Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s užíváním Duphastonu. Jestli vám pomohl otěhotnět. S manželem se pokoušíme o miminko 2 roky, brala jsem Utrogestan a nyní pan doktor zkusil Duphaston. Pomohl vám k miminku? ![]()
Ahojky, me duphaston pomohl k otehotneni, hned druhy mesic sem otehotnela, ja jej brala kvuli nizke sliznici, ono zalezi co mas taky za problem ![]()
Popravdě moc nechápu, co tím pan doktor zamýšlel, progesteron jako progesteron, Máš ovulaci? Partner je ok?
Já s ním mám špatnou zkušenost.. Dostala jsem ho v 16 týdnu na udržení a výsledek byl naprosto opačný..
@sissi79 ja jej brala do 12.tydne a potom uz ne, to je teda divny ze ti to dali ![]()
Dala mi to dr ve špitále.. Byla jsem tam že mám šílené boledti v zádech a tříslech a dr od pohledu řekla že rodím…
@sissi79 když se dítě dere na svět v 16tt, má medicína jen velmi omezené možnosti, co s tím dělat - duphaston může v některých případech těhotenství podpořit, ale není v jeho silách těhotenství zachránit…
@lucka83 pokud jsou komplikace, bere se až do 36-38tt
@wobludka píše:
@sissi79 když se dítě dere na svět v 16tt, má medicína jen velmi omezené možnosti, co s tím dělat - duphaston může v některých případech těhotenství podpořit, ale není v jeho silách těhotenství zachránit…@lucka83 pokud jsou komplikace, bere se až do 36-38tt
aha, diky ![]()
@wobludka ono de nedralo.. blokly se mi spíš záda a jak jsem celou dibu zvracela tak po tomto léku se to zhoršilo, zvracela jsem i po vodě a ve finále i krev.. Měla jsem vodu v břiše.. Ale nakonec vše dopadlo jak mělo ![]()
Já mám hodně cyst na jednom vaječníku a to prý brání oplodnění, manžel pojede v únoru na spermiogram, tak se teprve uvidí. A mě ještě čekají odběry krve na hormony a dělal mi stěry. Kdyby to do března nevyšlo, tak nás prý pošle na umělý oplodnění, ale radši bych byla, kdyby to šlo bez něj, ale tak uvidím ![]()
Ahoj, mě ho dali po zamklém těhu. Na 3 měsíce. Mám 2 balení za sebou, k oplodnění nedošlo, zato sem přibrala 6 kg ![]()
Tak uvidím, doktor říkal, že pokud neotěhotním do března, pošle nás na umělý oplodnění. Hlavní je nenervovat se. Tak všem snažilkám držím palečky, at nám ty mimča vyjdou ![]()
Ahoj holky, já dostala duphaston na srovnání menstruace (chci otěhotnět a pokud to mám nepravidelně, tak sem ani náhodou nemohla spočíta svoje plodné dny) a celkem to na to srovnání i funguje, takže počítám plodné dny a zatím se nedaří
Ahojky já ho dostala teď na tři měsíce. Beru první cyklus, mám ho na nízkou sliznici a srovnání cyklu. Jsem po něm celkem dost unavená, pořád mi padají oči a občas cítím žaludek, tak doufám, že aspoň zabírá a sliznice naroste jinak nás čeká CAR. Jinak mi ho dr. napsala 11-25DC 1-0-1 z čehož mám trochu strach, jelikož všude píší, že zastavuje ovulaci.