Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Potřebuji poradit, jsme před rozvodem a manžel chce prodat náš dům je psaný na něj, ale nabyli jsme ho ve společném manželství. Já dům prodat nechci. Může ho i tak prodat?
@petula2911 píše:
Potřebuji poradit, jsme před rozvodem a manžel chce prodat náš dům je psaný na něj, ale nabyli jsme ho ve společném manželství. Já dům prodat nechci. Může ho i tak prodat?
Co znamená „je psaný na něj, ale nabyli jsme ho ve společném manželství“? Proč není v katastru zapsáno SJM? Máte nějakou smlouvu o zúžení, či koupi financoval z vlastních zdrojů? To všechno může mít vliv.
@petula2911 píše:
To si bohužel nemohu dovolit, kde bych vzala 3 mega.
Tak prodat a rozdělit peníze. Jak jinak to chceš řešit?
@petula2911 píše:
Tak na vypořádání si lze vzít hypotéku, ale na 3 mega už musí být docela slušný příjem.
Pokud ho nemáš jak vyplatit, tak ti nic jiného nezbyde
nebo jak si to představuješ? Že tobě zbyde dům a jemu nic? Buď mu budeš dat půlku hodnoty domu, nebo ho prodat no.
Mě nikdo hypotéku nedá s mým příjmem a věkem. Můžeme přece žít oba dva v domě prostě fungovat vedle sebe. Taky nemá kam jít.
@petula2911 píše:
Tak pokud ho nemůžeš vyplatit, tak co pak chceš?
ono i záleží, kdo do toho a jakým způsobem vložil peníze
@petula2911 píše:
Mě nikdo hypotéku nedá s mým příjmem a věkem. Můžeme přece žít oba dva v domě prostě fungovat vedle sebe. Taky nemá kam jít.
Twl..to jistě každý chce, žít pod jednou střechou s ex ![]()
@petula2911 píše:
Tak to je o vaší domluvě, pokud ale on nebude chtít zůstat bydlet s tebou v domě, tak smůla. To si musíte domluvit mezi sebou, ale při rozvodu bych taky radši půlku peněz za dům a konec, než zůstávat s ex pod jednou střechou, to se nemusíte rozvádět ![]()
@petula2911 píše:
No tak se domluvte, ale pokud jeden nebude chtít, tak druhý jej musí vyplatit.
Zkus ještě víc objasnit, jak je to s tím domem.
Peníze jsme dávali na půl. Jenže s námi ještě bydlí jeho rodiče, to nevím kam by šli.
@petula2911 píše:
Peníze jsme dávali na půl. Jenže s námi ještě bydlí jeho rodiče, to nevím kam by šli.
Tak to je jeho starost. Taky může vyplatit on tebe, že zůstane v domě a ty dostaneš půlku hodnoty ![]()
Jako vlastník je uveden on, ale stavěli jsme ho společně. Vlastně vše je psané na něj, účet, auto, dům. Nepřišlo mi to důležité.