Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy sem se ráno nekoupala, v zimě bych po ránu zmrzla, kdybych byla vykoupana a v létě zas hned spocena (protože když je horko, tak jak vylezu ze sprchy se potim jeste víc). Myslím že ten problém budeš mít jenom v hlavě a pude o zvyk ![]()
Rano se sprchovat nepotrebuji, kdyz se vysprchuji vecer a neni tropicka noc. ![]()
Já to ráno řeším ve spěchu tak, že prostě vlezu do sprchy, i když je kosa. Pod pažema, obličej, intimní místa nebo prostě tam, kde se potím, se opláchnu pod sprchou mýdlem důkladněji a jinak tou polostudenou vodou, co se ještě neohřála, pro pocit svěžesti se jen letmo celá osvěžím v rychlosti pod sprchou… mám stejný psycho problém jak ty
Že potřebuju být celý den stopro svěží. Ale takhle to stačí a nezabere dýl jak minutu + minutka na osušení. Asi to mám taky v hlavě, ale taky se hodně potím, protože jsem v nervu jako introvert z jakéhokoliv sociálního kontaktu
![]()
Pokud nemáš vysloveně nějaké zdravotní obtíže, kdy je tělesný pach intenzivní, tak to máš asi opravdu jen v hlavě. Navíc koupel/sprcha 2× denně je z pohledu anatomie kůže zbytečná až škodlivá. Zvyk je Železná košile…ale méně je někdy více. A ráno si můžeš přispat ![]()
Určitě nesmrdíš, s uvedenou mírou hygieny, oblečení předpokládám také měníš častěji, než jednou za měsíc. Takže je to jen o tom zvyku.
Napadá mě jediné, a to zvyknout si na sprchování ve studené vodě - budeš se otužovat a budeš opláchnutá za půl minutky. ![]()
A teda otírat se vlhčenými ubrousky, to mi nepřijde jako nejšťastnější řešení.
@Anonymní píše: .Jak to máte vy?
Stejně jako Ty. Pokud se před odchodem do kanceláře nestihnu osprchovat, tak jsem celý den jak lepkavý a „nesvěží“. A nejhorší je, pokud mám čerstvě vyprané oblečení, obléct jej na „špinavé“ tělo je pro mě hodně velký problém.
Kamarad dela tezkou praci, o poledni pauze si skoci do fitka co je naproti a tam se osprchuje, nekdy si zacvici a nekdy jen do te sprchy. jinek kamarad si v lete privydelaval vykopy a chodili se sprchovat do kempu, Ale jestli nemas treba takovou moznost tak bych si asi pri nejhorsim nosila rozprasovac na kytky a tim se na zachode umyla ![]()
Mám to stejně. Pokud si ráno nedám sprchu, nejsem ve své kůži a navíc se prostě neproberu. Někdy mám taky jen ledovou vodu, ale pro mě je to menší zlo, než kdybych měla vyjet bez té sprchy ![]()
Jestli se vecer namydlis mydlem, pravidelne si menis obleceni a nemas nejakou nemoc, ktera by zhorsovala poceni a telesny zapach, tak rano nemuzes smrdet
Mas to jenom ve sve hlave a chtelo by to s tim pracovat. Aby se ti casem k tomu nepridaly jeste i jine uzkosti..
Sprchuji a myji si vlasy se každé ráno, ale my máme ráno normálně teplou vodu. Ale dokážu se osprchovat i ve studenější a vlažné vodě, jen to nemám ráda. ![]()
Jen mě zaujalo:
Když se osprchuješ ráno, tak máš pocit, že se v práci potíš méně, než když se osprchuješ už večer?
A smrdí ti běžně lidi okolo? Protože myslím, že většina Čechů se důkladně myje právě večer. Vím, že tvůj pocit nijak nezměním, jen mě zajímá, jestli máš tak citlivý nos, nebo jen paranoiu, že ty budeš ta smradlavá.
Já se ráno sprchuju naprosto ojedinele, pouze když tu máme tropy a budím se zpocena. Ale svůj pocit svěžesti si uchovávám tak, že večer po koupání použiju deodorant do podpaží a ráno si ještě oplachnu spodek a znovu si dám ten deodorant ![]()
Taky se musim rano osprchovat. U me je to spojene s tim, ze kazde rano chodim pravidelne na velkou a radsi se po ni osprchuju, nez se pidlat papirem. Sprchuju se i vecer. Spinava bych nevlezla do postele. Neusnu ani, kdyz nemam umyte zuby.
Ahoj, asi trapná otázka, ale zeptám se. Odjakživa jsem zvyklá před odchodem do práce se důkladně denně vysprchovat či vykoupat. Teď ale bydlíme v bytě, kde je centrální ohřev vody a ráno prostě je málo teplé vody, navíc vstávám nyní na rozdíl od dřívějška v půl páté ráno a vypravuji se ve spěchu. Koupu se před spánkem, ráno se opláchnu v umyvadle ručníkem a použiji parfém, ale připadá mi, že smrdím, jak se ještě v práci zpotím…V práci možnost sprchy nemám. Jak to máte vy? Začala jsem si vozit do práce i voňavé vlhké ubrousky, přetřu se ještě jimi i tam, ale stále mám pocit, že páchnu - možná jiní by to neřešili, ale já se léta ráno stíhala důkladně sprchovat nebo vykoupat
.Jak to máte vy?