Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojík............
tak já hlava taky myslela že Péta je v časáku na titulce ![]()
A stránka super............už jsem si pohrála ![]()
Z porodnice mám zprávu,ale stejně to tam prý dr.má v počítači…ale sebou ji vezmu,jdu v pátek.
Já jsem měla zprávy dvě - jednu o porodu a jednu o rodičce - jednu z nich jsem tam měla hodit příležitostně, jak půjdu kolem, druhou vzít po šestinedělí. Stejně jsem zapomněla, která patřila kdy, tak jsem je vzala obě a sestra si je obě zrovna nechala ![]()
Já jdu v úterý, celkem se tam těším, ani nevím proč ![]()
Jo, má se tam brát třeba moč nebo něco? Asi ne, že…
Angu…co já vím,tak u nás moč neee ![]()
to je zvyk z těhu vid…to jsem já musela nosit moč pravidelně..ale to asi všechny tady ne??
Jo, Peti, to asi všichni nosili pravidelně… Přesně, je to zvyk, jsem si říkala, kdyby si tam chtěli ještě třeba něco ověřit ![]()
Ale teď si vzpomínám, že jak jsem kdysi seděla na monitoru, tak tam přišla maminka na KO po šestinedělí a moč po ní nechtěli, vlastně… Takže asi fakt ne…
No já jdu v pátek bez moče ![]()
A co Samík???Spinká???
já mám teda dnes den..pořád bych si matyáška ňuchňala…nějaký závan lásky ![]()
Asi teda půjdu též bez moče…
No, spinká… u taťky na klíně
Ale jo, jak se setmí, tak spává dobře - předtím nechtěl zabrat, protože bylo ještě světlo, tak kulil očka a pak trošku pobrekával - buď je to z toho, jak prdí nebo mu smrdí ta Holtova mast - to je smrad, že by jeden pad ![]()
To my bysme ho ňuchňali furt každý den - oba dva - chudáček malý… Když oni jsou tak roztomilí - až začnou zdrhat a odmlouvat, tak už si je tolik nepoňuchňáme
![]()
A vy spíte?
Jojo spíme…malej je v postýlce každý den kolem 8 a když ho tam nenesu spícího,tak si tam kouká a usne…a když ne,stačí to šimrání na čelíčku a za chvíli zabere ![]()
Jo to vím.....přítel čučí ![]()
Ahoj holky, tak jsme dneska byli s mamkou ve Fashion Areně ve Štěrboholích a koupili jsme si čokolády Lindt, mají tam prodejnu a dochází jim trvanlivost, tak byly za hubičku a jsou fakt výborný ![]()
Taky se mi povedlo konečně dovolat na úřad ohledně mateřské. Nejprve mi pán vysvětloval, že nestíhají, že dělá důchody, a že se mám obrátit na ministerstvo. Tak jsem mu řekla, že jsou pro mě úřad, který mi má vyplácet peníze, a že jejich provozní problémy mě nezajímají. Už jsem byla fakt vytočená, že se to nedá ani říct. Pak mi dal konečně to správné tel. číslo a paní se na to podívala, omluvila se mi a řekla, že mi to prostě nikdo nevyplatil. Prý mají špatný systém, který jim vyhodí cca 150 matek a zbytek to musí reklamovat. No chápete to? Takže mi to dneska posílá, ale prý to tak 7-10 dní bude trvat. No hlavně že se to už hnulo. To číslo jsem si poznamenala, takže příště volám rovnou tam. Kdo by z Pražand chtěl, mohu poskytnout, jinak to přehazování od čerta k ďáblu bylo fakt na palici, i na vykojený mozek až moc ![]()
Angu, kokino kupodivu znám
Vím, že se to používá na sladké, někdo to tak používá u dětí ![]()
Ody, tak to je dobrý s tou čapkou
Mě se od nich líbí. Už máme druhou
V té první jel z porodnice ![]()
DM pleny jsou super, budu je taky používat. Měla jsem v ruce i jednu Lidl plenu a musím říct, že je v podstatě stejná jako ta DM, ale nemá tu mřížku na vsakování moče, takže se mi stejně ty DM líbí víc. Cena Lidl plen je ale mnohem lepší ![]()
Taky jsem si koupila tu mastičku na bradavky, co doporučovala Ody od DM a musím říct, že je po bolesti! Je fakt suprová
Takže Ody, až Ti dorazí ta provize, tak čekám podíl, tak 20%? ![]()
Ali, nešel vám internet? Tak my naštěstí problém neměli. Bouřka teda byla, ale naštěstí vše v pohodě. Jen jsem se trošku bála ![]()
Moje váha nic moc, klesla zatím o půl kila. Jak jsem nechala v porodnici těch 13 kg, tak teď se to nehýbe, ale není se čemu divit, denně udělám tabulku čokolády
Budu s tím muset skončit ![]()
A mám okno, tak nevím, na co dalšího reagovat.. ![]()
Takže v pátek po kontrole u gyndr hned mažu do DM pro mast na bradavky…doufám,že jí budou mít.Moje levá je užužlaná a bolí.......
A hned tam vezmu balík přebalovacích podložek.
A plíny mám,ty zatím nemusím ![]()
A na LIDL pleny jsem taky slyšela chválu ![]()
A jdu hajat......dobrou holky ![]()
Stani a jak tam ta malá je, že říkáš, že má skrčený nožičky, to nechápu… Poraď
, díky.
Dobré ránko,
tak dnešní noc ve 20.00 hod kojení, potom přesně o půlnoci, potom ve 4.30 hod, no a ted jedeme zase po 2 hodinách. Včera hysterické záchvaty dokonce 3×, poslední před kojením v osm, no síla, tak jsem se rozbrečela i já, už jsem to nevydržela. Tak se hrozím dneška kolik jich zase bude. Jinak v pondělí jsem byla na KO na gyndě, prohlídla mě, vzala stěry, no a zeptala se na kluky no a jak uslyšela o Honzíkovi, tak jsem z ní nic nedostala , tak jsem se zeptala alespon na krvácení v minulém týdne tak že prý to mohl být menzes, no sex už můžeme tak jsme na to hupsli s manžou hned v pondělí
, no a v úterý já zase začala špinit tak máme po hehe, prý podle doktorky to ted může být jako na houpačce, tak jsem nakoupila další várku vložek, achjo
. No máme zase po divočině
Dneska budu volat našemu dětskému abych si tam přijela Marťu zvážit jestli mu to kojení stačí
, ani nevydrží v kočáru a přesně po 2 hodkách se včera hlasil, no kdybych měla kde tak jsem ho nakojila venkiu ale nebylo kde.No jdu si umýt hlavu než se ten terorista vzbudí, kníká ze spaní, tak to nevidím na dlouho, bradavky od něj bolavé, že si snad pořídím kloboučky, mažu a bez efektu, to už i kojím vleže aby se líp chytnul, ted jak má řvoucí období, tak po tý bradavce tak chnapne auuu, že jsou zrasované. No pádím na tu hlavu, mám ji od minulého týdne novou, byla jsem totiž u holiče, no ale sama se nevyfoukám, to píšu zprávy zpětně to je sranda
.
No a Honzík, volala jsem tam tak prý má hlad ale nemůžou mu nic dát, tak dudlík a cpou do něj kapku sacharozy. Chudě malinky naše.
Jo a na gyndě jsem se vážila a mám dole bez 2 kg 20 kg
, ještě 10 kg a jsem na původní váze, byla jsem skoro metráček
, ale těch deset je sakra znát
, musela jsem do nových hadrů. ![]()
Zdravíčko,
tak jsem vyhrožovala, jak budu zuřivě přispívat, až bude Fandík v luftu, a zatím pořád někde lítáme a nemám vůbec čas na net. Zadala jsem si strašně moc úkolů, co chci stihnout, než se to moje péro vrátí, tak makám a makám, mám za sebou gyndu, Kačky kyčle, několik návštěv a hlavně jsem dala dohromady domácnost a zahradu. Musela jsem vyházet spoustu mých letních bot, protože se do nich prostě nevejdu, rozplácly se mi poněkud nožky, když musely nosit tu nálož
. Tak jsem to skoro obrečela, už nemám žádné střevíčky k sukním, jsem teď tenisková královna. Tak snad, až se vrátím do práce, tak se zase trochu vzchopím a střevíčky budou!!! Jo a asi mám kýlu, udělala se mi boule nad pupíkem, musím na chirurgii, tak mám radost. Neměla jste to některá někdy, nevím, co mám očekávat…
Taky jsem Fandíkovi schovala spoustu hraček na půdu a nechala dole jen pár, stejně si s nima nehraje, jak jich má moc, tak neví, kterou dřív. A ořezala jsem mu všechny pastlky, to byla práce na půl večera…
Na gyndě jsem se hned dožadovala dlouhodobé a spolehlivé antikoncepce, takže až budou výsledky, dostanu tělísko Mirena nebo jak se to jmenuje, je to na pět let a po celou dobu budu bez menstruace
.
Jinak Lucinko , tobě jsem už dlouho chtěla napsat, že Kačka taky takhle večer zlobí se spaním, přes den usne krásně sama v košíku nebo u prsa, ale jakmile přijde na řadu spaní v postýlce, tak jí uspávám třeba tři hodiny, rekord je od půl sedmé do půl jedné v noci… Vůbec nevím, čím to je, začala jsem i koupat každý den, aby věděla, že po koupání jde chrundit, ale žádný úspěch to zatím nemá. Vypadá to tak, že usne, tak jí položím do postýlky, a do deseti minut je vzhůru a ječí, a takhle pořád dokola. Takže večer jen kojím a houpu, futr dokola… Když už pak usne opravdu, tak je to OK a v noci už uspávat nemusím, jen se nakojí a spí dál, ale ten její předusínací cirkus mě teda docela vyčerpává. Zvlášt,když v té době musím ještě koupat a ukládat Fandíka a sama už toho mám za celý den dost, tak mi občas ujednou nervy. Dala jsem jí čas do jejich tří měsíců a když se do té doby nesrovná, asi na ní pošlu pana Estvilla. ![]()
Jo a tedy naše noční intervaly v kojení jsou stále po dvou hodinách ![]()
A holky, mně se tak strašně stýská po Fandíkovi, i po manželovi, oni si to tam prý krásně užívají, tak mám radost, že se víc zkamarádí, přeci jen manžel přes týden hodně pracuje a vidí se třeba jen půl hodiny a o víkendu jsme na Fandíka dva, takhle má tátu jen pro sebe a prý je spokojený a maminka mu nechybí
. To brzo…
Díky za tipy na odsávačku, asi nějakou nazobnu, protože Kačka se tváří, že by i z flašky pila, tak uvidíme.
Zítra jdeme s Kačkou k doktorce,tak dám vědět, jak si ta naše holka stojí, můj soukromý tip je 5,5 kilo, už se trošku pronese. Tak zatím papa, jdu třídit oblečení, z kterého mi už děti vyrostly…
ahoj,
píšu jedním prstem,v druhé ruce si odkrkává žofie.
suviku-mám jí připláclou k břichu a noženky má skrčené jako žabička a nevystrkuji je do děr na nožky určené.stejně by jí koukaly jen choditla. ![]()
gabu-na estvilla se taky chystám nejpozději kolem půl roku,žofie vůbec neusíná sama.přes den je to celkově tragedie,jak už vnímá,tak si vyžaduje pozornost,když usne tak mimo ergo nebo babyvak vydrží spát maximálně 20min. a v autě už mi pravidelně řve jak lev a klído vydrží řvát celou jízdu (30 min.).asi jezdíme moc často a má toho už dost.no,pusím hodně nahlas radio a dá se to přežít.
![]()
ody-hezké stránky,už jsem je tu viděla,tak jsem se zmást nenechala.
anguo-no,ani vůbec netuším,co má david proti sekařce.
![]()
evi-drž se holka,máš můj velký obdiv,jak to skvěle zvládáš.a myslím,že jsme si už každá poplakala… ![]()