Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám problém s výběrem dudlíku u čtrnáctidenního miminka. Dceruška je strašně hodná a ještě nikdy od porodu prakticky nebrečela, ale poslední 4 dny se vždy probudí kolem šesté odpoldne a do jedenácti do večera ji nemohu uspat. Ačkoliv mám mlíčka hodně a malá nádherně přibírá, tak v tomhle časovém rozmezí chce pořád pít. Nechám ji vypít postupně obě prsa, ale pořád je nespokojená. Zpívám jí, chovám jí a stejně nechce usnout a pořád kňourá a pomůže vždy až dudlík. Mám tři(suavinex, mam a avent)ze kterých si vybrala právě avent. Problém je v tom, že ačkoliv je nejmenší, pořád se mi zdá dost dlouhý a malé se z něho zvedá žaludek. Vezme si ho někdy hned, někdy až po dlouhé době plivání. Dneska když jsem se jí ho pokusila dát, tak se hrozně pozvracela
Tak bych asi potřebovala poradit nějaký podobný, ale ne tak dlouhý, aby ho měla skoro v žaludku…:? Děkuji moc.
Ahojky,tak nevím jak přesně dudlík od Aventu vypadá.
Já mám Suavinex a stím je malá spokojená.Tak co jí naučit na ten mam a nebo suavinex.
zkus Chicco mini. ten je úplně pidi. klárku taky z jiných dudlíku navalovalo a tenhle vzala v pohodě. postupně jsem časem přešla na MAM. ale ještě mě napadlo s tím blinkáním, jestli to spíš neměla z toho, že se přejedla. je to taky varianta ![]()
My jsme používali dudlík od Sauvinexu pro nedonošené děti a super ![]()
já bych neřekla že je to druhem dudlíku, ale spíš asi přejedením, nebo třeba hltáním, naše malá má taky tydle problémy, a to už jsou jí dva měsíce, má nejradši ty nejobyčejnější dudlíky (ortodontické a jinak tvarované naprosto odmítá), jeden má krátší a druhý delší a je jedno který jí dám, občas se zbleje po obou a občas vůbec… fakt to asi dudanem nebude…ale můžeš to zkusit, koupit třeba ten chicco, třeba vám to pomůže…
moje malá si po dlouhém boji vybrala MAM
ale když jí ho dám brzy po jídle, tak se jí taky navaluje…
Náš prcek si taky vybral MAM - obyč kulatý za pár kaček plival , tvarově podobný MAMu z DM (ale latex a kratší než MAM) se taky neujal a ortodontické má jen jako hračku (ty jsme zkusili až kolem půl roku). S kupónem v DMku se ty MAMy navíc dají koupit i za přijatelný peníz.
Taky si ale myslím, že blití nebude až tak dudlíkem, ale spíš přepitím. Pokud jsem kojila dřív než za 2 hodiny, poblil se prcek prakticky vždycky.
videla jsem v lekarne v Podoli (v porodnici) dudliky pro nedonosenata, znacku si nepamatuju.