Dům u silnice (mj. Obřany)

Anonymní
26.2.20 12:25

Dům u silnice (mj. Obřany)

Máte, prosím, někdo zkušenosti s bydlením v domě / bytě hned u silnice? (Nevím, jak moc je frekventovaná - jde o dům na Fryčajově v Obřanech u Brna číslo 162).

S manželem bychom se nejraději vyhli jakémukoliv hluku, ale již dlouho se nám dům k pronájmu pěkný v Brně a přilehlém okolí nedaří najít, tak zvažujeme, zda to nepřekousnout s tím, že by to nemuselo vadit, pokud ložnice bude mít okna na 2. stranu od silnice (nevím, nakolik to může být slyšet i tam..)

(Na prohlídku to máme daleko, proto dotaz.)

Děkujeme!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
26.2.20 12:30

Nešla bych do toho ani omylem. Nejde jen o hluk, ale i o prach a zplodiny z aut. Několikrát jsem u silnice bydlela a vždycky jsem utíkala pryč.

• Citovat
  • Upravit
392
26.2.20 12:46
@Anonymní píše:
Máte, prosím, někdo zkušenosti s bydlením v domě / bytě hned u silnice? (Nevím, jak moc je frekventovaná - jde o dům na Fryčajově v Obřanech u Brna číslo 162).

S manželem bychom se nejraději vyhli jakémukoliv hluku, ale již dlouho se nám dům k pronájmu pěkný v Brně a přilehlém okolí nedaří najít, tak zvažujeme, zda to nepřekousnout s tím, že by to nemuselo vadit, pokud ložnice bude mít okna na 2. stranu od silnice (nevím, nakolik to může být slyšet i tam..)

(Na prohlídku to máme daleko, proto dotaz.)

Děkujeme!

Koukala jsem na mapu. Nemyslím, že by to bylo hrozný. Hluk asi uslyšíte, ale když budete mít zavřený okna, tak to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.2.20 12:49

@lichylichozrout ona to je dost frekventovaná silnice, znám to tam.

• Citovat
  • Upravit
20889
26.2.20 12:50
@lichylichozrout píše:
Koukala jsem na mapu. Nemyslím, že by to bylo hrozný. Hluk asi uslyšíte, ale když budete mít zavřený okna, tak to bude ok.

Ale nebude a provoz tam je velkej, je to hlavní silnice. Jede tama každej kdo z Bílovic/Adamov apod. jede kamkoliv do Brna.

Jinak proti hluku perfektně fungují trojskla+venkovní rolety. Neslyšíte prakticky nic zvenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.20 12:50
@lichylichozrout píše:
Koukala jsem na mapu. Nemyslím, že by to bylo hrozný. Hluk asi uslyšíte, ale když budete mít zavřený okna, tak to bude ok.

Co léto a jaro, toť otázka :)

• Citovat
  • Upravit
392
26.2.20 12:52

Aha. Já tam osobně nebyla, brala jsem to jen podle mapy… Takze pokud je to hodně frekventované tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
26.2.20 13:07

Silnice je frekventovaná. Otázka je jak jsou orientované místnosti, zda např ložnice apod je také směr na silnici atd. V zimě ok, v létě horší z hlediska hluku, prachu a zplodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.20 13:22

Odkaz :

https://www. sreality. cz/detail/pronajem/dum/rodinny/brno-obrany-frycajova/3176021596#img=0&fullscreen=false

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.20 13:23

Přesná poloha :

https://www. google. com/maps/place/frycajova+162+brno/@49.236543,16.644586,3a,75y,102.02h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sR9Qbe_zKkpvYfCSeA3lzlQ!2e0!4m2!3m1!1s0×47129376612669b9:0×9e2450fa28436223?sa=X&ved=2ahUKEwid-_bEmu_nAhVHhqQKHS6WCz0QxB0wAHoECAsQAg

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
26.2.20 16:15

Ne, protože to, že třeba dneska není silnice frekventovaná vůbec neznamená, že za deset let tomu tak pořád bude. Tahle je a nejspíš bude hůř. Vyhla bych se tomu. Kvůli hluku i vzduchu. Nebo bezpečí pro případné mazlíčky

• Citovat
  • Upravit
1462
27.2.20 06:35

Spec. okna a pocitat se vzduchotechnikou… pak neni problem v INT… samozrejme pocitat, neco za neco… jedte na obhlidku, ta vam napovi prip. sebou vezmete cloveka z oboru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.2.20 07:36

@llida je to jen nájem, tam do oken investovat nebudeš

• Citovat
  • Upravit
1462
27.2.20 09:00

@Janli jee to jsem prehledla… tak pak jedine pokud bude majitel ochotny, ze vam investici do novych oken a prip. VZT odecte z najmu, protoze mu zhodnotite nemovitost… jinak je to blbe a nesla bych do toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová