Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdo te nemůže k ničemu nutit. Prodávat nechces, tak neprodavej. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit a najít důvod proč neprodat pozemek který mě nutí prodat, existuje nějaký důvod, např. že je tam nějaká fixace, tudíž to prodat nejde? děkuji, pozemek splácím 10 let a nechci ho prodávat.
Nasnídej se, dej si kafe a pak to napiš znovu, lépe a srozumitelněji.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit a najít důvod proč neprodat pozemek který mě nutí prodat, existuje nějaký důvod, např. že je tam nějaká fixace, tudíž to prodat nejde? děkuji, pozemek splácím 10 let a nechci ho prodávat.
No pokud to chce prodat banka, které máš platit a neplatis ( a rucis tím pozemkem ), tak ano, můžou to po tobě chtít.
Jinak dostatečný důvod pro neprodání pozemku mi přijde fakt, že ho prodat nechceš…
Záleží, kdo nebo co tě nutí.
Pokud dluhy, pozemek bych prodala. Pokud třeba chlap nebo rodina, tak bych to neřešila.
@Padme93 dluhy nemám, platím řádně, je to nízká částka, jen přítel, a nechci se ním dohadovat, proto mu chci říct něco, aby mě s tím už neotravoval, nějaký důvod, proč to nejde, chce vyměnit byt za větší, ale pak už nemáme na opravy bytu, tak chce, abych prodala pozemek a tím se opravol byt a půlku bytu napsal na mě, ale já nechci pozemek prodávat, jednu bude mít vysokou hodnotu a nemůžu vědět, zda tam nebudu chtít postavit jednou baráček. enže to mu nevysvětlím.
@Anonymní píše:
@Padme93 dluhy nemám, platím řádně, je to nízká částka, jen přítel, a nechci se ním dohadovat, proto mu chci říct něco, aby mě s tím už neotravoval, nějaký důvod, proč to nejde, chce vyměnit byt za větší, ale pak už nemáme na opravy bytu, tak chce, abych prodala pozemek a tím se opravol byt a půlku bytu napsal na mě, ale já nechci pozemek prodávat, jednu bude mít vysokou hodnotu a nemůžu vědět, zda tam nebudu chtít postavit jednou baráček. enže to mu nevysvětlím.
K nějakým úhybným manévrům bych se neuchylovala, jednala bych naprosto na rovinu. Ty jsi vlastník a máš právo s pozemkem nakládat podle svého…Jakou ty máš ve vztahu pozici, že tě nerespektuje? To se musíš pokaždé nějak vytáčet, když si chceš něco prosadit?
Neprodávej, neprodávej, neprodávej!!! Cena pozemku, jakéhokoliv, porostou několika násobně nahoru!!! Všechno ostatní se dá vyrobit, ale plochu státu i zeměkoule nezvětšíš, nenafoukneš!
Bude to velmi drahé, nedostupné zboží!
Ježiš, jak jako nevysvětlíš? ![]()
„Ne, pozemek neprodám, je to dobrá investice, poslední slovo.“
Pozemek se nezkazí, nezrezatí, ani ho nikdo neukradne. Je to dobrá dlouhodobá investice. Ceny porostou bez nákladů a údržby.
Hlavně bych o tom vůbec nediskutovala a nepřemýšlela nad vložením peněz do společného vlastnictví bytu ![]()
Otázka je, čí je byt, z čeho splácíš pozemek, který je asi jen tvůj, jak se podílíte na nákladech. Pochopil bych chlapa, když byste bydleli v jeho bytě, společně hospodařili a ty by sis vedle toho splácela pozemek, tak tím tak trochu vyvádíš peníze rodiny do svého osobního jmění. To mu může přijít nefér.
@Anonymní píše:
proste rekni, ze ne. pozemky stale rostou na cene.