Pordej domu při rozvodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
27.10.21 07:41
@petula2911 píše:
Mě nikdo hypotéku nedá s mým příjmem a věkem. Můžeme přece žít oba dva v domě prostě fungovat vedle sebe. Taky nemá kam jít.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
27.10.21 07:43
@petula2911 píše:
Jako vlastník je uveden on, ale stavěli jsme ho společně. Vlastně vše je psané na něj, účet, auto, dům. Nepřišlo mi to důležité.

Přijdeš mi trochu divná se svým uvažováním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.10.21 07:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.10.21 08:31

@j.a.n.i1 Vraťme se na začátek: „Já dům prodat nechci. Může ho i tak prodat?“ Podle mne ano. Je-li v KN zapsán jako výhradní vlastník, tak může dům prodat i bez souhlasu manželky a ani kupci nic nehrozí, protože se může odvolat na dobrou víru v pravdivost zápisu v KN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
27.10.21 08:35
@Luboš P píše:
@j.a.n.i1 Vraťme se na začátek: „Já dům prodat nechci. Může ho i tak prodat?“ Podle mne ano. Je-li v KN zapsán jako výhradní vlastník, tak může dům prodat i bez souhlasu manželky a ani kupci nic nehrozí, protože se může odvolat na dobrou víru v pravdivost zápisu v KN.

Myslím si to co ty, jen s tou rodinnou domácností může být trochu problém. Před prodejem musí zajistit rodině adekvátní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102498
27.10.21 08:46
@Luboš P píše:

No, úplně pravda to neni, neb nesmi prodat rodine bydlení bez souhlasu manzelky, ale souhlasim s tim, ze katastr ten prevod klidně provede. Plus tedy az se rozvedou, tak ho klidně prodat muze a exmanželka mu v tom nijak nezabrani a to ani kdyby v ramci rozvodu vysousila podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
27.10.21 08:58

@zoidberg Souhlas, zákon říká: „ledaže zajistí manželovi nebo rodině po všech stránkách obdobné bydlení s bydlením dosavadním“, přičemž prodat automaticky nemusí znamenat: vystěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
27.10.21 13:27
@Luboš P píše:

https://www.businessinfo.cz/…acnost-pbbi/
pletes se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.10.21 13:35
@Luboš P píše:
Dobrá, tedy co je zapsáno v Katastru platí.

Já stoprocentně vlastním podíl na pozemku, na němž je stavba, která mi nepatří. Je to pozůstatek minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
27.10.21 13:43
@matkabagristy píše:
https://www.businessinfo.cz/…acnost-pbbi/
pletes se

Ani se moc neplete, protože pořád platí : "ledaže zajistí manželovi nebo rodině po všech stránkách obdobné bydlení s bydlením dosavadním.“
V podstatě je to i můj případ, taky mám dům a v něm rodinnou domácnost, ale kdybych se rozhodl jej prodat, tak mi partnerka nesmí stát v cestě, soukromý majetek je nedotknutelný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
27.10.21 13:49
@zoidberg píše:
Ani se moc neplete, protože pořád platí : "ledaže zajistí manželovi nebo rodině po všech stránkách obdobné bydlení s bydlením dosavadním.“
V podstatě je to i můj případ, taky mám dům a v něm rodinnou domácnost, ale kdybych se rozhodl jej prodat, tak mi partnerka nesmí stát v cestě, soukromý majetek je nedotknutelný ;)

Když nemáš manželku, nemáš rodinnou domácnost. O (ne)dotknutelnosti majetku se přesvědčíš, jestli si ji vezmeš. :P

• Citovat
  • Upravit
17311
27.10.21 14:03
@catch-22 píše:
Když nemáš manželku, nemáš rodinnou domácnost. O (ne)dotknutelnosti majetku se přesvědčíš, jestli si ji vezmeš. :P

No ona rodinná domácnost vznikne i ročním sdílením stolu a lože :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
27.10.21 14:06
@zoidberg píše:
No ona rodinná domácnost vznikne i ročním sdílením stolu a lože :)

A na tom jsi byl kde?

• Citovat
  • Upravit
17311
27.10.21 14:18
@catch-22 píše:
A na tom jsi byl kde?

Blbý co? Taky z toho nejsem dvakrát nadšený :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
27.10.21 14:20
@zoidberg píše:
Blbý co? Taky z toho nejsem dvakrát nadšený :(

Já jsem se ptal, odkud jsi to nabral, ne jak moc pevně tomu věříš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna