Duše narozená omylem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A schizofrenní nejsem
Jak to víš? Byť věřím na věci mezi nebem a zemí - v rodině s tím máme dost zkušeností - nejdřív se vždycky snažím najít racionální vysvětlení… např. ty sny, u dětí jsou noční můry nebo běsy běžné. Ty vzpomínky ve 3 - 4 letech, mohla jsi v televizi vidět nějakou pohádku nebo film a pak si to vzít za svoje vzpomínky. Neříkám, že to tak nutně musí být, třeba jsi opravdu zbloudilá duše ![]()
@Pizlam píše:
Zchizofrenie asi tezko. Nedovedu si predstavit, ze by se nemoc projevila, a pak zase odeznela na urcity cas, sama od sebe…
Právě že může, u některých nemoc po několika atakách odezní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oveckaK píše:
Tak já jsem skeptik na nadpřirozené jevy. Nevěřím na duchy, ani na to, že je tělo a duše… Ale ty na to asi věříš a co mě napadá, tak že je tvůj pokoj v nějaké špatné zóně, známá kvůli tomu kdysi stěhovala postel. Malé děti mívají strašidelné sny, noční děsy a podle mého je tvoje chyba, že jsi při představě lékaře přestala rodičům říkat o nočních můrách. Třeba máš z nějakého důvodu sklon k,,pocuchaným nervům", to musíš posoudit samaJá jako malá byla přesvědčená o tom, že jsem z dětského domova, že mě rodiče adoptovali a vytvořila jsem si i falešné vzpomínky. Byla to prkotina, teď se tomu směju
Ovšem na tvoje téma bych se tu mohla dohadovat s mými odpůrci a ani jeden si nemůžeme být jistý, kdo má vlastně pravdu
Já si jako malá taky představovala, že jsem z děcáku. A to na základě toho, že moje máma neměla jedinou fotku s břichem a když mi byly 3, tak se mi narodil brácha a jako malej byl neustále nemocnej a tak byl středem pozornosti a já si myslela, že mě nemají rádi, protože nejsem jejich.
Já věřím, že je něco mezi nebem a zemí, ale na druhou stranu, pokud tě to tak děsilo, tak opravdu nechápu tvé (autorčiny) myšlenkové pochody
nezbavit se toho trápení za pomoci. Každopádně, já jako dítě měla taky „vidiny“ formou snů o minulosti a strach z pocitu samoty přes noc. Taky jsem na místech, kde jsem se necítila bezpečně (z jakéhokoli důvodu) viděla přízraky a chvění okolo žaludku, pocit klaustrofobie a nutkání z místa utéct. Po úmrtí blízkých mám o nich sny, kdy se s nimi bavím o tom kde jsou = vypořádávám se s jejich odchody po svém. Abych ukonejšila sama sebe, tak těm svým snům do jisté míry věřím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@Pizlam Ne? Tak si o tom něco zjisti, neříkám zmizí, ale může být potlačena. A píše se „s“ nechci teda nějak rýpat. Ještě může být paní senzibil, jako já. Já viděla jako dítě modrý stín a od mala mám věštecké sny. Teda krom období těhotenství, tam to je bůh ví proč omezený.Příspěvek upraven 16.03.14 v 13:21
Ano, omlouvam se. Pise se S ![]()
No, manzel ji v rodine mel, takze neco snad vim. Neznam pripad, ze by se schizofrenie utlumila, vymizela ( byt na urcity cas ) bez patricnych leku, ci lecby. A to, ze se prestehuji, opravdu neberu jako lek na tuto nemoc. A za timto nazorem si stojim. A druha vec je, ze kdyby tim trpela uz od mala ( projevuje se vetsinou kolem triceti ), tak pochybuji, ze by se za ta leta stupen nemoci nezmenil, a byl by porad stejny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
Právě že může, u některých nemoc po několika atakách odezní
Kde se tomu tak stalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pizlam Není to pravda, ale to je jedno. Nemá smysl se o tom hádat. Znám holčinu, co tím trpí od 15ti let. Ale jak píšu je to fuk. Ale ta druhá možnost přichází taky v úvahu. Však mozek je prozkoumaný z nějakých 10-15% a ten zbytek?
- Citovat
- Upravit
Tý jo, jde mi z toho mráz po zádech… Ale k tý schizofrenii, já si to nemyslím hlavně z toho důvodu, že její syn ty „jevy“ vidí/cítí taky… Takže i kdyby to bylo dědičný a byla to nemoc, tak jak je možné, že by to viděli/cítili ve stejnou chvíli??? Jinak já na nadpřirozeno věřím, mám i pár vlastní zkušeností, ale to se s tímhle nedá srovnávat, to moje je jen slabý odvar…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je možná třeba zjistit co se stalo aby mohli zblouděné duše odejít a byl tam klid. Nyní čtu tuto zajímavou knihu. tato paní ělá kde co mohla by snad i pomoci. Název TVOJE DÍTÉ jako šance pro tebe autorka Zdeňka Jordánová. Pomáhá i lidem dělá určité věci duchovnem. Jde do minulosti a podobně. Něco dělá i kineziologie a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@Pizlam Není to pravda, ale to je jedno. Nemá smysl se o tom hádat. Znám holčinu, co tím trpí od 15ti let. Ale jak píšu je to fuk. Ale ta druhá možnost přichází taky v úvahu. Však mozek je prozkoumaný z nějakých 10-15% a ten zbytek?
Urcite se nehadam. ![]()
Netvrdim, ze nemuze onemocnet i tak mlady clovek. Jen rikam, ze vetsinou se projevuje kolem 30. A nebo myslis, ze kamaradka ji ma patnact let a porad stejnou „formu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@Pizlam Ne? Tak si o tom něco zjisti, neříkám zmizí, ale může být potlačena. A píše se „s“ nechci teda nějak rýpat. Ještě může být paní senzibil, jako já. Já viděla jako dítě modrý stín a od mala mám věštecké sny. Teda krom období těhotenství, tam to je bůh ví proč omezený.Příspěvek upraven 16.03.14 v 13:21
Už mi také zbyly jen věštecké sny a pokud se mi zdá o zemřelém blízkém, tak jen v dobrém
Mám z toho respekt a nechtěla jsem se ponořit víc, tak jsem si tak nějak vytyčila svůj okraj + věřím v sílu dobra a mám klid - ťuk ťuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pizlam Zakladatelka klidně mohla mít projevy, pak se přestěhovala, začala nový život, dostala se do psychické pohody… to neznamená, že se to nemůže vrátit, ale může být dlouho bez záchvatu. Tím nechci říct, že zrovna zakladatelka je schizofrenik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Po přestěhování do domečku to me bylo cca 7 let jsem začala trpět nocnimy murami, zdavalo se mi hodne často o mrtvých lidech, o velkém množství rakvi jak jsou úplně všude a ja na nich bud stojím nebo sedím, všude ve snu jsem viděla mrtvoli jak lezi u silnic, v lese v rozborenych domech… Reakce rodičů byla ze jsem blázen a divná ze zajdeme k psychiatrovi… Od te doby jsem raději o svých snech mlčela…
„Strašně mě bolelo ucho. A reakce rodičů byla, že to bude zánět a půjdeme na ušní. Tak jsem raději o svých bolestech mlčela.“
Psychiatr je normální doktor. Pokud máš potíže, měl by tě vyšetřit. Ty stavy tě podle popisu obtěžují, tak proč se nezajít poradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pizlam píše:
Urcite se nehadam.
Netvrdim, ze nemuze onemocnet i tak mlady clovek. Jen rikam, ze vetsinou se projevuje kolem 30. A nebo myslis, ze kamaradka ji ma patnact let a porad stejnou „formu“.
Projevuje se nejčastěji mezi 15. - 30. rokem, ale můžou tím trpět i malé děti. Schizofrenií je několik druhů, tzn. že každý nemocný se projevuje jinak, nejde říct, že známý to měl takhle, tak to jinak být nemůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty sny jsem mývala před 20 lety a tehdy byla trochu jiná doba
naštěstí teď mám od těch snů klid… tuk tuk
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dum je postaveny novy na bývalé louce u lesa a vím ze še tam nic nestalo.Každopádně můj dotaz je proč jsem měla jako malé dite utkvělou představu ze tady nemám byt ze je něco špatně, ze mam byt jinde?
Proč jsi měla utkvělou představu o tom že tu nemáš být nevím, ale pokus se zjistit pořadně na čem je dům postaven. Ty noční můry mohou být z toho že dům může stát na hrobě vojáku popř. něčeho takového. Tomu že je to „jen“ bývalá louka a nic se tam nestalo bych jsem tomu až tak moc nevěřila..Vím o jednom domě, který je jak ty postaven na louce a nejde poznat že by se tam něco stalo, ale pod domem jsou pohřbení desítky vojáku z války..jestli se v domě něco děje popř. májí obyvatele nebo jen někdo z nich špatné sny popř. nějaké jiné problémy nevím. Ale na první pohled ještě než stavěli dům nebylo nic poznat normalní louka a jestli o tom vědí nevím, ví to jen ty co tady žijou už hodně dlouho
- Citovat
- Upravit
A proč mě to tedy věkem přešlo a po přestěhování mám klid?