Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ho také beru. Mám první balení za sebou. Od 15. dne 1-0-1 po dobu 10 dní. Mám ho na 3 měsíce. Nyní čekám na MS už 4. den a nic. Jinak jsem po něm také unavená, mám kovovou chuť v puse a strašně citlivá a bolavá prsa. Tak doufám, že aspoň k něčemu bude.
Ahojky, mám s ním už jeden cyklus za sebou, teď jsem 15DC a čeká mě druhý. Minule jsem ho brala 10 dní do 26DC a hned druhý den přišla ms. Zkrátil mi cyklus ze 40 dní na 27
Ještě se ale nesnažíme, jsem po revizi. Každopádně pro mě je to zatím velký úspěch i tak
Brala jsem k tomu na doporučení dr Inofolic, asi měl vliv na zkrácení ovulky ![]()
Jen mi po tom Duphastonu nebylo moc dobře, brala jsem vždy jeden prášek večer, a druhý ráno jsem se probudila s průjmem a to celých 10 dní. Tak jsem zvědavá jak to bude probíhat teď ![]()
Ahoj, já ho taky beru, od 10dne 1-0-1, teďka je to třetí cyklus a zatím nic. Jediný co, tak mě hrozně bolí prsa! A na začátku cyklu beru Clostilbegyt a to mám zase motanice, návaly, takže zábava ![]()
Už od desátého dne? A měříš si teplotu a děláš testy? A prokázala se ti ovulka? Omlouvám se, že se tak vyptávám, ale hrozně mě to zajímá jestli je to možné potom co jsem všude četla. Děkuji
Jeee blbost, od 15dne, omlouvám se!
Ale BT neměřím, ovulaci podle testů i podle dr. mám, chodím na kontrolu vždycky, když to dostanu, což mi příjde divný, že tam něco vidí, ale věřím jí…
Aha tak to ju, dala si mi trošku naděje, že by mi mohla dorazit i když ho beru už od 11 DC no nic takhle si budu muset počkat ![]()
@lenca21 píše:
Aha tak to ju, dala si mi trošku naděje, že by mi mohla dorazit i když ho beru už od 11 DC no nic takhle si budu muset počkat
A jak máš dlouhej cyklus?
Já beru duphaston 16-26 dc… Dostala jsem ho na srovnání cyklu, měla jsem ho dlouhý 45 dní a hned první jsem měla 28 dní
Snažíme se o mimi, beru ho od listopadu a stále nic ![]()
Já mám cyklus v poslední době rozházenej 34-35 dní minulý po dlouhé době po staru 28 dní. Teď jsem našla leták a tam píší toto:
Farmakologické vlastnosti
Gynekologikum, gestagen
Dydrogesteron je perorálně účinný progestogen, který mění endometrium aktivované estrogeny do sekreční fáze. Tím zajišťuje ochranu endometria před hyperlazií nebo karcinogenezí, které mohou být vyvolány estrogeny. Účinky dydrogesteronu jsou zaměřeny selektivně na endometrium, cervikální hlen a vaginu. Přípravek je indikován ve všech případech endogenní insuficience progesteronu. Dydrogesteron nepotlačuje ovulaci, takže v době jeho užívání je koncepce možná. Dydrogesteron nemá estrogenní, androgenní, termogenní, anabolické ani kortikoidní účinky.
Takže snad se mi tělo vzpamatuje a nastartuje. Ovulku jsem mívala později okolo 20DC. I podle teploty bych řekla, že to vypadá nadějně, ale dr na utz mi řekla, že pry jsou folikuly malé, že zaniknou 13DC jsem měla 10mm
@lenca21 píše:
Já mám cyklus v poslední době rozházenej 34-35 dní minulý po dlouhé době po staru 28 dní. Teď jsem našla leták a tam píší toto:Farmakologické vlastnosti
Gynekologikum, gestagen
Dydrogesteron je perorálně účinný progestogen, který mění endometrium aktivované estrogeny do sekreční fáze. Tím zajišťuje ochranu endometria před hyperlazií nebo karcinogenezí, které mohou být vyvolány estrogeny. Účinky dydrogesteronu jsou zaměřeny selektivně na endometrium, cervikální hlen a vaginu. Přípravek je indikován ve všech případech endogenní insuficience progesteronu. Dydrogesteron nepotlačuje ovulaci, takže v době jeho užívání je koncepce možná. Dydrogesteron nemá estrogenní, androgenní, termogenní, anabolické ani kortikoidní účinky.
Takže snad se mi tělo vzpamatuje a nastartuje. Ovulku jsem mívala později okolo 20DC. I podle teploty bych řekla, že to vypadá nadějně, ale dr na utz mi řekla, že pry jsou folikuly malé, že zaniknou 13DC jsem měla 10mm
A proč myslíš, že Duphaston potlačuje ovulaci? To taky někde píšou? Já ho beru až po ní no, se dr. zeptej proč ho bereš už od 11dne cyklu. ![]()
Četla jsem to hodně tady na internetu a hodně dr. se prý nemůže dohodnout nic méně moje dr. to studovala i v knížce aby se ujistila a ptala jsem se jí na to a řekla, že ne. Ale ty komentáře tady mě dost znepokojily. Jinak toto dávkování je i na příbalovém letáku jako léčba cyklu
Ahoj holky, taky sem ho dostala na 3 měsíce kvůli srovnání MS, snažíme se už od léta a zatím nic beru už druhý balení tak sem zvědavá. Měla bych ještě dotaz, chtěla bych partnerovi koupit nějaké vitamíny ale nevim jaký, poradíte?? ![]()
Taky jsem koupila Macu, tak jsem zvědavá. Holky kdy Vám chodí MS po dobrání Duphastonu??? Já dobrala ve čtvrtek 1. balení a pořád nic. ![]()
@MirkaVai píše:
Taky jsem koupila Macu, tak jsem zvědavá. Holky kdy Vám chodí MS po dobrání Duphastonu??? Já dobrala ve čtvrtek 1. balení a pořád nic.
ahoj, mně tak do dvou dnů, včera sem to dobrala a už cítím, že to příjde ![]()