Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já bych skoro řekla, že je to pozitivní test a tím tedy těhotenství. MS pokud proběhla takhle slabě, klidně může být. A ty duchové sílí trošku? A určitě bych šla k dr. na ultrazvuk a krev na HCG.
Já když krvácela a byla těhotná, tak jsem volala gyndařce a ta mi řekla, že až krvácení přestane, aťudělám za 2 týdny test, pokud tam bude čárka, přijít. Nechci tady šířit nějakou paniku, ale z tohoto vývoje duchařského bych čuchala zamlklé, mimoděložní… Naklusala bych na gyndu, nemusí to nic znamenat, ale pro jistotu, kdyby šlo o to mimoděložní, aby se to chytlo včas a ne až to praskne
@delice ja mam ale MS i normalne takvou, teda, ne ze slabou, ale hodne kratkou. Zhruba dva dny silne krvaceni a pak uz skoro klid. Trosicku sili, ale u tak slabych duchu se to uplne odhadnout neda..
@Gladys ja bych kliden naklusala, ale mam takoveho „super“ doktora. Dva mesice tomu, jak jsem mela duchy pred MS, jsem tam naklusala, abych se poptala, protoze jsem brala leky, ktere by v tehotenstvi byt nemely a on mi udelal pulhodinouvou prednasku o tom kdy je ovulace a ani krev mi nevzal. Uz dyl premyslim o zmene lekare, mozna je konecne vazne na case ![]()
Místo přednášky by tě měl spíš vyšetřit. Taky bych v tomhle případě přemýšlela o jiném. Alespoň si zajdi na krev, test na HCG ti udělají v každé biochemické laboratoři jako samoplátci i bez doporučení.
@delice jo, tuhle monznost taky beru v potaz, spis jsem chtela ale nejdriv vedet, jestli se nekomu stalo ze mel ducha na testu takhle brzo a melo to treba nejak logicke vysvetleni. Nebo ze to treba znamena, ze se tehotenstvi udrzelo i pres MS. Ale to by ted ta carka byla uz asi silnejsi, ze?
No psala si že duch byl už před MS, tak pokud bys těhotná byla, tak už ten cyklus před MS. Určitě není možné aby bylo těhotenství prokázáno v půlce cyklu, kdy teprve dojde k oplodnění. Ale mě se tohle nestalo, cyklus jsem měla vždy docela pravidelný. A to, že čárka nesílí, mě napadlo to samé co @Gladys .
Já bych řekla, že je to ovulace…taky sem dělala pokusy a těh. testem jde zachytit ovulace a ovulačním zase těhotenství…zkusila bych za pár dní znovu…
@Norae píše:
@delice jo, tuhle monznost taky beru v potaz, spis jsem chtela ale nejdriv vedet, jestli se nekomu stalo ze mel ducha na testu takhle brzo a melo to treba nejak logicke vysvetleni. Nebo ze to treba znamena, ze se tehotenstvi udrzelo i pres MS. Ale to by ted ta carka byla uz asi silnejsi, ze?
těhotenské testy jsou testy kvalitativní, ne kvantitativní. Nikdo nemůže říct, proč čárka nesílí, dokud neuvidíš, jak se to chová z krve, můžeš mít třeba supervýkonný ledviny a víc piješ a zkrátka to nesílí proto, nebo je to proto, že hcg nestoupá. Když čárka z moči sílí, tak je to fajn, ale když nesílí, tak může leda říct, že tam je. Šla bych na krev, úterý ráno, čtvrtek ráno a budeš mít naprosto jasno, hcg by mělo být dvojnásobné, když nebude, naběhla bych na gyndu, praštila tím doktorovi před nos a řekla, ať něco dělá.
A nového bych hledala. Nemám ráda, když doktor dlá z pacienta blbečka s íkvé tykve.
@slunicko.lucinecka jo, to jsem si taky zjistovala, bo em to napadlo, ale podle odborniku muze ovu test zachytit tehotenstvi, ale naopak to nejde. Navic jsem TT delala i minuly mesic ve stejnou dobu zhruba, protoze jsem taky mela duchy pred MS a MS prisla, a tehdy na tom testu nebylo vubec nic.
