Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nešla bych do toho ani omylem. Nejde jen o hluk, ale i o prach a zplodiny z aut. Několikrát jsem u silnice bydlela a vždycky jsem utíkala pryč.
@Anonymní píše:
Máte, prosím, někdo zkušenosti s bydlením v domě / bytě hned u silnice? (Nevím, jak moc je frekventovaná - jde o dům na Fryčajově v Obřanech u Brna číslo 162).S manželem bychom se nejraději vyhli jakémukoliv hluku, ale již dlouho se nám dům k pronájmu pěkný v Brně a přilehlém okolí nedaří najít, tak zvažujeme, zda to nepřekousnout s tím, že by to nemuselo vadit, pokud ložnice bude mít okna na 2. stranu od silnice (nevím, nakolik to může být slyšet i tam..)
(Na prohlídku to máme daleko, proto dotaz.)
Děkujeme!
Koukala jsem na mapu. Nemyslím, že by to bylo hrozný. Hluk asi uslyšíte, ale když budete mít zavřený okna, tak to bude ok.
@lichylichozrout píše:
Koukala jsem na mapu. Nemyslím, že by to bylo hrozný. Hluk asi uslyšíte, ale když budete mít zavřený okna, tak to bude ok.
Ale nebude a provoz tam je velkej, je to hlavní silnice. Jede tama každej kdo z Bílovic/Adamov apod. jede kamkoliv do Brna.
Jinak proti hluku perfektně fungují trojskla+venkovní rolety. Neslyšíte prakticky nic zvenku.
@lichylichozrout píše:
Co léto a jaro, toť otázka ![]()
Aha. Já tam osobně nebyla, brala jsem to jen podle mapy… Takze pokud je to hodně frekventované tak ne.
Silnice je frekventovaná. Otázka je jak jsou orientované místnosti, zda např ložnice apod je také směr na silnici atd. V zimě ok, v létě horší z hlediska hluku, prachu a zplodin…
Odkaz :
https://www. sreality. cz/detail/pronajem/dum/rodinny/brno-obrany-frycajova/3176021596#img=0&fullscreen=false
Přesná poloha :
https://www. google. com/maps/place/frycajova+162+brno/@49.236543,16.644586,3a,75y,102.02h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sR9Qbe_zKkpvYfCSeA3lzlQ!2e0!4m2!3m1!1s0×47129376612669b9:0×9e2450fa28436223?sa=X&ved=2ahUKEwid-_bEmu_nAhVHhqQKHS6WCz0QxB0wAHoECAsQAg
Ne, protože to, že třeba dneska není silnice frekventovaná vůbec neznamená, že za deset let tomu tak pořád bude. Tahle je a nejspíš bude hůř. Vyhla bych se tomu. Kvůli hluku i vzduchu. Nebo bezpečí pro případné mazlíčky
Spec. okna a pocitat se vzduchotechnikou… pak neni problem v INT… samozrejme pocitat, neco za neco… jedte na obhlidku, ta vam napovi prip. sebou vezmete cloveka z oboru…
@Janli jee to jsem prehledla… tak pak jedine pokud bude majitel ochotny, ze vam investici do novych oken a prip. VZT odecte z najmu, protoze mu zhodnotite nemovitost… jinak je to blbe a nesla bych do toho…
Máte, prosím, někdo zkušenosti s bydlením v domě / bytě hned u silnice? (Nevím, jak moc je frekventovaná - jde o dům na Fryčajově v Obřanech u Brna číslo 162).
S manželem bychom se nejraději vyhli jakémukoliv hluku, ale již dlouho se nám dům k pronájmu pěkný v Brně a přilehlém okolí nedaří najít, tak zvažujeme, zda to nepřekousnout s tím, že by to nemuselo vadit, pokud ložnice bude mít okna na 2. stranu od silnice (nevím, nakolik to může být slyšet i tam..)
(Na prohlídku to máme daleko, proto dotaz.)
Děkujeme!