Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fassatka píše:
Pro hanku br. Přechytralá??? Že mi přijde divný, že jde někdo s obalenými boty bahnem každý den do školy???
Ano přechytralá. A důležitá až na nádraží.
@hanka.br. píše:
Ano přechytralá. A důležitá až na nádraží.
Nemyslím si, že zamyslet se nad něčím rovná se přechytralost… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Proc, me se na to obcas zepta i devitilety, kdyz neco zachyti v televizi.
tak já tedy 9 letýho na zprávy nenechávám koukat. Nepřijde mi to úplně vhodný pro dítě. O politice se lehce bavíme doma. Ale s kamarády takováhle témata neřeší a jsem za to ráda. Nemá cenu, aby se v dětství zatěžoval takovými věcmi.
@free333 píše:
Nemyslím si, že zamyslet se nad něčím rovná se přechytralost…
Zamyslet jistě ne, ale vrhnout se jedenáctileté holce na boty a na oblečení s ubrousky a říkat jí, že „takhle se do divadla nechodí“? A to si vůbec nedělám iluze, že tu rodinu nehodnotí před dcerou.
@free333 píše:
Nemyslím si, že zamyslet se nad něčím rovná se přechytralost…
Nemyslim, ze zamyslet se rovna se vzit ubrousky, cistit cizi boty a poucovat ho pritom.
@lucenka Takze ho taky umele odstrihavas od bezne reality, me zas neprijde vhodné vyhazovat ho z mistnosti, aby nahodou nezaslechl zpravy.
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka Takze ho taky umele odstrihavas od bezne reality, me zas neprijde vhodné vyhazovat ho z mistnosti, aby nahodou nezaslechl zpravy.
tak my nikoho z místnosti nevyhazujeme, protože na zprávy nekoukáme
A od reality ho neodstříhávám. Má přístup k internetu, doma se o politice bavíme. Ale s kamarády taková témata neřeší, na to jsou ještě malí.
@hanka.br. píše:
Zamyslet jistě ne, ale vrhnout se jedenáctileté holce na boty a na oblečení s ubrousky a říkat jí, že „takhle se do divadla nechodí“? A to si vůbec nedělám iluze, že tu rodinu nehodnotí před dcerou.
@j.a.n.i1 píše:
Nemyslim, ze zamyslet se rovna se vzit ubrousky, cistit cizi boty a poucovat ho pritom.
Taky jsem si v minulosti všímala dcery kamarádek, udělala bych to taky, ony děti by se té holčičce mohly i posmívat, když by šla špinavá do divadla…
Všichni chodí naparádění…
A o rodině bychom se spolu s dcerou rozhodně bavily, my jsme spolu probíraly od mala všechno, třeba jedna její kamarádka u nás doma pravidelně řešila rozvod rodičů, druhá, že se doma hádají, třetí, že nemají peníze, semlelo se všechno už snad od 9 let… ![]()
Nech to víc na holkách, buď si kamarádství udrží nebo dojde k útlumu samo. Do výchovy rodičům nezasahuj „takhle se do divadla nechodí“ apod. to by naprdlo ledaskoho, vidíš i tady v diskuzi. Respektuj, že jejich hodnoty jsou jiné, to nutně neznamená horší nebo lepší než Tvoje. Že se děti zajímají o svět včetně politiky považuju za přirozenou zvídavost a součást všeobecného přehledu. U nás to začalo ve velkým už v první třídě.
@lucenka píše:
tak přijde mi divný, aby se o politice mezi sebou bavily 11 letý holčičkyty by snad měly mít jiná témata na rozhovory
No oni se většinou nebaví o politice jako takové. Ale opakují co slyší.
U dcery, taky v 5, je už dlouho oblíbené téma Babiš.
Jako rodiči té holčičky by se mi tvoje chování taky moc nelíbilo. Přijde mi povýšené.
Je trochu divné, že ji tolik odřízli od dění. Dcera chodí na počítače už od první třídy. A od třetí mají počítače jako předmět. A dle infa od sousedů od příštího roku bude přes PC dělat domácí úkoly a posílat je pres net.
Bez PC doma by se jí to dělalo blbě
Tak jsem zjistila, že mít čisté boty je vlastně povýšenost. ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem zjistila, že mít čisté boty je vlastně povýšenost.
Ne čisté boty. Ale tvoje chování, řeči.
@Anonymní píše:
Tak jsem zjistila, že mít čisté boty je vlastně povýšenost.
Ne, ale povysovat se nad nekoho, kdo je čisté nema, rozhodne povysenost je. To, ze ma nekdo spinave boty jeste neznamena, ze je nemel čisté, kdyz odcházel z domu.
@Fassatka píše:
Pro hanku br. Přechytralá??? Že mi přijde divný, že jde někdo s obalenými boty bahnem každý den do školy???
Taky na to koukam…proc by mela byt prechytrala, ze diteti utre boty…bóže.. taky bych to udelala..a ma pravdu do divadla chodit jako vágus se opravdu nehodí…