Máslo nebo margarín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1762
15.7.07 22:14

Máslo nebo margarín

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli dáváte dětem máslo nebo margarín nebo oboje. Pokud margarín tak jaký a od kdy jste ho začaly dávat.
Díky, Halka

Omlouvám se, do hlasování se mi nedaří přidat možnost oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3087
15.7.07 23:00

ahojky,
já dávám máslo…jíme ho i s manželem a dle nás je lepší na chuť i pro zdraví… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
15.7.07 23:17

Ahojky:O)
My dáváme Sáře máslo, sami ho také jíme. Z rostlinných tuků u nás „jede“ jedině olivový olej.
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.7.07 07:19

DAvam oboji,
ale je fakt ze maslo ma malej radeji, a nejradeji samotne bez niceho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
16.7.07 10:14

máslo je máslo, zatím teda nic nemažeme - jsme malinký :D , ale pak budeme máslíčkovat :D , sice teda máme v lednici i Ramu máslovou příchuť na takového domácí mazání :lol: , ale spíš používáme máslo, má výtečnou chuť a tu žádný margarín nemůže nahradit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
16.7.07 10:42

selský rozum mi říká, že lepší je máslo od krávy, byť plný cholesterolu, než cosi s lákavou krabičkou, co pochází z chemičky.
Dávám malýmu máslo, nejradši ho má samotný :twisted: ka-tko, uf, nejsem sama… :lol:
a v lednici máme i Flóru, ale její pachuť mi čím dál víc vadí.

Myslím, že margarínů si užijeme dost v sušenkách a pečivu z obchodu, takže domů radši jenom máslo. A olivový olej na všechno, co se dá.
Snad se to tím vyrovná.
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
16.7.07 10:51

Holky, mažu máslo a dokonce jsem četla, že to je lepší než margarín, protože tím ztužováním rostlinnch tuků vzniká látka, která je k cévám ještě drastičtější než cholesterol. Navíc, mažu fakt malinko a jakékoli margariny mi i zplesnivěly. Takže ta jejich trvanlivost asi nebude moc dlouhá. Takže mám pravidlo. Tuku mimimálně a když už, tak máslo. Snad jen olivový olej do salátů, ty dělám denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.7.07 11:00

moniko, to by me zajimalo s tim plesnivym margarinem???? Ktery to je???

Ja kupuji jenom ramu maslovou chut a nestalo se mi to, ledazeby zezloukla, kdyz dlouho nemazes.......

Jinak ja bych jedla maslo furt ale na vanocku se fakt blbe natira, proto si davam radeji margarin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
16.7.07 11:18

mě taky jednou Flóra zplesnivěla…
A velmi často ji vyhazujeme cca 2 týdny po otevření po povrchu žluklou (to žlukne po pár dnech, řekla bych) a neuvěřitelně to smrdí tou chemií…
A mazat si na chleba čerstvě žluklý tuk jen proto, abych odmazávala, to se mi nechce..

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.7.07 12:10

Taky mažeme máslo. Ono je fakt nejlepší chuťově a taky mám pocit, že snad i nejzdravější. Ale:http://ekonomika.idnes.cz/…6j-/test.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
16.7.07 12:32

Ahojky, my teda prcka jeste nemame, ale urcite budeme mazat maslicko. Sami taky pouzivame maslo, ikdyz celkove moc nemastime. Ale umele tuky u nas nemaji misto. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
16.7.07 13:22

Ja tedy malemu zatim nec nemazu - ja moc maly, ale az budu tak urcite maslo. Ja jsem kdysi hodne kupovala margariny, ale tak jsem se jich prejedla, ze ted kupujeme a pouzivame jedina maslo.
Do salatu nebo treba ted do prikrmu davam olivovy olej.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
16.7.07 13:31

Ahoj, malé mažu jenom máslo, nic jiného ani nekupujeme. Jinak , když vařím tak používám slunečnicový olej, olivový olej a taky sádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.7.07 17:26

Taky preferuju máslo. Protože to nejíme, ty margaríny, tak když náhodou nějaký byl, tak mi zežluknul a navíc mi opravdu plesniví.

Jinak patříme k těm, kde je skoro zbytečné cokoliv mazat, nejlepší by bylo servírovat rovnou na plátky nakrájené máslíčko…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.7.07 20:07

Taky mažu máslem. Ale není to denně. Mám v lednici i Perlu a když jsem líná a nevyndám si máslo o něco dřív, tak sobě máznu Perlou, ale Anetě né.
Jinak používám olivovej nebo mandlovej olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí