Poradna duly
Jana Čurdová
No jo, Holtovka zabírá, ale je to jak v uzenářství
Náš taťka teda říkal, že mu to voní - on je na maso ![]()
Kabáti - ano ![]()
Dneska jsme byli v Tescu a nakoupili Samčovi nějaké věcičky zase, hlavně tepláčky a nějaké kraťásky…
Plavat bych chtěla taky, ale u nás se plave až 30 km daleko, tak nevím, jestli by se nám chtělo dojíždět… Třeba jo
Jak to vlastně je? Do půl roku se „plave“ ve vaně (to mi přijde jakože dost drahé se přijít za ty prachy očvachtat do vany) a od půl roku v bazénu? Já bych možná teda až od toho půl roku nebo kdy se jde do velkého bazénu…
Miri, tak ať to drahého brzo pustí… U nás to taky nebývá - jak píše Peťa - rafnem se a hned je zase dobře - já to asni neumím… To naše mamka, ta s někým klidně nemluví třeba týden ![]()
Vida, čáru taky mám stále… Jak to břicho teď nikde neexponuju, tak jsem si jí ani nevšimla ![]()
Jé, do DM bych taky měla poslat rodný list, jestli chci slevy ![]()
Taky netuším, kolik Samík vyžahne z jednoho prsa, ale většinou taky dáváme z obou - to druhé už je ale spíš tak „pro formu“ na zapití
Vytáhne to, co nejvíc teče a pak si dudlá ![]()
Dávám teda nějaké fotky - už jsou teda ze 4 týdnů, čili staré, ale novější u sebe v PC nemám…
Samíkův první plakát - máme ho zarámovaný v kuchyni
http://rodina.cz/…gresized.jpg
Eddie ![]()
Ahooooj,
tak já už tady počítám hodiny do návratu mých kluků, přistávají zítra v půl desáté ráno, už se nemůžu dočkat. I když moje dovolená tímto končí, budu zase muset vařit, prát, uklízet a hlavně vychovávat, to mi chybí ze všeho nejmíň… Tak jsem dnes celý den finišovala, chlapci mají nachystán rebarborový koláč, bramboračku a krůtí řízky s bramborovým salátem, tak snad to ocení.
Jinak moje Růženka Šípková celý den chrní, jen se vždy napucne a znovu usne, jako kdyby přišla z porodnice. Se jí nedivím, spala bych taky, počasí stojí za … a celý den mě bolí hlava. Jen jsem zvědavá, jaká bude noc. Byly jsme u doktorky, tak má 5,40 kg a 61 cm. Dostala jsem povolení na noc dávat Nutrilon,aby se mi nebudila po dvou hodinách, tak uvidím, jestli se to nezlepší samo, tak jí ho asi šupnu, ať se taky trochu vyspím.
Lucinko , tys mi vypálila s odsávačkou rybník, bývala bych jí od Miri vzala, ale kdo dřív přijde…
Budu muset zapátrat na netu, i když je mi trochu proti srsti kupovat takovou intimní věc od cizího a použitou, Miri jsem už přeci jen viděla na vlastní oči, tak vím, že je v poho ![]()
Angu, to je pěkný plakát, ovšem ta poslední fotka s maskou je poněkud hustá na můj vkus, Samík je tak roztomilý a ty mu prdneš takovou obludu na obličej ![]()
Na rodině jsou krásné fotky, pěkně se nám ty děti kulatí. Kačka dnes ležela na přebalováku vedle osmidenního miminka a ten rozdíl byl ukrutný, vůbec jsem nemohla uvěřit, že byla nedávno taky takový králíček.
Jinak na lehčí opruzeniny mně se osvědčil Bepanthen, na ty horší je výborná Imazol krémpasta, přes noc je krásně zatáhne. Rybilku dávám na prdku u každého přebalení. Ten Bepanthen je výborný i a spáleniny od slunka a na zapařeniny ve faldících, což bude brzo aktuální a vyhnout se tomu v těhle vedrech nedá.
Tichá domácnost je krutá, to je pro mne horší než to ze sebe a na sebe vykřičet,u nás taky jede Itálie.Tak at je Miri brzo lépe ![]()
Tak malej mi dnes dává----brečí a kroutí se,no prdíky ho trápí.Do toho mě dnes cumlá každý 2 hodiny a jak ho trápí bříško,kroutí se u toho,tahá mě za bradavky a ted mě zase šíleně bolej.
Tak se napil čajíku,vyprděl a snad to bude OK.
