Dudlíkový kaz u batolete

27
29.11.20 16:35

Dudlíkový kaz u batolete

Ahoj, všichni, mám na Vás dotaz ohledně tzv. dudlíkového kazu. Mělo některé z Vašich dítek a jak k tomu přistoupil zubař? Moje malá má podle zubařky právě tento typ kazu, a tvrdí, že v podstatě jediné řešení je takové, že dceři pod narkozou zoubky opraví. Já ale nejsem přílišným zastáncem narkozy, a už vůbec ne u dětí. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti - zda jste u dětí také měli, zda se to přeneslo na druhé zoubky atd.
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21945
29.11.20 16:54

Syn měl kazy ne z dudlíku, ale z pití UM z lahve na noc. A ano, zuby jsme opravovali pod analgosedací. Ony ty zkažené zuby fakt bolí, je to infekce v těle a nenechávala bych dětem cíleně v puse zkažené zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
29.11.20 17:00

Kazy na prvních zubech je potřeba opravit – a je úplně jedno, zda vzniknou z dudlíku nebo něčeho jiného.

Když je dítěti v puse necháš bez opravení, zaděláš mu na budoucí problémy s trvalými zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21063
29.11.20 17:12

@Rezluc34 v každém případě opravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
29.11.20 17:15

Synovi rostly zuby již s narušenou sklovinou, takže kazy se objevily přes veškerou péči již kolem druhého roku. Byly 3. Naše dr.mu to zvládla opravit bez narkozy či umrtvení. Teď v 5ti bojujeme s váčkem na mrtvém zubu, nicméně díky opravě, se kazy nerozšířily a pevně věřím, že druhé budou v pořádku. Určitě nechte opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
29.11.20 19:42

Dudlíkový kaz neexisuje, pokud se jedná o něco takového, pak je to kaz kojenecké lahve, což vzniká tím, že dítě pije i v noci z lahve a zuby se mu zkazí, tento typ kazu je neošetřitelný, protože se objevuje po celém obvodu zubu, který je tím úplně zničený, kolik je holčině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.11.20 19:58

@evulinda79 Malé jsou dva roky. S lahvičkou usinala, ale to jsme již odbourali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí