Máslo nebo margarín
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Máslo nebo margarín
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli dáváte dětem máslo nebo margarín nebo oboje. Pokud margarín tak jaký a od kdy jste ho začaly dávat.
Díky, Halka
Omlouvám se, do hlasování se mi nedaří přidat možnost oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky,
já dávám máslo…jíme ho i s manželem a dle nás je lepší na chuť i pro zdraví… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky:O)
My dáváme Sáře máslo, sami ho také jíme. Z rostlinných tuků u nás „jede“ jedině olivový olej.
Pa, Jaa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DAvam oboji,
ale je fakt ze maslo ma malej radeji, a nejradeji samotne bez niceho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máslo je máslo, zatím teda nic nemažeme - jsme malinký
, ale pak budeme máslíčkovat
, sice teda máme v lednici i Ramu máslovou příchuť na takového domácí mazání
, ale spíš používáme máslo, má výtečnou chuť a tu žádný margarín nemůže nahradit!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
selský rozum mi říká, že lepší je máslo od krávy, byť plný cholesterolu, než cosi s lákavou krabičkou, co pochází z chemičky.
Dávám malýmu máslo, nejradši ho má samotný
ka-tko, uf, nejsem sama… ![]()
a v lednici máme i Flóru, ale její pachuť mi čím dál víc vadí.
Myslím, že margarínů si užijeme dost v sušenkách a pečivu z obchodu, takže domů radši jenom máslo. A olivový olej na všechno, co se dá.
Snad se to tím vyrovná.
N.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mažu máslo a dokonce jsem četla, že to je lepší než margarín, protože tím ztužováním rostlinnch tuků vzniká látka, která je k cévám ještě drastičtější než cholesterol. Navíc, mažu fakt malinko a jakékoli margariny mi i zplesnivěly. Takže ta jejich trvanlivost asi nebude moc dlouhá. Takže mám pravidlo. Tuku mimimálně a když už, tak máslo. Snad jen olivový olej do salátů, ty dělám denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moniko, to by me zajimalo s tim plesnivym margarinem???? Ktery to je???
Ja kupuji jenom ramu maslovou chut a nestalo se mi to, ledazeby zezloukla, kdyz dlouho nemazes.......
Jinak ja bych jedla maslo furt ale na vanocku se fakt blbe natira, proto si davam radeji margarin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě taky jednou Flóra zplesnivěla…
A velmi často ji vyhazujeme cca 2 týdny po otevření po povrchu žluklou (to žlukne po pár dnech, řekla bych) a neuvěřitelně to smrdí tou chemií…
A mazat si na chleba čerstvě žluklý tuk jen proto, abych odmazávala, to se mi nechce..
N.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mažeme máslo. Ono je fakt nejlepší chuťově a taky mám pocit, že snad i nejzdravější. Ale:http://ekonomika.idnes.cz/…6j-/test.asp?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, my teda prcka jeste nemame, ale urcite budeme mazat maslicko. Sami taky pouzivame maslo, ikdyz celkove moc nemastime. Ale umele tuky u nas nemaji misto. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tedy malemu zatim nec nemazu - ja moc maly, ale az budu tak urcite maslo. Ja jsem kdysi hodne kupovala margariny, ale tak jsem se jich prejedla, ze ted kupujeme a pouzivame jedina maslo.
Do salatu nebo treba ted do prikrmu davam olivovy olej.
Verveve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malé mažu jenom máslo, nic jiného ani nekupujeme. Jinak , když vařím tak používám slunečnicový olej, olivový olej a taky sádlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky preferuju máslo. Protože to nejíme, ty margaríny, tak když náhodou nějaký byl, tak mi zežluknul a navíc mi opravdu plesniví.
Jinak patříme k těm, kde je skoro zbytečné cokoliv mazat, nejlepší by bylo servírovat rovnou na plátky nakrájené máslíčko…
G
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mažu máslem. Ale není to denně. Mám v lednici i Perlu a když jsem líná a nevyndám si máslo o něco dřív, tak sobě máznu Perlou, ale Anetě né.
Jinak používám olivovej nebo mandlovej olej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit