Dubňátka 2011

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1447
22.9.11 11:11
Pet-rus-ka píše:
Ahoj holky!
Tak my jsme včera byli na třetí dávce očkování a malá měla horečku a stále má… dávala jsem jí paralen čípky, vždycky na chvilku to klesne a pak to zas vyrazí nahoru :-( :-(
Takže noc příšerná, nejen že jsem nespala já, ale ani ona..pořád se kroutila, ze spánku vzdychala… tak jsem si jí dala do postele..a jak jsem jí furt uhýbala tak mám ještě bloklej krk, no paráda…
Hlavně mě štve ta teplota…snad jí to zase nevyleze…teď ráno jsem jí chtěla dát Nurofen, že jí to třeba po tom zmizí a vyblila mi to všechno i s mlíkem, ještě než to celý do sebe dostala :cry:
Tak jí to dám za chvilku asi ještě jednou… stejně v ní nezůstalo nic…

Ach jo :( Mě to taky moc mrzí… :( My máme jenom rýmu a ty noce jsou hrozné… Snad už vám to dneska klesne a bude zase dobře…

• načítám...
287
22.9.11 11:14
Zozole píše:
Pet-rus-ka píše:
Ahoj holky!
Tak my jsme včera byli na třetí dávce očkování a malá měla horečku a stále má… dávala jsem jí paralen čípky, vždycky na chvilku to klesne a pak to zas vyrazí nahoru :-( :-(
Takže noc příšerná, nejen že jsem nespala já, ale ani ona..pořád se kroutila, ze spánku vzdychala… tak jsem si jí dala do postele..a jak jsem jí furt uhýbala tak mám ještě bloklej krk, no paráda…
Hlavně mě štve ta teplota…snad jí to zase nevyleze…teď ráno jsem jí chtěla dát Nurofen, že jí to třeba po tom zmizí a vyblila mi to všechno i s mlíkem, ještě než to celý do sebe dostala :cry:
Tak jí to dám za chvilku asi ještě jednou… stejně v ní nezůstalo nic…
Petrusko, zkus si koupit Nurofen ve formě čípků a střídej je s Paralenem. Toník měl po 2. dávce taky 2 dny horečku a pomohlo nám střídání Paralen/Nurofen čípků. Sirup se mi taky nedaří aplikovat tak, abych ho do něj dostala a nevyprskal mi ho. Čípek zabere navíc i rychleji než sirup.
Držím palečky, ať to brzo překonáte :hug:

Ano,mě dr.taky říkala,že nejprve začít s Nurofenem čípky a když nezabere,tak Paralen…a ty zábaly.Naštěstí jsme to nepotřebovala!

• načítám...
1447
22.9.11 11:15

Jinak já jsem dneska taky už na palici…Nechce spát, nechce si hrát, nechce se nosit…pořád jen pláče :( Já nevyspalá, manžel příjde až jak malý bude večer spát…
Máte to taky tak, že když nejste vyspalé, tak vám přijde, že to prostě nemůžete sama zvládnout? :cry:

• načítám...
287
22.9.11 11:38
Marsee píše:
Jinak já jsem dneska taky už na palici…Nechce spát, nechce si hrát, nechce se nosit…pořád jen pláče :( Já nevyspalá, manžel příjde až jak malý bude večer spát…
Máte to taky tak, že když nejste vyspalé, tak vám přijde, že to prostě nemůžete sama zvládnout? :cry:

Marsee,Adámek mi od narozeni spí přes den 2× po 30 minutách,večer jde spát ve 22 hod,takže jsem s ním pořád,přítel dělá na tři směny,takže buď je v práci a nebo spí a můžu ti říct,že když se zadaří a Aďa špatně spí a přes den je protivný a trvá to déle,tak potom jsem psych. naprosto vyčerpaná a mám pocit,že se rozbrečím! :zed:
Ale potom je to zase dobrý,prcek se na mě usměje a vše je zase v pořádku!…hodně mi pomáhá,když s ním přítel chvilku pobude a já se jdu projít se psem.Bydlíme u lesa,takže nádhera!!

• načítám...
1447
22.9.11 11:48
zopka píše:
Marsee píše:
Máte to taky tak, že když nejste vyspalé, tak vám přijde, že to prostě nemůžete sama zvládnout? :cry:
Marsee,Adámek mi od narozeni spí přes den 2× po 30 minutách,večer jde spát ve 22 hod,takže jsem s ním pořád,přítel dělá na tři směny,takže buď je v práci a nebo spí a můžu ti říct,že když se zadaří a Aďa špatně spí a přes den je protivný a trvá to déle,tak potom jsem psych. naprosto vyčerpaná a mám pocit,že se rozbrečím! :zed:
Ale potom je to zase dobrý,prcek se na mě usměje a vše je zase v pořádku!…hodně mi pomáhá,když s ním přítel chvilku pobude a já se jdu projít se psem.Bydlíme u lesa,takže nádhera!!

Jo, tak tak jsem dnes už vyčerpaná taky :( Bohužel žádná záchrana za strany muže se nebude konat :( Přijde až pozdě.
Asi se budu muset nějak vybičovat…

• načítám...
1315
22.9.11 12:04

Marsee, mám to podobně :cry: Přítel má nepravidelnou pracovní dobu a chodí hodně často pozdě. Když už přijde brzo nebo má den volno, tak zase maká venku na baráku nebo se šťourá v autě nebo něco v garáži. Práce je doma hodně a bohužel se udělat musí.
Tím, že má Toník pořád rýmu tak je to na palici. Venku jsme byli včera, ale jen na chvilku v manduce na dvorku, bylo pěkné počasí. Dnes taky na chvilku. Dnes jsme měli taky šílenou noc, budil se co hodinu a ve 4h měl oči jak tenisáky a nechtěl usnout. Do 5h jsem s ním skákala střídavě na baloně a střídavě jsem s ním pochodovala a zpívala, ale nic. Tak jsem ho už vysílená dala do postýlky a nechala ho poplakávat a kňourat. Za 15 minut usnul a spal do 8h :nevim: Já jsem bohužel byla už tak probraná a vysílená, že jsem nezabrala :zed: Přes den toho moc nenaspí, tak nemám moc šanci spát s ním.
Navíc, dnes jel přítel ráno do Bratislavy a přijede prý kolem 21h, takže celý den sama :zed: :zed: :zed:

• načítám...
1447
22.9.11 12:12
Zozole píše:
Marsee, mám to podobně :cry: Přítel má nepravidelnou pracovní dobu a chodí hodně často pozdě. Když už přijde brzo nebo má den volno, tak zase maká venku na baráku nebo se šťourá v autě nebo něco v garáži. Práce je doma hodně a bohužel se udělat musí.
Tím, že má Toník pořád rýmu tak je to na palici. Venku jsme byli včera, ale jen na chvilku v manduce na dvorku, bylo pěkné počasí. Dnes taky na chvilku. Dnes jsme měli taky šílenou noc, budil se co hodinu a ve 4h měl oči jak tenisáky a nechtěl usnout. Do 5h jsem s ním skákala střídavě na baloně a střídavě jsem s ním pochodovala a zpívala, ale nic. Tak jsem ho už vysílená dala do postýlky a nechala ho poplakávat a kňourat. Za 15 minut usnul a spal do 8h :nevim: Já jsem bohužel byla už tak probraná a vysílená, že jsem nezabrala :zed: Přes den toho moc nenaspí, tak nemám moc šanci spát s ním.
Navíc, dnes jel přítel ráno do Bratislavy a přijede prý kolem 21h, takže celý den sama :zed: :zed: :zed:

