Jak odnaučit dítě dudlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
19.12.10 15:45

A je tedy lepší ho vzít, když je dítě ještě maličké nebo až je větší a nechá si to lépe vysvětlit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
19.12.10 15:51

my sme sa zbavili dudliku kratko pred druhymi narodeninami u dcery a presne mesiac po druhych narodeninach u syna. dcere sme vysvetlili, ze duda zostala v skolke a doma inu nemame a maly ju sam podal dedkovmu velkemu hafanovi do pusy. bolo to uplne bezproblemove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
19.12.10 15:54

Dudani jsou děs, ale horší jsou palce. Nejsem zastánce dudlíků, protože malá je na něm v noci naprosto závislá a pokud vypadne, tak začne řičet. Jenže když jsem jí nedala dudu, tak si rvala pěsti do pusy a byla z toho na mrtvici, že nemohla dudat a palec si málem užvýkla! Taky jediná rada - vydržet řev.

• Citovat
  • Upravit
5052
20.12.10 13:16

Ahoj mi máme dudlík jen na spaní přes den si malá na něho vůbec nevzpomene zato když jdem večer spát tak říká „prosím prosím maminko chtěla bych dudu“ řekám jí,že je už velká atd… zatím jsem neměla odvahu jí ho vzít chci to začít řešit a vyřešit po vánocích bude to oříšek protože ona tak pěkně o něho žádá,že si musím promyslet jak budu reagovat až půjdem spát. Jsou jí dva a asi to budu řešit přes dudlíkovou vílou snad to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
20.12.10 13:32
Blanka S píše:
Ahoj mi máme dudlík jen na spaní přes den si malá na něho vůbec nevzpomene zato když jdem večer spát tak říká „prosím prosím maminko chtěla bych dudu“ řekám jí,že je už velká atd… zatím jsem neměla odvahu jí ho vzít chci to začít řešit a vyřešit po vánocích bude to oříšek protože ona tak pěkně o něho žádá,že si musím promyslet jak budu reagovat až půjdem spát. Jsou jí dva a asi to budu řešit přes dudlíkovou vílou snad to zabere.

ahojky,tak my to máme uplně stejný.já už nevím co dělat,malý je 25měsíců,už jsme ho dali čertovi,ale večer maminko posímtě dudánek :-) tak jsem jí vysvětlovala že ho dala čertíkovi ale plakala tak lítostivě a prosila až jsem jí ho dala,vím že jsem měla vydržet,ale to se prostě nedalo :cry: tak vůbec nevím jak jí to odnaučit,má ho taky jen na spinkání,přes den vůbec,zkoušely jsme ho dát naší fence,pak miminku a bůh ví komu ješte :-) Máte někdo pořádný fígl?Každý říká vydržet ten řev ale ona by fakt neusla ,jednou jsem jí nechala řvát půl hodky a pak jsem to vzdala.Co ta víla?Jak se to dělá?to neznám!! :nevim: díky za rady H. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka.Nes
20.12.10 13:47

NEVÍM ZDA TO TU NĚKDO RADIL,ALE PRÝ POMÁHÁ USTŘIHNOUT DUDYNOVI ŠPIČKU :mrgreen: SE JIM TI PAK NEŠTELUJE DO PAPULY :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
5052
20.12.10 13:47

mi jsme ještě dudlík nikomu nezkoušeli dávat vždycky mně přemluví manžel jinak přes den kdy jsem sní sama tak jsme cca od roku ho přes den nemáme řekla,že nemám a hotovo přes den nějak zvládám vše o víkendu a večer mně manžel strašně brzdí už jsme na toto téma měli nejednu i ostrou debatu.Jinak DUDLÍKOVÁ VÍLA tak jsem se zbavila dudlíku prý já a má sestra dudlík se dá pod polštář pro dudlíkovou vílu a ona ráno něco přinese a odnese si dudlík nejlepší je nějaká hračka která dítěti zůstane sladkosti se snědí a myslím si,že to dítě hůř chápe. K nám příjde v lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka.Nes
20.12.10 13:49

A možná je lepší dudu,než palec,ten jim nevezmete.Kamarádky malá palcuje dotedˇ a jsou jí téměř dva…A nevědí jak jí to odnaučit,takže je bita :-(

• Citovat
  • Upravit
292
20.12.10 21:03
hanulka78 píše:
Blanka S píše:
ahojky,tak my to máme uplně stejný.já už nevím co dělat,malý je 25měsíců,už jsme ho dali čertovi,ale večer maminko posímtě dudánek :-) tak jsem jí vysvětlovala že ho dala čertíkovi ale plakala tak lítostivě a prosila až jsem jí ho dala,vím že jsem měla vydržet,ale to se prostě nedalo :cry: tak vůbec nevím jak jí to odnaučit,má ho taky jen na spinkání,přes den vůbec,zkoušely jsme ho dát naší fence,pak miminku a bůh ví komu ješte :-) Máte někdo pořádný fígl?Každý říká vydržet ten řev ale ona by fakt neusla ,jednou jsem jí nechala řvát půl hodky a pak jsem to vzdala.Co ta víla?Jak se to dělá?to neznám!! :nevim: díky za rady H. :mavam:

tak toto si myslim nerobite dobre. ak raz duda nie je, tak nie je. mala musi byt potom zmatena. syn polhodiny plakal, dalsiu hodinu mlaskal naprazdno a potom zaspal. dat mu znovu dudu ma ani nenapadlo. takze moja rada znie-vydrzat chvilu ten plac a rozhodne dudu uz nedavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
22.12.10 09:22

ahoj, to je dost těžká situace. Malému jsou skoro 2 roky, když byl nemocný (před 3 týdny) a špatně se mu v noci dýchalo, dudlík sám zahodil. Od té doby každou 2.-3. noc řešíme noční hysterické záchvaty - nechce spát, řve, nedá se uklidnit atd.. máte s tímhle někdo zkušenosti ? nemám tušení, jak dlouho to může trvat.. zatím se držíme, ale už docela z posledních sil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
22.12.10 13:19

Katko79,já vím že jsem neudělala dobře že jsem jí ho zase dala,ale fakt jsem neměla sílu jí nechat řvát a vypěstovat u ní kůli dudlíkovi náký hysterie :-? Fakt nevím jak na to.
Holky myslíte že to někdy přijde samo že ho už nebude chtít?Myslím jako věkem jako třeba s plenkou?Aby my pak nešla do školy s dudu v kapse! :mrgreen:
Já zkusím ještě to že ho dáme ježíškovi za okno a on jí za to donese dárky,už jsem jí to vysvětlovala,jenže se bojím že až pude spát bude zase řev a já to nevydržím,jenže musím to vydržet,jinak by to nemělo cenu. :-( ach jo já fakt nevím :-?
Anna.s.já ti neporadím,ale když už ho sám zahodil,a usne bez něj,tak ty noce bych mu zkusila dát třeba čajík do koj.lahve,třeba si podudlá čajíku a bude klid.co?Já taky nevím sama co dělat,hlavně vydržet ty hysterické brekoty :-? Ale vy se držte když už jste tak daleko :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
1.1.11 13:54

ahoj holký :mavam: Tak se chci jen pochlubit že jsme od toho ježíška bez dudu :potlesk: :mrgreen:
dala mu ho za okno,a kdyyž přiletěl :lol: a dal dárečky tak se šla nejdřív podívat za okno jestli tam je a on nebyl,ale za to dostala dárečky :lol: pak když šla spát tak 20min.řev,myslela jsem že to nevydržím,ale vydržela,ale musela jsem jít k ní a uspat jí.no a druhý den jsme rovnou složili postýlku a od tý doby spí ve svý nový postely a já každý večer chodím uspávat.ale nemá ho a tak jsem ráda.snad už se k němu nevrátíme :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verkra
18.4.12 13:16

My řešíme teď stejný problém. Lucince bylo před pár dny 2,5 a dudlík nosí jen na spaní. Občas ho chce i přes den, ale to jí říkám, že dudák spí, protože večer, když ho má v puse, tak jako že pracuje, tak si přes den musí odpočinout - někdy to vezme a jindy se kvůli tomu hrozně vzteká. A na noc to je horší…když jí ho chci vzít, tak začně totální hysterický záchvat - brečí, ječí, kříčí, kope kolem sebe a řve, že chce dudáka. Nepochybuju o tom, že je to slyšet až ven :) Je to hodně o nervy, ale holt to člověk musí vydržet, nejen kvůli tomu, že nemít dudák je lepší jak pro dítě tak i pro Tebe jako mámu, nemusíš pak pořád myslet na to, že ho musíš mít všude s sebou a nedej bůh, když ho zapomeneš. A pak souhlasím s tím, co už tu bylo napsáno, pokud se rozhodneš, že do toho jdeš a dudák zabavíš, neustupuj a zatni zuby - protože když ustoupíš jednou, dítě to pochopí tak, že budeš ustupovat pořád a pak … :) Hodně štěstí všem nám, co se o to snažíme :) Hezký den

• Citovat
  • Upravit
51
21.4.12 20:47

Ahojky my jsme se dudlíka zbavili když byli malému necelé 2 roky. Prostě jsme ho uklidili a byl pokoj. Vždycky ho chtěl jen když ho někde viděl, jinak si na něj ani nevzpoměl. Takže je dudu zahrabaný v šuplíku a myslím že malému ani nechybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.4.12 09:27

dudlík

Moje vnučka si domluvit dala,dudlíku se vzdala,nyní ale chodí ke své malé sestřičce,napřed jí ho kradla,potom říkala,že si ho jen půjčí a teď už je její a dudláme vesele dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí