duben 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14500
30.5.09 23:04

Stani, právě, kolikrát se jde někam, kde to na kočár vůbec není, a na to by se mi líbilo. No ještě uvidím. Líbí se mi to Ergo sport, má prý delší popruhy :) Ale táta bude teda hodně proti, si to budu muset případně pro:,–(it.. :) Promyslím to ještě..

Miri, taky jsem v Kika koukala na klokanky, ale ty se snad dají použít jenom do pár kilo.. To Ergo se mi líbí, že se dá používat déle.. Až se naučí trošku chodit a bude unavený, dal by se do toho vzít.. Jinak jsem o klokance taky uvažovala :) a ty v Kice jsou krásný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
31.5.09 11:06

K mému překvapení taťka ergo schválil :) Nevíte náhodou někdo, jestli se prodává někde v Praze? Chtěla bych se na něj podívat a vyzkoušet.. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.5.09 12:54

Amber:ta naše westice už na to měla nárok-bylo jí 15 a čtvrt,taková babička,už ani neslyšela.Vy máte ještě mladici :D
Sousedka mě taky půjčila klokanku,ale malému se tam moc nelíbí :( .S tím Ergem mám taky strach,že tam nebude chtít být a za ty prachy to bude ležet ve skříni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
31.5.09 16:24

Ahojda,

holky doporučuju nosítko vyzkoušet, někomu vyhovuje spíš Ergo někomu Manduca nebo jsou i jiný a když už by to člověk kupoval, tak ať to stojí za to. Nosítka se dají i půjčit a vyzkoušet…za poplatek samo, složí se záloha v ceně a pak když si ho chceš nechat, tak si ho necháte a když ne, tak ti vrátí peníze snížené o půjčovné. To asi ale víte. S těma klokankama, mě taky jednu půjčila kamarádka, ale nepůjdu do ní. Myslím si, že výborné je srovnání jedný maminy lezkyně, která nosí v ergonomickém nosítku…zkuste si viset na skále za rozkrok, pohodlný to je fakt jen chviličku. Taky ale nechci kázat. Kolikrát řeším, jestli mám malýho v šátku dobře navázanýho, když třeba po menší prochajdě (taky nechodím na dlouhý výlety) zjistím, že má trochu otlačenou nožku.

Doufám, že mu to vydrží, zatím je v šátku hodnej, nejdřív funí jak nosorožec a pak usne. Na nosítko se totiž strašně těším :-)

Dneska jsem konečně spala i dopoledne, já to jindy nestíhám, buď jsme venku nebo doma nosím nebo uspávám (nemám, kdo by mi hlídal nebo vozil po venku v kočáře)…dnes mě malej nechal, už asi poznal, že jinak bych byla dost protiva…vstává totiž v 5, 6 a pak spí až později dopoledne.

Nic, mějte se, jdu prolézt ještě emimino i jinde :-).

Angu plakát je boží!!!! Mě se líbí i ten druhej, k vám to sedí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.5.09 17:23

Amber, fotky jsme nijak neupravovali, fakt je to takový náš buldoček :lol: Tyjo, máš fakt dovolenou…

My jsme včera kojili přes den po 2 hodinách :roll:, v noci se to naštěstí udrželo po třech… Ale bývalo to i dýl… No jo, včera mu bylo 6 týdnů, tak že by nějaký ten spurtík? :lol:

Stani, on je náš andílek i tak, přece :lol: Musí se v něm trošku projevit ta rockerská nátura, kterou po nás (snad :lol:) zdědil :lol:
Zatím teda jen víme, že mu nevadí hlasitá hudba :lol:

Včera jsme byli slavit 80 drahého babičky a byla tam krásná holčička - jak andílek - hned jsem říkala, že bych takovou chtěla, třeba i hned :lol: To mě teda to porodní trauma brzo přešlo! :lol:

12.6. jsou u nás Olympici, bude to venku, tak se chystáme… Není to sice Kabát, ale snad to bude taky dobré. Předkapela je Team revival, tak jestli vyjde počasí, tak by to mohlo být fajn - otestujem Samíka před letníma Masterama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
31.5.09 20:53

Angu, co to máš za metřík s těmi kily? Co to je za nápad, když kojíš? Blázne, na váhu nelez :D Jinak já zhubla kilo, no moc to není, ale při mý spotřebě čokolády mě to teda překvapilo :) A na váhu lezu denně, orientačně :) Ale furt má moje váha 3 cifry :(

Já jsem se dívala i na diskuze ohledně manducy a erga. Při mé kontstrukci asi bude lepší to ergo, má širší popruhy a delší, nemám výšku 160 a váhu 50 kg :) A taky se přes internetový obchod dá do 14-ti dnů vrátit, kdyby nevyhovovalo.. Ale co jsem pročetla, tak myslím, že budu nadšená. No jestli ho najdu někde v Praze, tak se na něj podívám, ale zatím bohužel, všechno je mimo Prahu (a nebo neumím hledat na netu :( )

Dneska jsem byla s kamarádkou v Praze kočárkovat. Bylo počasí na nic, ale na Smíchově jsme objevili super hřiště pro děti. Teda kdysi jsme tam se školou běhali 1500, ale hrozně to tam změnili a je tam spousta prolejzaček. Dětský ostrov, jestli to někdo zná. Vedle hospody Rezavá kotva. A pak jsem si v McDonaldovi dala hambáče a McFlurry, to byla dobrota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.5.09 21:55

Amber, když mě to tak žere, že se do ničeho nevejdu a když si něco zkouším, tak je to děs a hrůůůůza… :evil: Hlavně mi jde o to se trošku hlídat a víc hýbat, aby to nešlo nahoru - a když to poleze pomalinku dolů, tak jedině dobře. A váhu jsem si koupila novou, mám z ní radost, tak by byla škoda na ni nevyskočit :lol:

Ani u kojení prý nevadí hubnutí tempem cca 0,5 kg za týden, víc ale ne, aby se neuvolňovalo svinstvo do mlíčka. Takové hubnutí je stejně nejzdravější, tak kdyby to nějak polehounku klesalo, budu ráda :wink:

Nějaký hambáč bych si dala nebo jahodový shake, ten miluju… Už asi týden mám chuť na Grandera z KFC, tak třeba uděláme nějaký výlet do Zlína… To s hubnutím moc do kupy nejde, co? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
31.5.09 22:44

Nový typ pláče u nás doma, malej rozšiřuje slovní zásobu. Skoro to vypadá, že by se chtěl seznámit s Angu anebo to bude taky možná znamenat něco v afrikánštině…„Ungá, ungá“… :lol: :lol: :lol:

Dnes měl chudák docela velký bolení bříška.

Tak dobrou, jdu to zalomit, když zalomil on, musím co nejdřív taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
31.5.09 22:50
aleesha píše:
Titty: já měla nějaký papír od nás ze sociálky, ten jsem odnesla do práce, pak na ossz příslušný zaměstnavateli, odtud to poslali potvrzené zpět a to jsem odnesla zas na svojí sociálku :lol: Jestli to z toho tedy pochopíš… Ale posílat něco do Brna :? - tam přísluší tvůj zaměstnavatel?

Takze ti ten papir potvrzoval zamestnavatel a jeste potom OSSZ? Ja to prave pochopila, ze to potvrdi bud zamestnavatel nebo OSSZ (tedy v mem pripade PSSZ).
S tim Brnem si nejsem jista, ale mozna je to proto, ze tam nase firma ma usazene personalni oddeleni.
Ale hrozne me stve, ze jedna cast socialky ma neco potvrdit druhe casti socialky a ze me tim vubec otravuji. :evil:

Mam za sebou uzasne odpocinkovy vikend, byly tu obe babicky a dedove, takze jsem nemusela varit ani se moc starat o deti, dneska jsem si dokonce po obede na dve hodiny sla lehnout, no parada! 8)
Holky, co mate jenom jedno ditko, uzivejte si to, ze muzete spat pres den - pokud tedy vase zlaticko je zrovna ochotne spat. :wink: A fakt toho vyuzivejte, ze si muzete vydechnout. Uklizeni pocka, ale vy musite byt fit! :D

Bazen - my ho nemame, ale vzpomnela jsem si, ze vsichni znami, co si bazen poridili, tak nejpozdeji do dvou let dokupovali to zakryti. Jednak se ta voda tolik nespini a taky je tam mnohem tepleji, da se tedy koupat driv na jare a dele na podzim. 8)

Opruzeny zadecek - Sudocrem je naprosto bezvadny, taky doporucuju!!!
A jeste jeden tip - vysusit zadecek pri kazdem prebalovani fenem. Samozrejme jen zdalky, aby to nepalilo. :)
Nahackovani je taky fajn, ale u nas doma je na to ted moc zima. :?

Estevill - vyrvavaci metoda - na tu je ted jeste moc brzy. Jestli to bude nutne, tak nejdriv v tech 6 mesicich, ale ted to podle me fakt nema smysl, takhle mala miminka to nemuzou pochopit, je to pro ne jenom velky stres. :?

Satek - zatim by tam deti stejne na svislo byt nemely, takze to na kycle nevadi, ne, kdyz tam lezi?
Ja jsem jeste nezala, ale uz se k tomu pomalu chystam.

Plavani uvidime, nejdriv v tech 6 mesicich. Do toho plavani ve vane nejdu, Tomasek zatim kazde koupani doma proplakal, takze pochybuju, ze by se mu to libilo.

Vykojeny mozek uz se u me zacina projevovat v plne mire. Na minule pondeli jsem byla s Martinkem objednana na rehabilitaci no a kdy jsme si na to vzpomnela? Ano, dneska! :oops: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
31.5.09 22:57

Ahojky …

holky o kilech mi ani nemluvte, je to síla a hrůza, od příchodu z porodnice jsem zhubla 1 kg, a to fakt žeru málo, prostě to dolů nejde … :roll:

Dneska jsme byli na těch in-line závodech, až v českých Budějovicích, no dojela jsem bylo to 10450m a zdobila jsem chvost startovního pole … :roll: no jo důležitý je zůčastnit se … mám ale ze sebe dobrý pocit .

Jakub byl dneska poprvé celý den beze mě, ale s taťkou to zvládli na jedničku …
Když jsem po celým dnu přijela, koukal na mě jakoby by mě v životě neviděl, pak se usmál a začal vyprávět " agggg aggg" takže mě vyprávěl zážitky … :lol:

No nic jdu zahučet, jsem nějako vyřízená … papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
31.5.09 23:33

Amber , my jsme Ergo uzili opravdu hodne, kdybych se mela rozhodovat znovu, urcite bych ho vzala. :) Nosili jsme v nem Martinka nejen venku, ale i doma, kdyz mu nebylo dobre, jednu dobu jsme meli problemy s usinanim, tak jsme ho v Ergu uspavali (a teprve potom nastoupil Estevill :wink: ). Kdyz byl Martinkovi necely rok, mel hodne osklivou virozu - horecka, zvraceni, prujem… a to bylo Ergo jedina zachrana. Nosila jsem ho, dokud neusnul a pak jsem s nim na brise nehnute sedela na gauci, aby se aspon trochu prospal, protoze jinak jenom plakal a plakal… :? brrr, jeste ted na to nerada vzpominam. Ale tenkrat jsem si rikala, ze i kvuli tomu jednomu tydnu se nam Ergo vyplatilo.
Jo a na vyzkouseni bych ti ho mohla pujcit, jestli chces, muzes si k nam udelat vylet a stavit se na kafco a na vyzkouseni. :)

Klokanky - pridavam se ke Stanusce, taky nejsem odbornik, ale nacetla jsem to same.
A co bych urcite nedelala, nosit ditko celem ven, jak tam inzeruji, to mi prijde na ty kycle silene. Detem se to sice muze libit, ze maji prehled, ale nedelala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
1.6.09 07:25

Titty: já vlastně nevím, jestli ten papír musí potvrdit i zaměstnavatel. Já tam šla oznámit, že nastupuju na mateřskou, tak jsem to vzala sebou, něco mi tam napsali, ale asi jen do kdy tu mateřskou mám :? .

Miri : stejně jsi dobrá :) Já bych tak brzy po porodu takový sportovní výkon nedala. No a asi ani jindy :oops: :lol:

Klokanku máme půjčenou od kamarádky. Uvidím, jestli ji někdy použiju. Ale určitě ne na delší dobu :)

Dan se mi normálně zas opupínkoval v obličeji :roll: :( A to ani nebylo horko. Přemýšlím, co jsem snědla, ale má to jen na obličeji - to by to měl i jinde, ne :? ?
Ale opravdu se mi díky dudlíku povedlo prodloužt intervaly mezi kojením na 2,5-3h :) I bříško hu bolívá míň :) Ale včera při koupání mě celou pokakal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
1.6.09 08:11

Ahoj holky :lol:
a dětičkám krásný den dětí :lol:
Tak Sudokrem zabral uplně krásně,opruzeninka je pryč.
U nás doma je taky nový druh pláče a povídá taky už krásně…gggrrrrr gggrrrrr,bobeček můj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
1.6.09 10:54

ahoj,
tak nový pláč máme asi čtrnáct dní zpět,pěkně vztekavý a broukání už dýl,ale ema byla ukecanější. :lol: :lol:
taky jsem koukala že sudokrem mám doma vzorek z porodnice,tak až to bude aktuální vyzkoušim.

miri-jsi dobrá a fakt závidím i ten den bez mimča. :lol: 8)

kila navíc-pořád stejný,narvu se do dvou kalhot,břicho vyrolovańé přes ně je děs a pořád mám na sobě+ 13kg :evil: po porodu jsem dala dolů jen 12kg a to už jsou to dva měsíce. :roll: pravda,pořád jedu v těhotenské rozežranosti,tak až se snad dám do latě,půjde to dolů lépe. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.6.09 10:56

Suvi, moc ráda se s Matesem seznámím :lol:

Samík říká uéééé a gííííí - a pak ještě ojojoj, když chce brblat a má dudlík- tak těžko říct, s kým se chce seznámit on :lol: Co se týče pláče, máme asi dva druhy - pláč normální a pak pláč s výrazem absolutního nepochopení :lol: Ten používá hlavně když ho přebaluju před kojením a už má hlad :lol:

Titty, v tom kříži s kapsou můžou být prý děti od 4 týdnů, takže my jedině takto - v kolébce se mu nelíbilo ani trošičku :roll:

Jé, dneska je den dětí, to abych Samču mimořádně opusovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital