Miminko podle UTZ o víc jak týden větší

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
597
13.4.12 10:48

Miminko podle utz o víc jak týden větší

Ahoj těhulky včera jsem byla u dr. na kontrole jsem 36+4 a doktor říkal, že podle ultrazvuku miminko odpovídá 38tt. V tom zmatku jsem se ho zapomněla zeptat co to znamená, že budu rodit dřív?? jo a ještě mi napsal do průkazky CS 3, ale nic mi k tomu neřekl, to jsem zjistila až doma.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2858
13.4.12 10:59

Ahojky :) Těhulka už dávno nejsem,ale moje miminko bylo větší o 13dní už od 22.tt :) Neznamená to nic, jen že miminko bude větší :) Rodila jsem ve 40+3 a to plnovaným císařem právě po kefalo nepoměr plodu :D A malej se narodil se 4700g :D Ale to tě nechci strašit :)
A to CS 3 by mělo znamenat,jak moc si otevřená :) Já to měla pořád asi od 32.tt :) CS3 je ještě málo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
13.4.12 11:11

ahoj, ako pise klovasa, velkost babatka vobec neznamena, ze budes rodit skor :D mozes,ale nemusis.
a to odhadovanie velkosti v tomto tyzdni je aj tak pomerne nepresne.
a CS je tzv. cervix skore, ktore vypoveda o spotrebovanosti krcka a o jeho stave. je to ale v podstate uplne zbytocny udaj, lebo sa to moze zmenit behom dna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
13.4.12 11:11

Znamená to, že miminko bude mít větší porodní váhu, ale ne že budeš rodit dřív. Já měla mimčo o 14 dní větší a rodila jsem 39+1tt a malej měl 4170g
CS je podle mě stav děložního hrdla, to jsem týden před porodem měla CS7, u prvního jsem před porodem měla CS1, takže u tebe se už něco málo děje
A té váhy se neboj, z vlastní zkušenosti to větší miminko se mi rodilo rychleji než to menší :)

• Citovat
  • Upravit
2858
13.4.12 11:15

Jojo to hrdlo je to CS :) Já měla fakt dlouho CS3 a nic z toho :) CS3 je fakt ještě málo,to by se miminko neporodilo :) To by to číslo muselo být hodně hodně větší a to by tě určitě pan doktor na to upozornil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.4.12 11:16

náš maličkej je už od 12tt o týden a víc napřed (teď jsem ve 34tt) a dr říkal, že prostě buď bude větší, nebo se rozhodne dřív, ale ani jedno prostě dopředu nevíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
13.4.12 11:35

Ahojda, já bych ty odhady váhy tolik neřešila, dost častou se pletou. Já mimčo měla o celý měsíc větší, posílali mě znova na cukrovkový test a na různá vyšetření, jestli je to OK. Váhový odhad týden před porodem byl 4 kg, dcera měla nakonec 3,6 kg, což je úplně normální, ale měla docela velkou hlavu, rodila jsem 39+4tt. Teď jsem 13+1 a mimi je o týden větší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
13.4.12 12:03
@Kamilko píše:
Ahojda, já bych ty odhady váhy tolik neřešila, dost častou se pletou. Já mimčo měla o celý měsíc větší, posílali mě znova na cukrovkový test a na různá vyšetření, jestli je to OK. Váhový odhad týden před porodem byl 4 kg, dcera měla nakonec 3,6 kg, což je úplně normální, ale měla docela velkou hlavu, rodila jsem 39+4tt. Teď jsem 13+1 a mimi je o týden větší :D

Jé tak to já sem na tom opačně :D Týden před porodem mi řekli,že miminko bude mít cca 4kg a den před porodem už nešlo změřit,že je nějaké moc veliké a oni maj přístroje jen do 4,5kg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
13.4.12 22:22

Moje dcerka byla taky tak cca o týden ‚napřed‘ a dopadlo to tak, že jsem rodila přesně 40+1 a porodní váha 4,05 kg a míra 52 cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
22.2.13 19:48

Miminko dle UZ o 2 týdny větší

Ahoj, máte někdo zkušenost, že by dle UZ bylo miminko větší, ale nakonec nebylo??? Trochu mě vyděsil doktor, jsem 32+1 a dle UZ je mimi o 2,5 týdne větší. Tak se děsím porodní váhy, to jako, že bude mít třeba 5 kilo??? :,( :,( :,( Jak zabránit aby tak děsně rychle rostlo??? Mé první mělo v 39+0 váhu 2700g, a přišlo mi tak akorát. A teď tenhle OBR, docela mě to deptá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.2.13 19:55

@MMarcela ahoj neděs se oni ty UZ tu váhu zas tak neodhadnou já mám o 2 týdny větší a prej je to normálka, jeden UZ tuto středu váha mimča 2260g a dnes pátek váha 2411g :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
22.2.13 19:59

Ty váhový odhady jsou fakt jen odhady… u mě se sekli o půl kila. Že prej to bude pohoda, že bude mít jen 3,8 a nakonec měl 4,3 a taková pohoda to zas nebyla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.2.13 20:09
@tamata píše:
Ty váhový odhady jsou fakt jen odhady… u mě se sekli o půl kila. Že prej to bude pohoda, že bude mít jen 3,8 a nakonec měl 4,3 a taková pohoda to zas nebyla :lol:
:pankac: :pankac: :mrgreen: jj jedné kamarádce říkali že to bude obr a narodil se prťousek a druhé naopak měl být drobek a na konec skoro 4kg :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
22.2.13 20:12
@natyber píše: :pankac: :pankac: :mrgreen: jj jedné kamarádce říkali že to bude obr a narodil se prťousek a druhé naopak měl být drobek a na konec skoro 4kg :jazyk:

Však mě taky podle prvních ultrazvuků připravovali na to, že dítě bude menší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.2.13 20:57

@MMarcela měla jsem to stejně, jednu dobu měl prcek náskok dokonce tři týdny, nakonec se narodila týden před termínem a měla normální váhu 3,45kg a den před porodem mi v nemocnici dělali váhový odhad a „sekli“ se jen o 50g.. záleží hrozně jak na dr tak na ultrazvuku a čím je mimčo větší, tím hůř se měří ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky