Poradna duly
Jana Čurdová
No jo, vlastně se posílal ten rodný list, tak to kdoví kdy to v červnu zas přijde ![]()
Já jsem žádný papír u porodného nedostala, tak to budu muset na to myslet včas… Jak dlouho předem se ten rodičák řeší, nevíte?
Tak po pár dnech zase chvilička klidu vás dočíst a zareagovat.
Situace u nás neveselá, příteli se změnili směny v práci na noční od 10 do sedmi do rána, takže v 8 vykoupu, a pak si ho řvoucího nechávám v obýváku, dokud se neuvolní ložnice
, a tak kolem 10, spíš lehce po, zvládne Mates usnout. Kojo kolem jedné, pak kolem páté a od sedmi řev, drahý přichází do postele a aby zabral, tak pokud počasí dovolí, mizíme ven na procházku nebo jdeme do obýváku. No a odpoledne jezdíme cca od dvou na procházku znova a vracíme se až na koupání na osmou. Naštěstí má drahý tyhle směny jen na 14 dní, tak to snad zmákneme. Jinak poslední dva dny mi brečí i jakoby bez důvodu a dnes večer jsem na to přišla - on se nudí
Jakmile mu začnu šaškovat s nějaký chrastítkem před čumákem, je spokojený a pozoruje, jakmile si ho nevšímám - jen ho držím na rukou nebo ho mám obřeného o sebe, začne ječet. No radost. Jo a jak tu píšete, co všechno prckové už umí, tak náš zabržděný mates leda kouká. Po úsměvu ani vidu ani slechu, o pasení ani nemluvě. Ale plíce bude mít jednou vyřvané asi dostatečně… Dosti o Matesovi. Jo vlastně ještě máme dneska po kontrole - vše ok a 4,22kg a 58cm.
Kdo tu zmiňoval toho yetiiho - myslím, že mám nepěkný prim - od porodnice jsem se nepotkala s žiletkou ani depilačními pásky. Jak tu jednou vtipně napsala Ibrisam - můžu plést culíky (a já tentokrát asi Fšude…
). Plánuju to změnit, ale nějak není čas ![]()
Evi - Evi nádherná fotka toho tvýho prďáka! Je skvěle chlupatej
Skoro jako já
No, ačkoliv…
… Jinak držím palce, ať jsou t brzy fotečky obou brášků spolu ![]()
Jinak závidím všem, které můžete chodit bez vložek do podprdy, já jich mám spotřebu cca 80 na týden
Mám pocit, že mi toho mlíka víc vyteče než vykojím… Asi špatné záklopky ![]()
Amber - to s příbuznýma je docela peklo - ono to, že mám všechny z rodiny 2000km od sebe, ale přitom jen 2 hodiny letu, má něco do sebe ![]()
Nicky - krásný fotečky a rosálka je prostě kouzelná!!
A ty plátěněé čepice jsou luxus!!! Škoda, že tu nic takového nemají. No, doženu to v čr, 14.6 bych měla dorazit ![]()
Stanus - vy jste pořád v ZOO??
Neprodraží se to moc?
Malé zlobivce to moc sluší na fotce a bučtíky tiše závidím ![]()
Ahoj holky.......
tak při noční bouřce jsem i měla normállně strach se podívat z okna
![]()
Papíry na sociálce jsem dostala taky a hned 3---ještě jsem je ani nezkoumala.A kopii rodného listu musím taky poslat.
A plíny???na noc dávám 4-9 kg z DM a přes den stále 3-6kg a zatím dobrý ![]()
Ahoj,
malá mi usnula na rukách,tak jí přendám do postýlky,uvidíme,jak vydrží spinkat,v noci se budila na kojo po čtyřech hodinách. ![]()
Elenko-do zoo máme rodinou roční permici..
jdu dělat přesun do postýlky,zatim páááá
Ahojda holky tak noc super kojení po 3 hodinách a vážila jsem a vždy si vysála 60 pak už jen dudala prso, strašný zjištění pro mě že jsem ze sebe dělala dudáčka
a to její efektivní pití trvá cca 10- 15 minut pak už jen dudá krásně říhá a v noci nebylo ani bolení bříška to jen te'ď trochu, taky píšu jednou rukou
Dřív jsem kojila cca půl hodiny a pak třeba 2 hodiny uspávala,tak uvidíme co další noc u nás je to pokaždý jinak..
Tak jsem odložila a zatím dobrý a jsem jsem to napsala už na mě mrkla
už zase píšu jednou chjo ty prdíky to je síla ![]()
Nás bouřka minula práskalo všude okolo jen tady ne ![]()
Kopii rodnýho listu jsem zaslala a mateřská mě chodí stejně jako předtím výplata přesná jako švýcary vždy 12. v měsíci … a papíry na rodičák jsem dostala taky když jsem šla žádat o porodný, ale musím si to pohlídat a zavolat t si pro potvrzení na ČSSZ po těch 28 týdnech, od kdy do kdy jsem byla na mateřský a pak to odevzdat tady na úřadě, tak si to musím odpočítat a napsat do kalendáře ať nezapomenu, paní na úřadě mi řikala, že v tom teď mají bordel, tak ty potvrzení zapomějí posílat, tak se musím připomenout, super ne ![]()
Titty děkuju, tak aspoň vím, kterou popřípadě koupit, když bude potřeba ![]()
Příbuzný jsou v pohodě, jak u nás doma tak i na druhé straně, je to první vnouče, tak se všichni snaží a jsou super, ale manžel chodí se super radama z práce, tipu, ženský v práci řikaly … a pokračuje to, minule mě dostal tím, že řikaly, že mám na noc dávat nutrilon
tak to jsem nepochopila, proč když mám mlíko, že?
tak jsem mu řekla, že jí nepotřebuju napucnout umělým mlíkem, aby mě spala třeba 6 hodin, nechápu, tak jsem mu řekla, ať v práci nic nerozebírá a že na žádný rady zvědavá nejsem ![]()
Taky se chystáme do ZOO ale tak příští rok, teď to asi ještě nemá smysl, už se těším, až bude větší
i když ona každý věk má něco do sebe ![]()
Elli my taky ještě nemáme úsměvy, ale zatím jsem v klidu, jsme přeci jen nejmladší, ale ona je takový mračidlo, že nevěřím, že se usměje
a když tak na taťku, to je mi jasný ![]()
No nic dračice leží a nebrečí, tak se jdu zkulturnit, jsem ještě v pyžamu ![]()
Já jsem též ještě v pyžamu
Ale prcek spí, tak sebou musím hodit a něco udělat, ať toho využiju ![]()
Nás bouřka taky minula, večer se blýskalo, ale hromy jsme neslyšeli a teď ráno pršelo - jinak nic…
Do ZOO se taky chystáme, až budem hezky, tak bysme mohli vyrazit na výlet. Samík z toho sice nic mít ještě nebude, ale my to máme taky rádi…
Luci, chudák manžel, snaží se sbírat rady a ty na něho takto
Ten můj taky občas s něčím přijde, rady typu nechat vybrečet - to jsem mu zrovna řekla, že to lidi dělají, ale mně se to nelíbí a proč. Tak to stejně zkusil - nechával ho chudáka vybrečet, když jsem něco dělala venku a pak jsem zjistila, že byl pročuraný durch až na zavinovačku
To bych brečela taky… Naposledy přišel s tím, že jedna kolegyně je velký odpůrce každodenního koupání - já si taky nemyslím, že je to nějak hrozně třeba, když se nekoupe (teď jsme třeba už 2 dny nekoupali), nic se nestane, ale líbí se mi, že bude mít ten předusínací rituál - takže u nás se tak koupat bude a hotovo ![]()
Jo, a včera jsem nasbírala na zahrádce první jahody - mňamka!!! Dítě zatím neosypáno, tak snad to bude zvládat v pohodě…
No, a už jsem to prošvihla, už je vzhůru… Ach jo
![]()
Angu..prima 2.metřík ![]()
Já zatímco prcek spal vyžehlila jeho věci…pak mám ještě koš našich ![]()
A ted taky cvakám jednou rukou---sosáme ![]()
Tak vzpomínám na to,jak jsme se tady děsily toho,že nebudeme vědět,co s dětičkama a ted kojíme a cvakáme ![]()
Jinak-koupeme taky každý den---přesně-rituál ![]()
Peti, dík - jsem si říkala, že když to vylepím takto veřejně, tak mi třeba bude blbé se na to vykašlat ![]()
Jo, to je fakt, jak jsme se bály, že nebudem vědět, co si s nima počít a teď úplně pohoda, že?
Mě teda cvakání jednou rukou hrozně štve, protože píšu o hodně pomaleji než všema 10
Ale když enní zbytí… ![]()
Angu a jaký máš plán hubnutí, já že bych se nechala inspirovat, těch mých 15 nahoře to je hrůza…
když ono to u kojení asi tak drasticky dolů nepůjde, ani to nejde, tak si ráda nechám poradit
![]()
Ahojky,
fotky všech jsou skvělé
,až drahá polovička opět zprovozní program na vkládání,tak sem musím taky šoupnout fotku toho našeho pucka.Zatím chrundí v lehátku a vibruje
Za hoďku jdeme k Dr.,doufám,že jí tam nestrhneme váhu,tipuju ho v necelých 6 týdnech na 5,5kg,to vám,Peti,budem šlapat na paty
Včera jsem musela vzít staršího ze školky domů,bo měl průjem,za odpol.jsem naskládala pračku po…věcí a ve finále totálně zablil postel,peřinu,2 polštáře,no radost až na půdu.Ještě že bylo hezky a všechno uschlo.Dneska zatím dobrý,tak snad už bude mít chudák pokoj.
My taky koupeme každý den-rituálek-vana,jídlo a chrundět ![]()
Se jdu pochválit
mám vše vyžehleno,naše i prckovo ![]()
Malej spal a ted tady keží a kouká,tak jsem to stihla.....
no a prádlo v pračce,tak to bude zase nanovo ![]()
Hubnutí při kojení…nevím…
mě to zatím malilinko jde samo dolů.aale pořád mám nahoře dost
Ahojky,
tak tady bouře jak prase celou noc.
Bála jsem se! ![]()
jeeeeeeeeee Amber taky máme tu čapku od Rockina a 42, taky je nám větší.
![]()
Včera jsem drahého zase poslala pro plenky do DM, Babylove Newborn
nám ty Mini josu pořád nějaký velký, ale řekla jsem si že už nebudem trapný a dodělám tyhle dva balíky co koupil a najedem na Mini.
Mám jich nakopeno napřed a leží tam smutně pod postýlkou.
Fotečky parádní, Alessho, fakt vypadáš mladě.
I mě to říkali, že jsem jak ségra dětí, ovšem teď už ne, už stárnu. ![]()
My v noci na střídačku jedna noc v poho 6-7 hod spánek pak po 3 hod . A druhá noc po 2 hodinách kojení. Nevím proč! Dnes byla ta dvouhodinová, tak uvidíme jestli dnes bude následovat zase 6hod.
![]()
Holky, Vendy má příští týden ve školce každý den nějakou akci, hledání pokladu, focení, focení „školáků“ na tablo, dopravní hřiště, indiánskou vesničku, olympiáda, plavání, táborák a děti co odcházejí do školy (Tada i Vendulka) ze čtvrtka na pátek budou spát ve školce.
To bude akce! ![]()
Těší se! ![]()
A jedna Peťkatá:
Ody…to je broučínek roztomilej a jak odevzdaně kouká ![]()
No mě s naším Matesem přijde,že patřím spíš do březňátek…a to tak,že hned zkraje března.....však mu tipují i 3 měsíce ![]()
A pleny z DM my vyhovují nejvíc…
Luci, můj „plán“ je, že vy:,–(ím kokina, budu se víc hýbat s kočárkem a budu se víc hlídat večer, co jím - večer toho sním vždycky nejvíc
A uvidím, co se stane…
Hubnutí při kojení se určitě nesmí hrotit, ale i na kojeni.net psali, že když je to tempem 0,5 kg za týden, tak se dá… Ono stejně hubnout takto pomalu je nejlepší kvůli jo-jo efektu a takový věcem… Určitě nebudu dělat nějaké vylomeniny typu tukožroutských polévek a „zázračných“ diet, to je beztak k ničemu ![]()
Ody, to bude mít Vendy fajn ve školce… Peťko je sladký jako vždy ![]()
My ty DM plenky snad budem muset zkusit nebo co… ![]()