Zozole…tak to jsme dnes měli noc asi úplně stejnou :(
Moc mě to mrzí…
Když jsem pak tak vyčerpaná tak si pak říkám, jestli já jsem vůbec měla být matkou, když to tak nezvládám :(

Ale jak psala zopka pak se na mě prcek usměje a je hned o trošku líp…

Jsem ráda, že v tom nejsem sama…nebo teda jsem ráda, že jenom já nemám takové stavy a všechny ostatní matky jsou naprosto v pohodě a péče o mimi je nevyčerpává a naopak je nabíjí energií a jsou šťastné a vyrovnané a jak to mateřství je nádherné…a jenom já jsem ta divná, která po ráno sotva plete nohama a večer už ani to ne…

Ještě štěstí, že ta rýma bude trvat snad jen ten týden a pak se mi vrátí moje milované zdravé miminko a bude zase pohoda s občasnými výkyvy ale přeci jen se aspoň normálně vyspím tech 6 hodin…

Dnes je venku líp, asi s ním taky vyjdu na chvíli…

• načítám...
610
22.9.11 12:17

Holky co kojíte jak často vám kakají mrňousové??? Maťulka už asi tři týdny kadí tak co třetí den a ten třetí den to je hrůza… Pořád se snaží tlačit a nic… ani když mu nožičkama tlačím na bříško… Piju čaj pro kojící matky a teď jsem přešla na čistě fenyklový… :think: ale aspoň občas prdka :-? Jo a když se už vykaká tak to je teda ale smrádeček :lol:

• načítám...
1482
22.9.11 12:22

já jsem to měla podobné asi tak před měsícem.domča spal přes den po 10minutách a musela jsem ho uchovat v ruce takže jsem chodila po bytě jak debil dokolečka..teď jsem od 7 hodin ráno sama do 16hodin,pak přítel přijde z práce ale taky žádná pomoc z jeho strany.domču si pochová a jde si lehnout.vstane za dvě hoďky a to domča baští a jde si na chvilku lehnout.takže já jdu přítelovi nachystat jídlo,donesu mu ho až před nos(jinak by nejedl)a to už je 19hodin a to mu začínají zprávy.mezi tím já domču umyju a obleču.v 8zprávy končí tak si dají hudlana na dobrou noc a já jdu uspávat.potom si konečně sednu..

• načítám...
1482
22.9.11 12:25
Mišulin píše:
Holky co kojíte jak často vám kakají mrňousové??? Maťulka už asi tři týdny kadí tak co třetí den a ten třetí den to je hrůza… Pořád se snaží tlačit a nic… ani když mu nožičkama tlačím na bříško… Piju čaj pro kojící matky a teď jsem přešla na čistě fenyklový… :think: ale aspoň občas prdka :-? Jo a když se už vykaká tak to je teda ale smrádeček :lol:

hele na to pomáhá švestková šťávička..a taky jsem malému občas dávala Duphalac.když jsem teda kojila

• načítám...
1447
22.9.11 12:36
Mišulin píše:
Holky co kojíte jak často vám kakají mrňousové??? Maťulka už asi tři týdny kadí tak co třetí den a ten třetí den to je hrůza… Pořád se snaží tlačit a nic… ani když mu nožičkama tlačím na bříško… Piju čaj pro kojící matky a teď jsem přešla na čistě fenyklový… :think: ale aspoň občas prdka :-? Jo a když se už vykaká tak to je teda ale smrádeček :lol:

My kakáme každý den, ale aby to měl jednodušší a prděl pěkně, tak já piju kmínový čaj…Vroucí vodou si zaleji tři polévkové lžíce do pullitru a vypiju jeden denně. U nás funguje stopro a taky to podporuje laktaci, takže dvě mouchy jednou ranou :)

• načítám...
1315
22.9.11 12:37
Mišulin píše:

Mišulin, u nás o kakání není nouze, tak Ti asi moc nepomůžu… Nejvíc „řachanců“ je po ranním probuzení. To někdy ani plína nevydrží :zed: Přes den pak 2-3 má nakakáno. Někdy přebaluju i 1× v noci.
Piju hodně čaje a mlíko a jablkový džus s vodou nebo jen vodu. Snažím se každý den mít polévku, nejím smažený, jím omáčky, rýži, brambory, těstoviny, drůbeží maso a ryby.
Hold, některé miminka to tak mají :nevim: Zkus se zeptat MUDr., třeba poradí :think:

• načítám...
1447
22.9.11 12:43
Chevalinka píše:
já jsem to měla podobné asi tak před měsícem.domča spal přes den po 10minutách a musela jsem ho uchovat v ruce takže jsem chodila po bytě jak debil dokolečka..teď jsem od 7 hodin ráno sama do 16hodin,pak přítel přijde z práce ale taky žádná pomoc z jeho strany.domču si pochová a jde si lehnout.vstane za dvě hoďky a to domča baští a jde si na chvilku lehnout.takže já jdu přítelovi nachystat jídlo,donesu mu ho až před nos(jinak by nejedl)a to už je 19hodin a to mu začínají zprávy.mezi tím já domču umyju a obleču.v 8zprávy končí tak si dají hudlana na dobrou noc a já jdu uspávat.potom si konečně sednu..

:think: Asi to holt budeme muset zvládnout samotné …

Naštěstí mám doma (když teda doma je :) ) chápajícího muže, který chápe, že si potřebuju taky trošku dáchnout od prcka a tak pomáhá… ráno, když malý babouňá brzo tak vstává on a večer koupá … a o víkendech se docela stará :) Ale teď se to tak nějak všechno dokupy sebralo tento týden…rýma, manžel pořád pryč, do toho balím na 10 dnů na dovolenou…

Teď musím zaklepat! Prcek spí už pře hodinku a půl! :lol: Asi už viděl, že toho mám vážně dost :)

• načítám...
1315
22.9.11 12:54

Marsee, Chevalinka
jsme holky šikovné :dance: my to vydržíme :dance:
Mně teď taky usnul a spí už hoďku :-)
Je fakt, že nám se to tenhle týden taky nakupilo…nemoc, přítel celý týden dlouho v práci a do toho dodělával balkón… Kdyby nebyla ta nemoc, tak jsme venku s ním, jako vždycky, ale bohužel to nejde :cry:
Jinak, my to máme doma tak, že koupe tatínek. Já jen když není doma :-)
A co se týká TV, tak tu jsme doma neměli zapnutou od té doby, co jsem se vrátila z porodnice :mrgreen: a vůbec nám to nechybí. Pouštíme rádio, internet a večer si občas pustíme nějakou hru J.Cimrmana :lol: Spíš si ale jen tak sedneme spolu a povídáme si, to mám nejradši :srdce: protože přes den si sami sebe moc neužijeme :cry:

• načítám...
1447
22.9.11 13:00
Zozole píše:
Marsee, Chevalinka
jsme holky šikovné :dance: my to vydržíme :dance:
Mně teď taky usnul a spí už hoďku :-)
Je fakt, že nám se to tenhle týden taky nakupilo…nemoc, přítel celý týden dlouho v práci a do toho dodělával balkón… Kdyby nebyla ta nemoc, tak jsme venku s ním, jako vždycky, ale bohužel to nejde :cry:
Jinak, my to máme doma tak, že koupe tatínek. Já jen když není doma :-)
A co se týká TV, tak tu jsme doma neměli zapnutou od té doby, co jsem se vrátila z porodnice :mrgreen: a vůbec nám to nechybí. Pouštíme rádio, internet a večer si občas pustíme nějakou hru J.Cimrmana :lol: Spíš si ale jen tak sedneme spolu a povídáme si, to mám nejradši :srdce: protože přes den si sami sebe moc neužijeme :cry:

:palec: tak my bednu nemáme vůbc. A taky nechybí… A s těma večerama to máme podobně:) :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby