Málo plodové vody a pomalý růst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6437
12.5.13 09:40

@IvčaIva Ahojky, moc Ti gratuluju, že jste tak šikovní a zvládli jste vše na jedničku, mám podobný problém. Jsem už ve 36.týdnu a taky chodím už měsíc 2× týdně do nemocnice na ultrazvuk, doplera a KTG. Pokaždé mě hrozí hospitalizací, ale zatím jsem doma. Mám zhoršené průtoky pupečníkem a v pátek mi řekli, že se mi o polovinu snížila plodová voda a placenta malou už skoro vůbec nevyživuje, ikdyž ji mám prý větší než obvykle bývá, ale prosáknutou. Malá má teď něco malinko přes 2kg, neroste jak by měla, podle ultrazvuku má prý o měsíc míň :( zitra jdu zase na měření a kontrolu. Tak snad to taky zvládneme jako vy :kytka: s těma nervama máš pravdu, já je mám celé těhotenství, protože celé těhu furt nějaké komplikace.
Mějte se moc hezky :kytka: moc mě uklidnil Tvůj příspěvek! díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.5.13 10:34

@kanka80 ahooj, my taky meli ke konci velky ubytek plodovky a ve 39tt vyvolavani a uz jsem to sem psala, ze byl do krve suchy :-( vedet to, necham to vyvolat driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
12.5.13 10:44

@dani24687 ahojky, no já myslím, že taky bude malá dřív, ikdyž termín mám až za měsíc :? ale proč má byt ve mě, když jí to už nic nedává :nevim: Taky vám gratuluju, že jste vše zvládli :kytka: jsou to fakt hrozné nervy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
14.5.13 21:19

Ahoj! ja dneska mela posledni ultrazvuk. Vsechno je jak ma byt, az na brisko, pry je male!!! Mam hrozny strach, jsem ted 32+2 :((( objednali me az za mesic, neni neco, cim bych mohla miminku pomoct??? mate nektera zkusenosti s malym briskem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.5.13 21:27

@BABIES jaaa. malinkaty. prej kvuli tomu, ze bylo malo plodovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
14.5.13 21:28

@dani24687 Ja se omlouvam, ale me to doktorka vubec nevysvetlila. Jen me pozvala znova a co to muze znamenat, nebo co se muze stat??? :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.t.k.
14.5.13 22:10

Ahojky, ja si taky stezovala panu doktorovi, ze mam nejake podezrele male brisko. Tak rikal, ze vse zkontrolujeme - zda je tam nejaka hypotrofie, ci zpomaleni rustu. Kdyz zjistil, ze je vse v poradku. Rekl mi, co by jine zenske za to daly, mit tak male a pevne brisko bez strii. Ze je to tim, ze mam pevne brisni svalstvo. Takze si nedelejte hlavu holky, pokud je mimi v poradku, tak vam aspon velke brisko neprekazi a budte rady, ze mate pevne brisni svaly :-D :dance:

• Citovat
  • Upravit
2235
14.5.13 22:17
@A.t.k. píše:
Ahojky, ja si taky stezovala panu doktorovi, ze mam nejake podezrele male brisko. Tak rikal, ze vse zkontrolujeme - zda je tam nejaka hypotrofie, ci zpomaleni rustu. Kdyz zjistil, ze je vse v poradku. Rekl mi, co by jine zenske za to daly, mit tak male a pevne brisko bez strii. Ze je to tim, ze mam pevne brisni svalstvo. Takze si nedelejte hlavu holky, pokud je mimi v poradku, tak vam aspon velke brisko neprekazi a budte rady, ze mate pevne brisni svaly :-D :dance:

Ja mam sice taky maly bricho bez strii, ale moje miminko ma mensi brisko, nez by melo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.5.13 00:27
@BABIES píše:
@dani24687 Ja se omlouvam, ale me to doktorka vubec nevysvetlila. Jen me pozvala znova a co to muze znamenat, nebo co se muze stat??? :( :,(

ahoj, konkretne u me z toho byla vyvolavacka ve 39. tydnu a dite bylo opravdu suchy fakt az do krve. je krasny mit maly brisko bez strii, ano :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
15.5.13 00:47

@kanka80
je dobré vydržet co nejdýl (o 38tt), určitě to má svůj význam. Syn se zasekl ve 32týdnu na váze 2150g, měřil 45cm. Narodil se v 38 týdnu. Pokud neprosperuje, tak zas nevidím důvod čekat až do 40. týdnu. Chodila jsem pravidlně do nemocnice na měření průtoků. Vůbec, ale vůbec jsem si nepřipouštěla, že by se něco mohlo stát. Trápilo mě to, to je fakt. Po narození si udržel i těl. teplotu, vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
15.5.13 05:20

@beruškaa82 Ahojky, díky moc za příspěvek :kytka: Dnes mě čeká kontrola :? Zdálo se mi o porodu, tak už hodinu nespím :oops: Dnes jsem 35+6, tak uvidím co mi dnes řeknou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.t.k.
15.5.13 07:35

@kanka80: drzim palecky, aby vse dobre dopadlo. :hug:
Pokud ma miminko mensi brisko, tak neprospiva, nejvetsi vahu u novorozenych miminek je prave v brisku. Takze je opravdu lepsi to sledovat a hlidat, kdyby totiz nepribiralo, tak by slo ven driv a tu vahu pak dohnalo venku - muze se jednat o predcasne starnuti placenty, nebo spatny prutok. Ale jak je to s tou plodovou vodou - s tim zkusenosti nemam, ale taky samrozrejmne je lepsi pro to miminko byt venku, nez tam skoro zadnou nemit. :think:

• Citovat
  • Upravit
A.t.k.
15.5.13 07:37

@beruškaa82: Ahoj, presne takhle se mi pred rokem a pul narodil synovec 44cm a 2140g. 8 dnu pred terminem - vsichni jsme z toho byli v soku. Ze to pan doktor nekontroloval a nemeril. Necekali jsme, ze se nam narodi takhle malinke miminko, ale je v poradku a uz je z nej peknej raubir. :-)

• Citovat
  • Upravit
2235
15.5.13 09:51

Dekuju moc vsem!!! snad to nebude nic vaznyho. na dalsi ultrazvuk jsem objednana za tri tydny, kdyby to bylo vazny, tak bych sla driv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
15.5.13 14:49

Ahojky, po dnešní kontrole skoro žádná plodová voda, průtoky zase zhoršené tak jdu zitra rodit (36+0) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí