Málo plodové vody a pomalý růst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
13.4.12 13:11

Málo plodové vody a pomalý růst

Ahoj, potřebuji povzbudit a zárověň poradit co dělat. Jsem momentálně podle utz 25+3, podle mých výpočtů(co si já pamatuji) 24+2. Dnes jsem byla již po třetí na vyšetření srdíčka miminka, protože mi nikdy nešlo nic vidět. Byla jsem ve fakultní nemocnici a tam už mi konečně vyloučili všechny srdeční vady, kontrola orgánů dopadla dobře, miminko vypadalo i při předešlých kontrolách normálně, byl vyloučen Downův syndrom i ty ostatní. Co mě šokovalo, že až teď na tom kardiu zjistili,že mám málo plodové vody a že plod odpovídá podle hlavy 24+2tt, ale podle končetin a bříška 21+3tt, tak mě poslali na ultazvuk, tam mi bylo řečeno, že mimi má vše ok, ale že plodové vody je opravdu velmi málo a že miminko nějak zaostává, průtoky pupečníkem naprosto v pořádku, doktor nechápe proč to tedy tak je. Když jsem se ptala, co to znamená, tak mi řekl, že pokud už voda ubývat nebude a mimi bude normálně pokračovat v růstu, tak že to bude ok, ale pokud mi zakrní, může umřít ještě v břiše a nebo se narodí úplně zdravé, nebo může mít nějakou vadu, nejspíš nějakou metebolickou, či co. Jsem z toho úplně špatná, něvím co dělat, odběr plodovky prý už nepřipadá v úvahu kvůli tomu množství a taky už jsem podle nich v týdnu kdy už mi malé nikdo nedá pryč. Prostě to nechápu, nevím co dělat, jestli mu sama nemůžu nějak pomoct, třeba stravou…a co ta voda, měla jste některá taky málo, nepo takový podobný problém. Děkuji moc a omlouvám se za tak dlouhý román. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
13.4.12 13:18

Ahoj :kytka: Já měla vody zase hodně, ale jinak taky dítě neodpovídalo, byla vždy o 2-3 týdny menší :think: my jsme na odběr plodovky musely. vše dopadlo dobře, žádné vady nic. taky nás strašily tou metabolickou vadou-když se Eli narodila, dělali i spoustu testů a tak. vše dopadlo dobře. Když se narodila ve 37tt-spontánně-tak měla 43cm a 2330g! Takže prcek … a ještě to nedohnala. Je prostě drobnější a tvé mimi asi taky bude drobeček :srdce: Hlavně se nestresuj a ničeho se neboj. To množštví vody ty ničím neovlivníš-aspoň tedy myslím, že ne. Choď na kontroly a kdyby se ti cokoli nezdálo, honem k doktorům. Budeme vám držet palce, ať jste oba fit a ty se hoď do pohody, oni někdy doktoři straší a my si pak ani neužijeme těhotenství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.4.12 13:28

Měla jsem mimi taky menší, každý UZ byl plod mladší a měla jsem z toho strašnou hrůzu, byl asi o 2 až 3 týdny menší. A nakonec se narodila krásná a zdravá holčička(48cm a 3,3kg):D . S vodou zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.4.12 13:28
@micelinka píše:
Měla jsem mimi taky menší, každý UZ byl plod mladší a měla jsem z toho strašnou hrůzu, byl asi o 2 až 3 týdny menší. A nakonec se narodila krásná a zdravá holčička(48cm a 3,3kg):D . S vodou zkušenost nemám…

Jo a narodila se 41+0, takže trochu menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
13.4.12 13:47

Ahoj, mě poprvé řekli, že je mimi malé na utz ve 30tt a měla jsem málo plodové vody.Byla menší cca o dva týdny.Dělali mi často utz, doplera, ve 34tt první hospitalizace, malá byla menší o 3 týdny.Po týdnu byla zase o 2, tak mě pustili domů.Za týden na utz byla hlavička o necelá dva a bříško o necelé 3, další týden hlavička o dva a bříško už skoro o 4, stagnace váhy.Další hospitalizace, utz, dopler, monitory, pustili mě domů na vánoce na propustku, ale pořád to hlídali.Jezdila jsem denně na monitory.Plodové vody bylo neustále málo, nepřibírala, ale dopler vycházel stále dostatečně, tak čekali až překlenu 38tt.Nakonec jsem porodila plánovaným císařem ve 38+2tt a malá se narodila jako mírně hypotrofická.Měla 2430g a 48cm.Tak že to nakonec dopadlo dobře.Je zdravá a má se čile k světu.Teď je jí 3,5 měsíce a má 5,5kg a 59cm. :srdce: :mrgreen: A závěr?Malá placenta fungující stěží na 70%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
13.4.12 13:53

Jinak ještě mě v porodnici radili hodně ale vážně hodně pít, kvůli té plodovce.Vypila jsem i 5-6litrů denně.A asi to pomohlo, protože pak už změnili i název pro to malé množství plodové vody.Už nevím jak se tomu říká, myslím že oligohydramnion nebo tak nějak, pak už prostě bylo jen málo plodové vody.
Držím palce :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.4.12 14:06

Děkuji všem za příspěvky, moc mi to pomohlo se alespoň uklidnit. Pravdou je že piju opravdu strašně málo, necelé 2l denně a taky jsem někde slyšela že by mohl pomoct hroznový cukr. Já se snažila necukrovat vůbec nic a vyhýbat se sladkým pokrmům, tak snad si za to nemůžu trochu sama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.12 14:15

ahoj, já sem při prvním prckovi měla taky málo plodové vody, narodila se dřív, ale všechno dohnala, dnes je naprosto v pořádku, teď čekám druhé miminko a je to v pohodě..nevím, mě teda přijde dost divný vypít tolik vody denně..jako 5 až 6 litrů, to musí ledviny totálně vyčerpávat, to jsem opravdu nikdy neslyšela, a ani mi to u prvního dítěte nikdo neradil, pila jsem klasiciy 2 až 3 litry a vody prostě bylo málo..takže za mě než vypít 5 litrů, který bych teda já do sebe mimichodem ani nedostala, tak se na to nejdřív zeptat, protože jak říkám, ledviny musí strašně trpět..držím palce ať je vše v pořádku :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
762
13.4.12 16:43

Anonymní nevím jestli to vyčerpává ledviny, ale moje jsou naprosto v pořádku a rozhodně si nejsem vědomá toho, že by tím trpěly. :nevim: .Já piju hodně pořád. Teď i před těhu a nikdy jsem žádný problém neměla. :D Ono jde taky o zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
13.4.12 17:27
@Anonymní píše:
ahoj, já sem při prvním prckovi měla taky málo plodové vody, narodila se dřív, ale všechno dohnala, dnes je naprosto v pořádku, teď čekám druhé miminko a je to v pohodě..nevím, mě teda přijde dost divný vypít tolik vody denně..jako 5 až 6 litrů, to musí ledviny totálně vyčerpávat, to jsem opravdu nikdy neslyšela, a ani mi to u prvního dítěte nikdo neradil, pila jsem klasiciy 2 až 3 litry a vody prostě bylo málo..takže za mě než vypít 5 litrů, který bych teda já do sebe mimichodem ani nedostala, tak se na to nejdřív zeptat, protože jak říkám, ledviny musí strašně trpět..držím palce ať je vše v pořádku :hug: :hug: :hug:

nevim, jestli tohlůe extremni piti pomuze na plodovou vodu, ale ledviny to urcite nevycerpava, naopak. pro ledviny je pohodlne tvorit hodne moci a namahave tvorit moci malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
2.11.12 08:12

Ahoj vsem ja mam plodove vody dostatek ale mimco vypada o tyden mensi(23+neco no a mimco by melo vazit pres 500g a ma jen 400 ale zas roste soumerne a vsechno odpovida stejnemu stari),ve 23 tydnu jsem tam jela pro to ze me ve 20t strasili ze bude met mimco kratsi nozku no a pak tam prijedu a oni mi reknou ze nozka v poho( je to jen nejaky milimetr a pak me zacnou strasit s vahou mimca-za 32ydny tam jedu na kontrolu tak doufam ze uz nic dalsiho nevyhrabou a ze uz nic dalsiho nevyhrabou a ze vsechno uz bude v poho)no mico se nam podarilo po 3letech snazenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
2.11.12 09:44

Ahoj, pokud miminko roste souměrně tak si myslím, že to bude dobré. Já měla dceru taky menší a nikdo to neřešil-jen mi doktorka řekla, že ovulace byla později až kolem 19 DC. Pak mě v 38TT strašil doktor, že malá neprospívá, a že při narození nebude mět ani tři kila a nakonec měla téměř 3,1kg. Je to jen odhad ultrazvukem a chybička se může vloudit. Hlavně buď v klidu ať nepřenášíš nervozitu na miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
2.11.12 10:46

@baarunkaa:no presne on je prusvih kdyz to mimco ma treba hlavicku24t telo21t atd.(9o proste kdyz vsechno roste jinak),ja je beru s rezervou i doktor rikal ze to nevypada na vadu, jinak mam jeste vys.krev.tlak a to pry take zpusobuje horsi prutok(jen o neco malo)a pak ze to mimco pomaleji roste zkrs to ze i ta vyziva mu de pomaleji(ja se nehodlam stresovat stejne to nepomuze a mam antistresoveho psika jack russel terier-je to psi blazen :mrgreen: a chlapa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
2.11.12 13:39

LeenuskaJak reaguje pejsek na miminko? Já mám jorkšírka a ten mi spával na břiše-malá do něj schválně kopala tak se vždy přesunoval. Po porodu mi už na břicho nevlezl. Malá má teď 15 měsíců a neví kam se schovat :oops:. A na ten tlak máš nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
2.11.12 13:55

No na tlak mam dopegyt(stara se mi nej nejlepsi kardio doktorka co tu mame rika ze dopegyt je velmi setrny a ucinny):Primo na bricho mi neleha ale nejak vic se ke me tuli.No nam mimco vyslo asi po 3 rocich snazeni, asi po prvnim roce a pul sme si rekli ze na to kaslem poridily si jacka apak prislo mimco samo.(on ten pes je jak prvni dite)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí