Dva gestační váčky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1119
13.4.12 14:49

Dva gestační váčky?

Ahoj :), dneska jsem byla na kontrolním ultrazvuku a jsem z toho trochu nesvá…jsem v 6tt+4. Srdíčko už bylo vidět a mimi roste, ale vedle váčku byl ještě jeden, vlastně ani nevím jestli druhý váček, prostě černá skrvna, ale prázdná. Doktor mi k tomu nic bližšího neřekl. Máte s tím někdo zkušenosti? Nevíte co by to mohlo být a jestli to může ohrozit mimi, které teď vypadá že je v pořádku? Děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
13.4.12 15:01

Dle mě jde o dva gestační váčky. Měla jsem to taky tak, druhý byl prázdný, rostl asi do 10tt a pak se vstřebal. Ohrozit mimi nemůže. Mě dr. řekla, že je to syndrom falešného dvojčete. Jinak blahopřeji a přeji pohodové těhu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.4.12 15:05

Anebo to mohl být močový měchýř :wink: Kdyby tam byl druhý gest.váček, byť prázdný, tak by to snad dr. nějak komentoval ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.4.12 15:09

Tady fotka z 8+5 dle UZV, vlevo je vidět ten moč.měch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
13.4.12 15:36

To bylo hned vedle toho s mimi takový menší černý flek, jen si brblal něco pod nosem že tam u toho něco je, ale je to prazdné. Mi pak řekl že srdíčko bije a jen sestřička mi řekla že to muže byt cokoliv třeba nevyvinuté dvojče nebo cysta..sraženina? Mám přijít až za 14 dní tak jsem z toho nervozni, tak zjištuju jestli někdo nemáte podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.4.12 15:43

Hm, tak doktor je teda s prominutím trouba, je snad jasné, že je každá ženská streslá, jestli je všechno ok a taková neinformovanost fakt ke klidu nepomůže. Může to být přesně, jak ti řekla sestra. V podstatě cokoliv. Hematom, falešné nebo mizející dvojče, cysta.. Budeš muset počkat na další kontrolu, ale miminko by být ohrožené nemělo. Jen kdyby to byl třeba hematom, mohla bys začít špinit či krvácet, to je potřeba navštívit dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
13.4.12 21:08

Tak můj dr. cysty pozná bezpečně.
Měla jsem v předchozím těhotenství a i v tomto. Není to nebezpečné a v drtivé většině případů cysta přestane růst s druhým trimestrem, zapouzdří se a někdy se vstřebá. V drtivé většině případů není potřeba lékařský zásah v těhotenství. Mě to tedy u druhého těhotenství hrozilo, měla jsem tu cystu velkou. Ale můj dr. mě poslal na konziliární prohlídku k primáři a ten rozhodl, že se operovat nebude. Operuje se to laparoskopicky, po 12.týdnu těhotenství.
Dobře se rozhodl, protože fakt mi to žádné problémy nedělalo a ve 20.týdnu na velkém UTZ už cysta nešla vidět a po porodu jsem měla jen malou cystu, které se taky sama vstřebala.

U třetího těhotenství to už neřešil, protože ta cysta tak velká nebyla, ale jsem ve 30.týdnu, prosperující těhotenství, ve 20.týdnu nebyla na UTZ vidět nic patologického.
Obrázek toho nemám, já jsem si nenechávala vytisknout tak ranné těhotenství. Ale jak říkám, můj dr. cystu bezpečně poznal. Jen krátce okomentoval, jaké by to mohlo způsobit komplikace, ale že se nemám dopředu bát, v drtivé většině případů je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
14.4.12 19:39

Moc Vám děkuju za zkušenosti, snad to taky dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.4.14 11:08

Když jsem byla na kontrole v 7+0, doktorka mi řekla, že vidí krásné mimi a k tomu velkou krevní sraženinu. Prý se buď vstřebá a nebo začnu krvácet. Včera jsem byla na kontrole znovu, tj. 8+2 a prý už krevní sraženina není sraženina ale objevilo se v ní cosi žloutkového, co je ještě k tomu 2× větší než mimi i s obalem… Takže dvojče které nemizí ale naopak se objevilo až nyní. Budeme teď čekat 14 dní jestli se vstřebá nebo se pak uvidí.
Máte s tím některá zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky