Duphaston místo Utrogestanu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
11.11.14 13:43

Já mám 1 dítě z IVF a měla jsem právě utrogestan a vše bylo OK. Taky mi vytékal (já jsem kombinovala polykání přes den a zaváděla jsem jen na noc). Při dalších transferech jsem pak s utrogestanem vždy dostala menses cca týden po ET. Najednou mi začal zkracovat cyklus či co, prostě embryo nemělo čas na uhnízdění. Agolutin krvácení nepustí, ale to píchání je otravný. A navíc s ním mám takové divné jakoby předmestruační bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 13:46
@ugluk píše:
@kalypsoooo jasne, je to podpora, ale kdyby tohle melo zajistit uspech, uz mam asi tak dvacet deti :lol: A jo, zive si pamatuju tu ulevu, kdy jsem to vysadila, nic ze me neteklo, nikde nic nesvedilo a sex byl jako driv. Taky me nikdy nenechali ani ten Utrogestan polykat, ze je pak mnohem min ucinny. Tak hlavne, at je vsecko OK, tech par tydnu do konce prvniho trimestru ja za chvili za tebou a pak uz je to vsecko nejak mnohem lepsi ;) Hlavne ty nervy.

šmankote :lol:

já zavádím poprvé, dycky jsem měla jen peroralně a na úpravu cyklu dokonce jen jeden denně, ale účinek to mělo ;-)

děkuji za podporu. Však taky odpočítávám týdny. Jsem moc ráda, že chodím na usg každý týden. Já jen nevím jak to v CARu počítají, od poslední menstruace nebo od ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 13:48
@vincka píše:
Já mám 1 dítě z IVF a měla jsem právě utrogestan a vše bylo OK. Taky mi vytékal (já jsem kombinovala polykání přes den a zaváděla jsem jen na noc). Při dalších transferech jsem pak s utrogestanem vždy dostala menses cca týden po ET. Najednou mi začal zkracovat cyklus či co, prostě embryo nemělo čas na uhnízdění. Agolutin krvácení nepustí, ale to píchání je otravný. A navíc s ním mám takové divné jakoby předmestruační bolesti.

a jak dlouho jsi po ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 13:50

@kalypsoooo
Já jsem si ho píchla sama jen 1× a to jsem byla v panice. Manžel ani teta nebyli po ruce a já si udělala test, uviděla jsem tam neviditelného ducha a nabyla jsem dojmu, že jestli si to okamžitě nepíchnu, tak těhotenství nevyjde. :lol: Stejně nevyšlo. :roll:
Ale za normálních okolností bych to nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 13:51

@kalypsoooo
Už vím, že to nevyšlo. To už byl 9. neúspěšný ET za sebou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.11.14 13:53

@kalypsoooo od OPU odecti 14 dni, ziskas datum tzv. fiktivni MS a to je den 0. Takze v den OPU jsi 2+0 atd.

@vincka tak zrovna ten Duphaston po IVF zrovna moc alternativa neni, respektive spousta CARu s tim nema moc dobre vysledky. Crinone je nahrada plnohodnotna, ale bohuzel to nejde na pojistovnu, takze mesicni uzivani te vyjde na nejake 2000. Coz je samozrejme prkotina oproti cene celeho IVF, ale i tak.
Ja si u tehotenstvi s dcerou koupila Crinone na prvni dva tydny a pak jsem presla na Utrogestan. Na me teda nastesti funguje vic nez dobre, mne umel MS drzet i pri davkach 1-0-1. No a pri 2-0-2 jsem nekrvacela ani 14 dni po ET, a to byl test snehobily.

Jinak s pichanim do svalu, mne kdysi pichal manzel denne nejake FSH do svalu, do zadku, nechali jsme si dat presnou instruktaz a holt to byla prijatelnejsi alternativa nez denne jezdit pres pul Prahy tam a zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 13:56
@vincka píše:
@kalypsoooo
Už vím, že to nevyšlo. To už byl 9. neúspěšný ET za sebou. :roll:

to mě moc mrzí

a nějaké mimčo už máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 14:07
@ugluk píše:
@kalypsoooo od OPU odecti 14 dni, ziskas datum tzv. fiktivni MS a to je den 0. Takze v den OPU jsi 2+0 atd.

ty jsi normálně půl lékaře :)

co je OPU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 14:16

@ugluk Díky za vysvětlení. 2000 na měsíc je hodně, ale pokud mi to v CAR schválí, tak do toho příště půjdu. Mně ten utrogestan taky u prvního těhotenství zafungoval, ale teď už nefunguje. A ty jsi šla do Crinone proč, když ti utrouš vyhovoval? Je lepší?

@kalypsoooo Mám dítě z prvního IVF, hned z prvního transferu dvou blastocyst, kdy se jedna udržela - brala jsem utrogestan do 3. měsíce. Teď má synek 4 roky a už 2 roky se snažíme o druhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.11.14 14:21

@kalypsoooo odber vajicek. Tudiz den, kdy se setka spermie s vajickem a dojde k oplodneni, je to ekvivalent klasicke ovulaci, u ktere doktori pocitaji, ze nastane 14. den cyklu, tak aby to i neznali doktori pocitali stejne.

Ale nekde, zvlast s kratkym protokolem, to pocitaji od normalni MS, protoze se to ve vysledku lisi jen o par dni a na tom nesejde. Kdezto kdyz ja mela dlouhy protokol a jeste z folikularni faze, tak jsem to mela posunute o nejake tri tydny, a to uz by bylo sakra znat.

Mam tech OPU za sebou sedm :roll: Ale jen 4 transfery z toho. Z jednoho z nich je moje holcicka :srdce: Naposledy jsme to resili minuly tyden, jako samoplatci jsme tem mym vajickum zaplatili vsecky mozny nadstandardy, at se maji dobre, i jsem zvazovala, ze jim priplatim ten Crinone misto Utrogestanu, no a ty bestie mrnavy se ani jedna i se spickovym spermiogramem neobtezovaly oplodnit :jazyk: Takze ted tu mam tri krabicky Utrogestanu a srotuje mi v hlave, jestli je kdy jeste vubec hodlam vyuzit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 14:21
@vincka píše:@kalypsoooo Mám dítě z prvního IVF, hned z prvního transferu dvou blastocyst, kdy se jedna udržela - brala jsem utrogestan do 3. měsíce. Teď má synek 4 roky a už 2 roky se snažíme o druhé…

tak aspoň jedno štístko máš. My měli taky dvě transferovaný, a zatím to vypadá že bude taky jen jedno. A jěště dvě máme zmražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.11.14 14:25

@vincka ja ten Crinone mivala drive a lip jsem ho snasela, nebyla jsem po nem tak unavena a naladova, tak jsem si o nej u dcery rekla znovu. Jen se me dr. neobtezoval informvat, ze zatimco driv byval na pojistovnu, tentokrat si za nej reknou v lekarne o litr :?

Jinak jsem to mela podobne, po prvnim IVF transfer dvou, tehotenstvi… ale u me to teda dopadlo blbe a na dceru jsem si musela pocka jeste dalsi tri pokusy. A po ni zase tri neuspesne, myslim, ze je na case sklopit usi a priznat si, ze je na case jit dal. Vajicek mam navzdory velkym stimulacim cim dal tim min a oplodnuji se porad mizerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 14:29
@kalypsoooo píše:
tak aspoň jedno štístko máš. My měli taky dvě transferovaný, a zatím to vypadá že bude taky jen jedno. A jěště dvě máme zmražený.

Hlavně ať to dotáhneš do až do šťastného konce (no vlastně začátku) :pankac:. Moc držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 14:36
@ugluk píše:
@vincka ja ten Crinone mivala drive a lip jsem ho snasela, nebyla jsem po nem tak unavena a naladova, tak jsem si o nej u dcery rekla znovu. Jen se me dr. neobtezoval informvat, ze zatimco driv byval na pojistovnu, tentokrat si za nej reknou v lekarne o litr :?Jinak jsem to mela podobne, po prvnim IVF transfer dvou, tehotenstvi… ale u me to teda dopadlo blbe a na dceru jsem si musela pocka jeste dalsi tri pokusy. A po ni zase tri neuspesne, myslim, ze je na case sklopit usi a priznat si, ze je na case jit dal. Vajicek mam navzdory velkym stimulacim cim dal tim min a oplodnuji se porad mizerne.

Já si toho všímám, že je nás tu na emiminu vícero takových, kterým se po prvním dítěti už nedaří. :(
Jinak já jsem si hned po 1. IVF říkala, že do toho už víckrát nejdu… Pak jsem šla ještě na druhé - ale už naposled… No a teď si říkám, že možná zkusím ještě třetí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.11.14 14:44

@vincka me na tom nejvic stvou ty stimulace, to je zahul pro telo. Transfery v pohode, progesteron v pohode, ale sestkrat (jedno bylo minimalka) do sebe napichat plnou palbu FSH je na telo az az. Nehlede na penezenku. Takze jsem rekla, ze plnou stimulaci uz nikdy, nikdy, nikdy, maximalne nativ bez hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí