Poradna duly
Jana Čurdová
Ţaky piju kafe, slabý a s mlíkem. Fakt je to nejlepší spíš dopoledne a hned po kojení. U Lucky se mi párkrát stalo, že pak nemohla usnout. Ale to už byla větší a měla nějaký pravidelný režim. Teď bych to ještě nepoznala. A taky mi zachutnalo nestlé caro, to by snad mělo dokonce tvornu mléka podporovat ![]()
Lucinko: já myslím, že by malá byla víc nespokojená, kdyby měla hlad. Ono to neustálé převažování spíš člověka znervozní. Terezka taky pěkně pase ![]()
Ali máš pravdu, nejsem vůbec v klidu, pořád koukám na to kolik vypije, kašlu na to, váhu zítra uložím a u dr. pak uvidím jestli přibírá a pokud ano, bude všechno v pohodě a hodím to za hlavu…
Akorát mě trápí to, že bez kloboučku nechce snažím se to odbourat, ale nejde to, je to škoda, v půlce jí klobouček vezmu, ale prso stejně odmítá a plive, ale jakmile má klobouček, tak je v sedmém nebi
![]()
No u nás to je teda boj, já doufám, že se to srovná a budeme obě v pohodě, ještě ty koliky
to taky stojí za to, 2 hodinky si pobrečela a já chovala a chovala, no je mi jí líto, že jí to bolí, snad to někdy přejde ![]()
Holky dotaz!!!!
Jak jste tu probírali ten vřídek na rameni po očkování, tak Petkovi se udělal, ale nějaký veliký má asi 1cm a je horzne moc vyboulený, zatím celý červený.
Takový velký děti neměli, teda jestli si dobře pamatuji, přece jen toje nějaký čas.
Myslíte že je to normální? Co vaši drobci?
Já asi zítra zavolám dr. A kdyžtak tam naklusnu. ![]()
Ody, náš malý to měl asi 3mm a byl tam hnis, docela dost. Při koupání to prasklo, tak jsme to čistili. Asi tam taky bude.. Rosi něco psala o heřmánku? Nebo řepíku? Já už nevím.. Ale jeden její drobek měl problémy.. A šli na plicní..
Titty, díky za nabídku, já jsem pro ergo více méně rozhodnutá, jen nevím, jestli sport nebo normál. Našla jsem ve Vršovicích prodejnu, bylo by fajn vyzkoušet si obě. Každopádně když se nepodaří tam, ráda využiju návštěvy u Tebe
Jen připomínám, že jsme měli toho stafylokoka a myslím, že jsme se ho asi nezbavili, nevím, ale framykoinové kapky ho asi nevyženou.. K Mudr. jdeme znovu 8/6, tak jsem zvědavá..
Ibri, máme lístky za 550 na stání (ještě byly tuším za 390 na stání). Kdysi jsme byli na koncertě Green day v sazka areně, seděli jsme a pro mě to byla nuda, chtěla jsem tancovat a blbnout a nešlo to
Takže jsme rádi za stání ![]()
Lucinko, nedělej si vůbec hlavu s kojením.. A že nechce bez kloboučku? Malý taky v podstatě ne, jen večer, když už usíná (jsem si ho asi pěkně rozmazlila nebo nevím, ale každý den večer pije cca 2-3 hodiny, usíná u toho, když mu prso vezmu, začne řvát, tak znovu..), ležím na gauči na zádech, malého si dám na sebe na břicho, a to je jediná poloha, kdy bere prso bez kloboučku. Na klasické kojení taky nechce bez kloboučku.. A malá je nádherná a nevypadá, že by jí něco chybělo, hlavu vzhůru ![]()
Ali, já taky piju Caro, už od těhu
Moc mi chutná.
A mám okno, kdo co.. Bylo to moc informací
Jen ty historky s vykojeným mozkem mě pobavily
Nejvíc asi Petra ![]()
Ahoj,
tak ode dneška má Žofie naušnice,nemá je teda píchlé úplně dle mých maximalistických představ,jednu má výš,ale snad mě za to v dospělosti nebude nadávat.
Byly jsme samotné ženské,já,Ema a Žofie bez navigace(nějak teď raději jezdím Multiplou) a musim se pochválit nakonec jsme na Chodov nějak trefily a spíš rukou někoho tam nahože jsme se i octly před klinikou na parkovišti a na celém přeplněném parkovišti jsem hodila myšku,abych zabrala právě uvolněné místo.
ˇ
Vřídek se Žofii taky dělá,je to dobře,pokud to není přehnaná reakce nemusí se řezat a čistit.
Pasáčci jsou skvělí!!!
Kafe piju bez kofienu,te´d tu na mě čeká.
Ody-no,není to nic moc,ale u mě se skoro vždycky uklidní a když jsem ještě na míči a nebo jdu,tak i usne a je docela hodná,moje nejstarší se nedala utěšit vůbec,tak si říkám,že to není ještě to nejhorší varianta. ![]()
Jdu si dát to kafe,bůhví jaká bude noc s naušnicema,tak ať troška relaxu proběhne.
No Stanuško, a jak se pozná ta přehnaná reakce? Mě připadá že tam má obří horu, jak je to 1 cm na šířku, ale nehnisá to zatím.
Říkám si jestli není neklidný kvůli tomu že ho to bolí. ![]()
No nic zítra zavolám dr a uvidíme.
Holky, všímám si, že čím jsem starší tím jsem úskostlivější, takové ptákoviny co řeším těď jsem s Vendy nedělala a s Jarkem už vůbec ne.
![]()
Jsou zas erekce na slunci?
No nevím, co to znamená, ale malej dneska plival bradavku, přicucnul se, pak vypadal, že mi ji chce utrhnout, mlátí hlavou tam a zpět, odcucne se a zas znova. Nechápu… A to jsem si myslela, že u nás se už kojení ustálilo…
Víc nestíhám, ale přečtený vás mám poctivě…páááá
Holky, závidím vám, jak vám prckové krásně pasou; Mates, sotva se ocitne na břiše, řve jak tur, že mi vibrujo i nejskrytější nervové nitky v uších a tak nevidím zbytí vrátit ho zase na záda.
Je to dobře, nebo ho mám mušit na břiše, aby trénoval? Není to nějaká vada, že nepase?
Lucinko - zkoušela jsi kojit na boku? Pokud mám možnost, tak kojím na boku, hlavu podepřenou jednou rukou a druhou mám volnou, prcka mám vedle sebe taky na boku (tou volnou rukou si ho případně přidržuju, když sebou moc mele) a jen mu na začátku kojení případně vrazím prso do pusinky, když se sám nemůže moc trefit. Jinak je mi líto, že s tím tak bojuješ, ale určitě bude líp. Na tom kojeni.net je tuším i seznam laktačních poradkyň, není tam nějaká z tvého okolí?
Jinak nás tu ještě vůbec neočkovali, tak doufám, že to bude co nejdříve…
Musím si pochválit počasí (doufám, že ho nepřechválím) - už asi týden tu máme denně horko na padnutí - první krásné počasí od doby, co tu jsem, takže necelé dva roky. Daří se mi trochu chytnout barvu (jinak jsme tu všichni jako sejra
).
Jo, dneska jsme trénovali šátkování - dám fotku na rodinu. Když řval - čert ví proč - najezený, vyprděný trubičkou, přebalený), dala jsem ho do čátku a za tři minuty bylo ticho. Za dalších pět usnul a po dalších pěti jsem ho odložila a vydržel spát dál.
Suvik - to co jsi popisovala s tím kojením, tak je u nás občas taky. Na kojeni.net jsem se dočetla, že je to tím, že je třeba víc sát a prcek je třeba líný… U nás totiž většinou mlíko stříká jak o život, ale když chce jíst třeba dříve, nebo má veliký hlad a tahá déle, tak už to nejde tak lehce (ze začátku mu stačí mít jen otřevřenou pusinku a polykat, tak mocně to teče, ale jakmile má línější den, zařne pak dělat takový blbosti jako jsi popisovala). Většinou mi stačí trochu promasírovat prso a teče to zase lépe. Když mám pevnější nervy, nechám ho snažit se samotného, ale to nebývá často ![]()
Elenko-jestli máš doma velký gymnastický balon,tak zkus Matýska dát na´na bříško na něj a trošku s nim ze předu a do zadu houpat.Synovec taky nechtěl být na bříšku a já někde zase vyčetla,že tohle je takové cvičeníčko pasení.
Ahoj holky, tak jsem našla krásný srovnání nosítek, je to na http://www.nositka.cz/…-nositek.htm Ptala jsem se, jestli sport nebo normálka, tak mi paní napsala, že sport nedoporučuje, že je skutečně pro velký chlapy, a že manduca je v podstatě to co ergo. A pak si má člověk vybrat?
No ponořím se ještě do dalších diskuzí.. ![]()
Stani, tak už naušničky? ![]()
Ellen, tak ono se to naše počasí přestěhovalo k vám, a standardní irské k nám? No to je paráda, ale ukázka už stačila
Tady je tak hnusně.. Včera to vypadalo, že se to už lepší, tak jsme vyprali a dali sušit ven, v noci se vzbudím a slyším, jak nám to bubnuje do oken, takže krásně zmoklo. Doufám, že dneska nějak uschne..
Suvi, to kojení.. Asi fakt erekce
Ten náš drobek se na mě u toho ještě směje, hrozná sranda ![]()
Ody, neřešit a nestresovat ![]()
Kdepak máme Rosinku? Dlouho jsem jí tu neviděla..
takhle se doma jezdí na alfrédovi(kůň)
žofie s naušnicí vysoko-
Přišla mi mateřská za březen a duben, budu slavit
A to by tento měsíc měla přijít ještě za květen ![]()
Čau
, tak jsem se ptala ortopedky, co říká na šátek a nošení…sama má 3 děti a řekla mi, že pokud to není celej den (ale např. na prochajdu se psem, do města), tak v pohodě.
Když jsem jela tam, byla v buse jedna matka s dítětem přivázaným v šátku čelem ven, nohy mu visely jak v klokance, no děsný, myslím si, že to zrovna na kyčle dobrý není, plus kdyby to dítě chtělo spát, tak v takovéto poloze teda nevím jak by to udělalo.
Náš Mates má kyčle OK, akorát trošku míň zralý, že se narodil o týden dřív, mělo by to být odbrý.
Já jela s kočárem, naštěstí v pohodě, našly se dobré duše, co mi pomohly
.
Amber tak si užij ty peňauze, aspoň sis teď „nahrabala“, hlavně to hned nerozfofruj (já bych měla asi problém
).
Elli já nevím, co to je, dneska to dělal zas, vypadá u toho, jak kdyby zapomněl, jak se přisává (dělá to ale až po nějaký době při kojení, takže možná je napitej a jak říkáš, jak to míň teče, tak už je línej tahat. ale je fakt, že jsem mu dalal i druhý prso, který by mělo téct dobře, a dělal to stejný). Puberta?
No doufám, že to nebude problém. S flaškou radši ještě počkám.
Snížila jsem mu železo na jednou denně, heká skoro celej den, už je mi to dost protivný. Tak snad se to trochu zlepší.
Stani jako vždy bezva fotky ![]()
Ahoj holky............
Tak musím se přiznat,včera už mě doma přemluvili na TO
asi po půl roce a já byla nervozní,jako by to bylo poprvé…ale docela to šlo
i tak,že bych to klidně zase zopakovala ![]()
Stani,mám taky jednu dírku v uchu výš a ted mi to vůbec nevadí a dřív jsem to asi nevnímala ![]()
Suvi, já jsem na peníze hrozná, jakmile mám, tak nakupuju, a většinou ostatním
No chci to ergo, takže to poletí
Jen se nemůžu rozhodnout v barvě, koukám na černo-zelenou klasik za 2590, nebo na ergo organic čokoládové za 3290 (to se mi samo líbí víc, ale je to plus 700 Kč). Taky si říkám, jestli se vyplatí ten batoh na to, ale za litr si říkám, že se to dá určitě řešit jinak
Já jsem fakt hrozná, u mě se to znamení vah fakt nezapře ![]()
A super, že kyčle jsou ok ![]()