Gabu to jsem nechtěla, ale já ještě nevím jestli jí 100% vezmu, uvažuju o tom, protože růčo se mi to tahat nechce, to bych se zbláznila ![]()
Je to přeci jen dost peněz,ale snad využiju ![]()
Ještě čekám na zprávičku od Miri, já totiž přesně nevím, jaká to je…
Angu prcek je sladkej a jak tak koukám, tak ty děti dělají stejný ksichtíky když spinkají a probouzejí se ![]()
Gabu, to já ne, to tatínek!
Si holt trošku pohrál…
Snad budou mít kluci radost, já bych měla… Normálně bych si dala ten řízek - ale radši s kaší
Já tady totiž trpím, honí mě mlsná a už nechci nic na noc jíst, i jsem odmítla grilovanou klobásu… Ach jo ![]()
Luci, přesně, ty ksichtíky jsou úplně stejné - vždycky se s drahým smějem, když vidíme nějaké mimino v telce jak se ksichtí - úplně v tom vidíme Samíkovy ksichty ![]()
Ahojky,
tak vás dočítám, ale čas na reakce už pak bohužel moc není, ale teď mám chvilku, tak napíšu co je nového u nás.
Julinka je docela hodná, ale na to, že holky prý na prdíky netrpí, tak ta naše se teda dost kroutí, heká a tlačí skoro pořád
Pak sem tam vyvalí oči, zahledá se někam ke stropu a s blaženým výrazem to pustí ven ![]()
Jinak je ale v klidu, přes den zatím pořád hodně spí, buď v kočárku na terase nebo v postýlce doma, uspávat naštěstí nemusíme. Večer usíná teda až kolem půl 10 až 10, předtím má 2-3 bdělé hodinky, kdy chvíli spokojeně kouká,chvíli knučí a občas i ječí
No ale kolem té půl 10 jí nakojím a položím a ona sama v klidu usne a budí se většinou kolem 3-4, pak kolem 7-8 ráno. Kéž by to vydržlo, u Tobiáše se to zvrtlo kolem 4 měsíců a v 7 měsích jsme vstávali každou chvíli, pak mi došla trpělivost a na radu dr. k němu chodil jeden večer manžel a sice to bylo drsný, řev jak blázen, ale prostě jsem k němu nešla a za 2 dny jsme spali celou noc a na prsa si v noci ani nevzpomněl ![]()
Jo a ještě jsem chtěla napsat, už jsme to psala i Evče jako SZ, že nám tedy ty zázračný probiotický kapky asi moc nepomáhají. Ale kdybyste někdo měl velký problém, ještě existuje Lefax, mojí kamarádce dost pomohly, už byla pomalu jednou nohou v bláznici, protože malá jí řvala ve dne i v noci a skoro nespala. A po nich zázračně klid. Nezkoušela jsem, ale možná na něj dojde i u nás. Teď testujeme baby Calm a mažu Pupíkem
A probiotický kapky dávám teda dál, min. by měly být fajn na imunitu.
Už musím běžět, tak všechny zdravím a ještě chválím všechny miminka, jedno hezčí než druhé ![]()
Angu, na tý první fotce, jak je celý zvrásněný, to jste neupravovali? to je naprosto úžasná fotka
Krásnej plakát ![]()
Gabu, kdyby to kluci nechtěli, tak dej vědět, beru řízky, salát i koláč, rebarboru miluju
Už se na ně těšíš, viď? ![]()
Miri, taky jsem už uvažovala o nějakém nosítku, furt si říkám, co to ergo.. No ale nejsem si jistá, jestli bych ho využila..
Tak koukám na ty váhy dětiček a ten náš kluk je fakt nějakej malej
No uvidíme dál, kolik bude mít toho 8/6. Zase na druhou stranu stihne unosit ty hromady oblečení
Dneska jsem taky utrácela v Tescu, mají hezké věci
a v HM mají tygří kolekci ![]()
Na opruzeniny se mi osvědčil Sudocream. Je fakt úžasnej, ani nevím, kolik stojí, ale ten vzoreček si šetříme, jinak ještě máme vzorek rybilky, indulony, bepanthen skoro celý..
Prdíky, nám to tak nějak odchází samo, když je problém, pomůže Sab simplex nebo rourka.
A víc nevím, kdo co psal.. Jen že ty knížečky v DM dávají prý i na prodejnách, než to přijde poštou, to je doba.. Říkala mi to prodavačka tady u nás v Průhonicích. Zítra se tam zrovna chystám
Ty pleny u mě fakt vyhrály. Dneska jsem koukala na fialový tesco plíny, někdo mi je taky doporučoval, ale přijdou mi stejný jako ty Pampers sleep and play, ty DM jsou takový heboučký.
Holky, to je taková pohoda, nakojím mezi 7-9 večer, odnesu do postýlky, popřeju dobrou noc, pustím kolotoč, zapnu chůvičku a malý si usne sám, ve tmě
a budíček až ráno mezi 5-6
Jak mi včera někdo řekl, já mám fakt dovolenou
Jen doufám, že to vydrží.. ![]()
Ahoj holky.........
teda počasí na nic…snad odpo bude aspo na malou procházku.
Já malého ukládám v 8,pak kojím tak kolem 2 a pak kolem 7 ráno…ale to taky není pořád.Ale to ukládání teda jo…,
Ahoj,
Opruzeniny-nejlépe jako u Gabu na menší bepanthen na větší imazol.
Spaní nejdéle v noci osmi hodinová pauza,většinou ale po čtyřech,k ránu,jak je hladová tak i po hodině zvládnem se v posteli dokojit.O tom ztrácim přehled,mám jí u sebe v manželské a vytahuju jen prso.
Přes den bída s nouzí,nejraději spí připláclá na mé hrudi v Ergu nebo babyvaku,jinak spí tak 20min. a ječí. ![]()
Amber-krásně ti spí malinkej,já tohle měla s Emou a nezkazila se,neboj.jen měla nějaké období,kdy nechtěla sama usínat,ale to jsme taky vyřešili,dnes sem tam chodí k nám do postele,když se jí něco zdá očklivého. ![]()
Anguo-první plakát bomba,z druhého jsem rozpačitá,spíš se mi nelíbí,takový váš andílek a vy mu na:,–(íte takou potvoru.Rodiče jedni zlí,samík vám to vrátí. ![]()
Tak se mějte,zítra k nám přijede kamarádka z domovské diskuze,tak asi nebudu,škoda,že je venku hnus pršavý. ![]()
Angu:Samík háže skvělé ksichty
,zvlášť na té první je pomačkaný jak se říká u nás-„jako lanžhotská čižma“(překlad:varhánkově skrčená pánská bota k lanžhotskému kroji)
Jak jsem ráno viděla to hnusné počasí,sbalila jsem děti a jeli jsme se koupat do termálů do Laa,malý byl maximálně hodný,usnul o půl 11 co jsme vyjeli a ve 3 jsem ho musela vzbudit,abych ho nakrmila a mohli jsme jet domů
Kéž by to tak bylo i doma a ne jen po 15-20 minutách ![]()
Tak mám koupené lístky na Kabáty
Naivně jsem včera šla do Ticketpra, ale ostrouhala jsem, lístky prodává jedině O2! Nechápu proč, ale i když nejsem jejich zákazník, mám je
Už aby to bylo, jen doufám, že nebude počasí jako dneska, to by mě trefilo být na druhém koncertě a mít takovéhle počasí ![]()
Stani, díky, snad to malému opravdu vydrží
Moje mamka říká, že musí být hodný, abychom mu pořídili ještě sestřičku
Teda já bych brala hned, ale taťkovi se zatím nechce ![]()
Bobi, kam že jste to jeli do termálů? Jste si to užili, co? To je dobře, co taky v tomhle počasí.. To je fakt hnus..
Amber:do Rakouska do Laa an der Thaya-termální lázně.Je to tam super a máme to jen necelých 50km.A to víš,že jsme si to užili
,starší se vyčvachtal,malej to prospal a maminka si dala obídek,kafíčko a zákuseček
,jen do vody jsem radši nešla,dnes mám konec šestinedělí,tak jsem to ještě nechtěla riskovat.
S koncertem vám to určitě vyjde,už se má prý počasí zlepšovat.I teď už u nás svítí sluníčko,ale je ještě zima ![]()
Holky já furt přemýšlím, jestli pořídit to Ergo nebo ne.. Bojím se, abych ho nekoupila za ty šílený peníze a pak ho nepoužila dvakrát a nechala ho ležet.. Kdo ho máte, používáte ho opravdu i na větší dítko? Je do 18 kg, což mi přijde sympatický.. Já fakt nevím.. Samozřejmě mě od toho rodina zrazuje.. Ale kolikrát se mi nechce tahat kočárek, tak si řkám, že by to bylo fajn..