dudlík

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
28.7.07 22:52

dudlík

Ahoj maminky, potřebuju poradit, mám 6ti měsíční holčičku, která od narození nesnáší dudlík. Dělá mi to problém hlavně v noci, kdy by ráda zabrala dudáním, ale dudlík nesnese a tak se přisaje k prsu a dudá a to jí stačí, u toho usne. V noci se budí, protože by chtěla prso k dudání. Asi po měsíci jsem měla málo mléka a tak jsem jí chtěla dát z lahvičky, ale nesnese ani savičku na lahvičce, nakonec se mi mlíko opět začalo tvořit, takže stále kojím, ale jsme v období, kdy by mohla čajík a já ho do ní nedostanu, protože je tam ta savička a nebo jsem zkoušela i ten hrníček se sosáčkem, to si drží i u pusinky, ale nesaje, jen si pohrává, aby se náhodou nechtěně nenapila. Napíšete mi někdo radu, jak jí trochu přemluvit? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
28.7.07 23:33

To asi nejde. Já jsem holkám dala rovnou ten hrneček s převařenou kojeneckou vodou, zpočátku to měly vlastně jen na hraní (pít stejně zatím nepotřebují, když jsou kojené) a časem zjistily, jak z toho pít. Myslím, že, to chce jen čas.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
29.7.07 06:43

Halka: Mám stejný problém, jako tazatelka. Prosím, jak si to měla v noci, když už jsi nekojila? Nějak si to neumím představit, co s ní budu dělat, když už nebudu kojit? (chtěla bych kojit tak do roka).Teď se budí strašným způsobem 4-7× za noc. Jde ji zřjmě o ten kontakt - strčím ji prso a párkrát zadumlá a spí se dál - dudák jí nelze podstrčit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
29.7.07 07:37

Ahoj

tak tak, jakmile jsem přestala kojit (synovi bylo 10 měsíců - rázem prozřel a najedou i když mi 4 měsíce „tvrdil“ že z pítka pít neumí - to během dvou dní uměl.. prostě do té doby neměl potřebu pít něco jiného nže MM.

JO a jakmile jsem přestala kojit, tak mi syn spal celou noc - i když do té doby se budil tak 4-5× za noc… no a týden po odstavení spal fakt celou noc… když se vzbudil dala jsem mu vodu, tu on nechtěl nic jinýho nebylo tak naznal že bude lepší to zaspat:o))) byla to docela úleva…

Ted mám druhého prsomila a doufám že to půjde tak jak s tím prvním:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
29.7.07 08:28

Ahojky, tak mi měli to samé. Místo dudlu prso, neustále jsem jí rvala dudel, ale na milost ho vzala až v půl roku a to jen v kočárku na spaní. Postupně jsem jí ho nutila i večer. Trvalo to, ale teď už jsme bez kojení a bez dudlu. Musíš jí ho pořád nutit.U nás zezačátku ho chtěla v kočárku, tak vyzkoušej.
Přeji rychlé úspěchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
29.7.07 09:09

Lukášek taky od narození nesnáší dudlík. Našel si místo toho paleček. Asi od 3 měsíců si cucá paleček, když je rozrušený nebo, když usíná - v noci nevím. Kojíme 3×, ale to nedudá - saje mlíčko jako o život, pak se sám pustí a spinká dál.
K pití z něčeho jiného. Savičky nesnáší, z netekoucího hrníčku si párkrát cucnul. Jedině z čeho je mi ochoten se trošku napít je normální hrníček, sice je toho 1/3 v plínce, kterou mu přidržuju pod bradičkou, ale pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
29.7.07 09:59

zkus vystřídat různé typy dudlíků, může jí vadit ten tvar
já jsem měla nakoupený Aventy a Mam, ale malý se z toho nadavoval a 2 měsíce se nechytil
pak už to bylo zoufalý,tak sousedka mi donesla Nuka a namočila do Sab Simplexu a od té doby super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.7.07 14:32

ahoj
taky bych zkusila víc druhů dudlíku gumu nebo silikon, nebo třeba větší čí menší velikost. Liborkovi dudlík nevadil, ale když jsme ho pak změnili tak z něj skoro až zvracel. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
29.7.07 21:37

ahoj
moje Simi taky nechtěla dudlat a naučila ji to vlastně moje mamka,
jak plakala tak jí vždycky dala dudlík a přidržela jí ho tam pár minut i když ho nechtěla no a za dva dny dudlala co jí přišlo do pusy a bylo jí jedno jeslti má dujdu za 10 nebo za 60kč a je to hrozná úleva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.4.15 07:16

Prosím poradte kde ho mám sehnat? zaboha ho nemůžu nikde najít prosím poradte :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
8.4.15 11:20

@Pipasek Jde ti přímo o tenhle vzhled předku? Myslím, že je důležitější tvar a materiál šidítka-savičky. Jestli to je latex nebo silikon, ortodont nebo lampion, zkosený nebo rovný atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.4.15 16:57

Ano chci tenhle vzhled

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
8.4.15 17:06

@Pipasek Tak to neporadím, pardon.