@delice takhle, podle meho pozorovani tela mivam ovulaci skoro ihned po MS, ale overene to nemam, tak nevim. I kdyz ta vase verze bude asi pravdepodobnejsi.. no ted to z fleku stejne nevyresim, spis jsem chtela vedet, zda mel nekdo duchy na testu taky takhle brzo.
Jinak jeste davam tu fotku, moc to videt neni, ale treba tam neco vykoukate
@Norae no takhle v polovině cyklu a při ms jak ty popisuješ bych to viděla např na mimoděložní, neprosperující těhu…na ovulaci na konci cyklu moc nevěřím, je potřeba LF aspoň 10dní, a to už bys neměla mít duchy ale spíš hezkou čárku v půlce cyklu
anebo ovu hned na začátku cyklu..to by se taky mohlo stát, ale je to méně pravděpodobné, nemá se vajíčko kde zahnízdit…ale možné je vše…
Urči si dojdi do laborky a nech si za 200 nabrat krev a´t víš na čem jsi, určitě to nepřecházej, nevíš co se z toho vyklube ![]()
@Gladys no to je taky moznost, ja totiz chodim snad kazdou hodinu na zachod a mam furt zizen, dokonce vstavam i v noci a jdu na malou, nekdy i nekolikrat
proto mivam odpoledni duchy silnejsi nez ranni treba.. pockam jeste do pristiho tydne, kazde pondeli je v te nasi ordinaci jina doktorka, taky sice nic moc, ale aspon to bude nekdo jiny. Pokud me taky posle do haje, budu uz to fakt resit.
Ja chodim k doktorum strasne malo, a taky me stve, jak tam prijdou jednou za uhersky rok kdyz uz je fakt nejaky problem a ten doktor dela, ze nevim vubec nic o svem vlastnim tele a ze podle tabulek je to tak a tak a basta.
@Boudice23 ovulaci na konci cyklu urcite nemam, podle sveho pozorovani spis po MS. Nevim jestli je to mozny nebo ne, nejsem doktor, jen to rikam podle toho, jak mam vypozorovane chovani sveho tela.
Jeste teda uz asi dva tydny mivam slabounke pichani v podbrisku, neni silne, ale citim to skoro porad, vic kdyz treba dele chodim a zmirnuje to odpocinek nebo kdyz si dam bylinkovy caj. Vsimla jsem si toho proto, ze me bricho skoro neboli ani pri MS, a kdyz, tak nejak jinak, spise mivam krece.
Ok, laborku mam taky v moznostech, akorat vzhledem k tomu, v jake dire bydlim, jsem zvedava jak daleko musim az jet ![]()
@Norae no, ono ti stejně nezbude, než tam radši zajít - to je hodně slabý dušík a mohlo by to vzhledem k tomu píchání v podbříšku znamenat i cystu, a ty občas druhou čárku dokáží udělat…
Bohužel testy dr. max dělají duchy
tak skus jiný test nejlépe třeba mamatest tičinkovej ![]()
Zdravim, zase ja a moji duchove
Ve zkratce - MS byla 1.6., jeden den spineni, dva dny krev, pak nic, pak dva dny spineni. 12DC delany TT odpoledne - duch. 13DC TT rano - duch. Dnes delany odpoledne, tedy 17DC, zase duch. Duchy jde videt skoro ihned po vytazeni z moce a jsou ruzove skoro hned, takze zadne hledani duchu az po limitu. Jsou slabouncke, ale jsou tam. Rada bych dala fotku, ale nedari se mi to vyfotit (paradoxne to kazi prilis ostre denni svetlo). Testy jsou Dr. Max. Pred posledni MS byli duchove taky, a to testy byly ruzne znacky.
Stalo se, prosim vas, nektere, ze mela duchy takto uprostred cyklu, at uz to znamenalo cokoli? Zadne leky, ktere by to ovlivnily, neberu. Ja uz fakt nevim.