Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
nojmisek19 píše:Pet-rus-ka píše:neboj nikdo ti nic neřekne plno lidí má mimča už ve sportáku a pokud se tam nevejde tak co jineho.malá je ve sportáku už 2měsíce a je spokojenánojmisek19 píše:Fakt?Jste už taky ve sporťáku?Já jsem to furt oddalovala, ani nevím proč… ale už se to nedá. Malá bude spokojená a mě neupadnou ruce
je moc krásná jinak už sme taky ve sportaku a je to lepší má taky lepší výhled
Tak to jsem ráda, že nejsem jen já takový blázen… už vidím jak si budou všechny známý tady ťukat na čelo, že už jsem dala malou do sporťáku, až nás potkají na prochajdě. Nejradši by ty svoje mimíse vozili v korbičce do 3 let![]()
Jee, to je krásný!!!super!! ![]()
Chevalinka píše:
hele a dneska se my povedlo vyfotit zoubky
protáhla jsem mu celý obličej tak je jak krysoška![]()
Krásný zoubky!U nás nic…
Chevalinka píše:
nám taky zatím stačí korbička ale ve sporťáku už taky občas jsme.třeba když jsme byli v zoo..
Chevalinka píše:
hele a dneska se my povedlo vyfotit zoubky
protáhla jsem mu celý obličej tak je jak krysoška![]()
krásný ![]()
hlásím pokrok dnes 8:00 150 ml UM 11:00 hami výživa špenát s bramborkem 14:00 120ml UM v 17:00 dáme borůvkovou přesnídávku a večer 20:00 180ml hami kaše …tu zeleninku zblajznul běhěm chvilinky asi mu chutnalo a přesnídávky už taky neplive ještě mu do nich strouhám 4 piškoty a taky muu to jede jinak myslíte že bych mu mohla dát Lipánka???
a mám i recepty na polívky a s těma mám problem neumim vařit tak malý množství stejně tak jako ty výživy zeleninový chtěla bych je vařit ale prostě pro miminka vařit neumim
Lipánek se prý do 1 roku nesmí, protože tvaroh obsahuje příliš bílkovin.
My jsme ted zkoušeli jablko a malý se po něm pěkně osypal ![]()
je tak to jste šikulci. My 5-6hod 100ml um,kolem deváte 80-100ml,12 zeleninka a to tak max. třičtvrtě sklínečky, v 15 90-100ml,18 kaši nebo puding 160ml a ještě v 21-22 80um. Nějak moc se ji do jídla nechce:(Ale přibíráme a to je hlavní
bambulinek píše:
hlásím pokrok dnes 8:00 150 ml UM 11:00 hami výživa špenát s bramborkem 14:00 120ml UM v 17:00 dáme borůvkovou přesnídávku a večer 20:00 180ml hami kaše …tu zeleninku zblajznul běhěm chvilinky asi mu chutnalo a přesnídávky už taky neplive ještě mu do nich strouhám 4 piškoty a taky muu to jede jinak myslíte že bych mu mohla dát Lipánka???![]()
![]()
![]()
![]()
a mám i recepty na polívky a s těma mám problem neumim vařit tak malý množství stejně tak jako ty výživy zeleninový chtěla bych je vařit ale prostě pro miminka vařit neumim
hele já taky vařit neumím pro miminka.zkoušela jsem polívku a tu nechtěl a ani moji kaši bramborovou nechtěl a to jsem mu do ní přidala i mrkev.vždycky se u toho začne rozčilovat tak mu dám kupovaný a dlabe jako kdyby nejedl týden..
chevali hm koukám že jsme na tom stejně ale moc se mi to kupovat nechce
![]()
ahojte, tak zas po delší době všechny zdravím
zrovna taky řeším ty příkrmy a vidím, že to tu zrovna taky rozebíráte -
mě teda vůbec mrkev nechce jíst, uplně se mu z ní navaluje, rozčiluje se a nechce to jíst, tak jsem zkusila braboru s UM, jako kašičku , to si dal tak 3 lžičky a pak už to taky nechce, plive to po mě a rozčiluje se, dnes jsem zkusila mrkev s bramorem zas snědl tak 3 lžičky ![]()
Vám děti tu mrkev jedí ???
Co jste zkoušely dalšího? Napadá mě už jen květák a brokolice…ach jo doufám, že najdu něco co bude jíst - ovoce mu dávat ještě nechci, bojím se že by mi pak tu zeleninu už vůbec nechtěl co myslíte?
A už se vám děti sami překulují na bříško? Náš malej ještě ne ![]()
Jo a začal na mě normálně vrčet - jak pejsek, většinou, když se mu něco nelíbí - dělá vám to někomu prcek taky ![]()
Ahojky, příkrmy zatím neřeším, ale koukněte se tady:
http://kojeni.net/prikrmy.php
Jinak my dnes v noci horor
V půl jedenácté, když jsme šli spát, se vbudil a tak nějak chroptěl, tak jsem mu dala napít mm a usnul v pohodě. V půl 12 opět budíček, vzbudil se, protože nemohl dýchat…a já na to doprčic, on má snad rýmu, tak jsme poprvé vytáhli odsávačku a vysavač, ale moc jsme toho neodsáli, má to jakoby něco vzadu … tak napít a spát…dýchal tak z tuha, jako by neměl úplně průchozí nos…v půl druhé opět budíček brekem, že nemůže dýchat, tak napít a zase usnul, a to samé pořád co hodinu…:( Občas si ukuckne…z nosu mu zatím moc neteče, ale je takový převálcovaný
mám strach ať se mu to nerozjede…:( Jdu ve 12 k MUDr, ale nevím, jestli nám něco pomůže…Navíc máme v pátek odjíždět na hory…ach jo… ![]()
Teď spinká, snad dlouho…jdu si taky zdřímnout, protože jsem taky jako mátoha… ![]()
A je mi strašně smutno, že jsem ho nedokázala ochránit od nemoce
![]()
Mě taky malá něco baští líp a něčemu moc nedá… musí si asi zvyknout prckové.
Holky ale bacha na tu mrkev!Četla jsem někde, že ucpává, nechtěla jsem tomu věřit, ale už máme zkušenost!!Chudák malá to nemohla ani vytlačit ![]()
Takže radši jí nedávám moc a kombinuju to hodně s jinou zeleninou…
A celer, ten nám teda vůbec nejel…:(((
Ale jela nám dýně!To teda baštila úplně super…
Marsee píše:
Ahojky, příkrmy zatím neřeším, ale koukněte se tady:
http://kojeni.net/prikrmy.phpJinak my dnes v noci hororV půl jedenácté, když jsme šli spát, se vbudil a tak nějak chroptěl, tak jsem mu dala napít mm a usnul v pohodě. V půl 12 opět budíček, vzbudil se, protože nemohl dýchat…a já na to doprčic, on má snad rýmu, tak jsme poprvé vytáhli odsávačku a vysavač, ale moc jsme toho neodsáli, má to jakoby něco vzadu … tak napít a spát…dýchal tak z tuha, jako by neměl úplně průchozí nos…v půl druhé opět budíček brekem, že nemůže dýchat, tak napít a zase usnul, a to samé pořád co hodinu…:( Občas si ukuckne…z nosu mu zatím moc neteče, ale je takový převálcovaný
mám strach ať se mu to nerozjede…:( Jdu ve 12 k MUDr, ale nevím, jestli nám něco pomůže…Navíc máme v pátek odjíždět na hory…ach jo…
Teď spinká, snad dlouho…jdu si taky zdřímnout, protože jsem taky jako mátoha…
A je mi strašně smutno, že jsem ho nedokázala ochránit od nemoce![]()
Marsee, nebuď smutná
Já jsem si taky vyčítala, že Toník onemocněl, ale prostě je něco ve vzduchu, co ty naše prďolky napadlo a ty za to nemůžeš.
Zkus mu na zvlhčení koupit Libenar nosní kapky pro miminka
http://www.manitera.cz/…ml-15-ampuli
Je to vlastně mořská voda a mohlo by mu to pomoct zprůchodnit nosík. Sestra mi je doporučila, že měla s holčičkou stejný problém a za 2 dny byl klid. Nám to pomáhá přečkat krásně noc.
Jinak při odsávání je u nás nejlepší, když u toho Toník zakašle. To se mu uvolní hlen a je možné ho spolu se soplíkem odsát přes nosík, jinak to není schopný odkašlat
Nezakašle pokaždé, ale i to málo se počítá za úspěch.
Uvidíš, co Ti řekne doktorka a dej vědět, jak je
![]()
IvaX píše:
ahojte, tak zas po delší době všechny zdravímzrovna taky řeším ty příkrmy a vidím, že to tu zrovna taky rozebíráte -
mě teda vůbec mrkev nechce jíst, uplně se mu z ní navaluje, rozčiluje se a nechce to jíst, tak jsem zkusila braboru s UM, jako kašičku , to si dal tak 3 lžičky a pak už to taky nechce, plive to po mě a rozčiluje se, dnes jsem zkusila mrkev s bramorem zas snědl tak 3 lžičky
Vám děti tu mrkev jedí ???
Co jste zkoušely dalšího? Napadá mě už jen květák a brokolice…ach jo doufám, že najdu něco co bude jíst - ovoce mu dávat ještě nechci, bojím se že by mi pak tu zeleninu už vůbec nechtěl co myslíte?A už se vám děti sami překulují na bříško? Náš malej ještě ne
Jo a začal na mě normálně vrčet - jak pejsek, většinou, když se mu něco nelíbí - dělá vám to někomu prcek taky
Ivax, my ještě příkrmy neřešíme, ale sestra má starší holčičku a vím, že nejvíc jí prý chutnala cuketa a brokolice. Ale ta cuketa úplně ze všeho nejvíc, tak zkus to ![]()
Holky, jak jsou „samostatný“ vaše prďolata? Přijde mi, že mi Andýsek čím dál víc mamánkovatí… Jakmile nejsem u ní a nevěnuju se jí, tak je vztekání a vztekání, následuje řev…
Jenže taky bych si potřebovala něco podělat…umýt nádobí, jít v klidu se oblíct, něco uklidit… Ale to je vždycky boj…
Dřív to nedělala a v klidu si sama hrála..nevím co to je za novinku, ale nadšená z toho nejsem… ![]()
Nemáte to taky někdo doma?Jak to řešíte?
Pet-rus-ka píše:
Holky, jak jsou „samostatný“ vaše prďolata? Přijde mi, že mi Andýsek čím dál víc mamánkovatí… Jakmile nejsem u ní a nevěnuju se jí, tak je vztekání a vztekání, následuje řev…
Jenže taky bych si potřebovala něco podělat…umýt nádobí, jít v klidu se oblíct, něco uklidit… Ale to je vždycky boj…
Dřív to nedělala a v klidu si sama hrála..nevím co to je za novinku, ale nadšená z toho nejsem…
Nemáte to taky někdo doma?Jak to řešíte?
ahojky,občas mi to aké mala udělá a hlavně když mě nevidí.Já ti vyřešila tak že když jdu třeba vařit tak si jí beru do kuchyně na deku sebou,občas jí dám dudlík ,nebo hračku a je potom spokojená ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat