Dvě pochvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
20.10.13 20:56
@Seizdra píše:
Nevím, já o tom slyším prvně, tohle jsem vygůglila na gyn. stránkách, t akže to asi fakt existuje. Jen teda nerozumím tomu, jak na to zakl. přišla, mojí malé frndu mudra kontroluje pokaždé (skrz srůsty)… :nevim:

U nás také :-) já jsem o tomhle kdysi četla na netu. Viz odkaz výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.13 20:57
@Seizdra píše:
Jinak má co vocaďhttp://www.gynor.cz/…vady-rodidel

Jo, to je jediný, co jsem našla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.13 20:58
@Rakosnicek1983 píše:
To je pěkná blbost, dvě pochvy určitě neexistujou. Není to spíš dvojitá děloha? Tzv. uterus duplex – dvojitá děloha – znamená, že žena má na pochvu napojené v podstatě dvě dělohy. Dvojitá je totiž nejen děložní dutina, ale i kanál děložního krčku je dvojitý, přičemž samotný krček je jen jeden. Rozsáhlejší rozdělení zasahuje až do vaginy, která je v horní části rozčleněna přepážkou, z každé části pak ústí samostatný krček a pokračuje samostatná děloha. Nejde však o úplně oddělené části – jsou na sebe jakoby nalepené, ale odděluje je zmiňovaná přepážka.

Jsem z toho hotová, takže jsem moc nepřemýšlela a napsala blbost. Hledala jsem na netu, ale žádnou diskuzi jsem nenašla.

• Citovat
  • Upravit
27247

@Rakosnicek1983 2 pochvy určitě existují, prostě vývojová vada. Mám přepážku v děloze, lehčí formu, jsou ženy, které mají 2 dělohy a některé i 2 pochvy.
Zakladatelko, jak si na to přišla? Zajdi k dětské a zeptej se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
@Anonymní píše:
U své holčičky jsem zjistila, že má dvě pochvy. Jaktože jsem si toho nevšimla dřív? Jaktože si toho nevšiml žádný lékař? Na internetu jsem toho moc nenašla. Vždycky mi přišlo, že má vše v pořádku. A teď už mám pocit, že ani nevím, jak to má vypadat. Víte o tom někdo něco, nějaké rady? Jsem z toho fakt nešťastná. Co bude dál?

Taky me zarazi, ze si toho zadny mudr nevsiml, vzdyt miminka prohlizej kdyz je propoustej z porodnice a pak se s nima chodi do poradny…jak jsi na to prisla ty? uz jsi to rikala mudr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.10.13 20:59
@Anonymní píše:

Sorry, to byl překlep, mělo to být „máM to…“ :) Každopádně bych navštívila dětskýho gyndr… :nevim: Pediatr si toho nikdy nevšiml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
20.10.13 20:59

Super diskutérky, příspěvky opravdu k věci a pomáhající.

Zakladatelko, moje holčička se narodila s píštělí mezi konečníkem a pochvou. Měla prostě konečník a pochvu zevnitř spojené takovým kanálkem - je to velmi vzácná vrozená vada, operativně jí to odstraňovali v Motole, když jí bylo 6 měsíců. Všimla jsem si toho, když jí bylo 6 týdnů. Nikdo z lékařů mi nevěřil (když byla rozbalená a vykakala se, stolice jí částečně odcházela pochvou. Ale ne vždycky, jen někdy (podle toho, jak moc tlačila). U lékaře ze mě dělali blázna a zkoušeli, jestli vím, kde je konečník a kde pochva. Na dětské gynekologii to pak našli, píštěl jí ústila těsně vedle vyústění pochvy, měla tam prostě malý otvor navíc.

Takže jako první věc mě napadlo, jestli jsi si jistá, že se jedná o „kompletní“ pochvu a ne třeba „jen“ píštěl. Každopádně to chce navštívit dětskou gynekologii, uělají jí sondu - do obou otvorů zavedou kontrastní látku a bude se provádět rentgen, aby se vidělo, kam vlastně ty otvory vedou. Možností je řada, může to být jedna normální „zdvojená“ pochva, ale taky může mít holčička dvě kompletní sady pohlavních orgánů - dvě pochvy, dvě dělohy. Dál se dělá ultrazvuk a pravděpodobně i MRI (magnetická rezonance). Jak je holčička stará?

Nám dělali všechna tato a některá další vyšetření právě proto, že je „běžnější“, že jsou vnitřní orgány nějak vrozeně špatně - třeba zdvojené, srostlé, nebo chybějící a ukáže se to takto „malou“ vadou navenek. Naštěstí u naší malé bylo vše v pořádku a jednalo se jen o tu píštěl. V Motole ale s námi byly i děti bez konečníku a s podobnými poměrně vážnými vrozenými vadami.

Určitě doporučuju tu dětskou gynekologii a pak se nechat poslat rovnou na nějaké vysoce specializované pracoviště, třeba do toho Motola, protože tohle žádný okresní špitál nezvládne (moji malou málem kuchli už v Brně, i když naprosto netušili, co s tím…strašná story, nechci tě strašit). Chce to prostě odobrníka, který už takové věci viděl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.10.13 21:00
@Ambriel píše:
Nevím, čemu se zas všichni diví.. Je to vrozená vývojová vada. :roll:

Kdyby se některé někdy zdržely komentáře, tak by tu občas bylo líp…

Naše doktorka se jen v rychlosti koune, jestli jdou pysky rozdělit.. Myslím si, že jde o lehce přehlédnutelnou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.13 21:01
@Banny píše:
promiň, mně to přišlo, jak od ouchyla, tak se omlouvám, jestli je to pravda. A na tvém místě bych to začala řešit asi s dětskou doktorkou. A jsi si jistá, že to není ta močová trubice?

Jde tady diskuze zrušit? S doktorkou to samozřejmě řešit budu.

• Citovat
  • Upravit
perfect day
20.10.13 21:02
@Rakosnicek1983 píše:
To je pěkná blbost, dvě pochvy určitě neexistujou. Není to spíš dvojitá děloha? Tzv. uterus duplex – dvojitá děloha – znamená, že žena má na pochvu napojené v podstatě dvě dělohy. Dvojitá je totiž nejen děložní dutina, ale i kanál děložního krčku je dvojitý, přičemž samotný krček je jen jeden. Rozsáhlejší rozdělení zasahuje až do vaginy, která je v horní části rozčleněna přepážkou, z každé části pak ústí samostatný krček a pokračuje samostatná děloha. Nejde však o úplně oddělené části – jsou na sebe jakoby nalepené, ale odděluje je zmiňovaná přepážka.

uplna blbost to neni, jde o poruchu behem vyvoje na embryonalni urovni..nekomu se jen naznaci rozdleni ve forme prepazky v deloze, nekdo ma delohu uplne rozdelenou, nekomu to zasahuje az do vaginy a ve vzacnych pripadech se muze pochva zudanlive rozdelit uplne.

pro zakladatelku: lepsi nez kdyby nemela zadnou..vse lze vyresit operativne a pokud ma v poradku vajecniky, urcite bude zachovana i plodnost.

• Citovat
  • Upravit
7631
20.10.13 21:03
@Anonymní píše:
Jde tady diskuze zrušit? S doktorkou to samozřejmě řešit budu.

Jde, zkus napsat Adminům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.10.13 21:04

http://www.rodina.cz/…vep_tree.asp?… třeba to k něčemu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.10.13 21:08
@Hanka79 píše:
Taky me zarazi, ze si toho zadny mudr nevsiml, vzdyt miminka prohlizej kdyz je propoustej z porodnice a pak se s nima chodi do poradny…jak jsi na to prisla ty? uz jsi to rikala mudr?

První článek, co jsem otevřela na googlu, je o tom, že holka to samé zjistila až v osmnácti. Já se nedivím ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
@Anonymní píše:
Jde tady diskuze zrušit? S doktorkou to samozřejmě řešit budu.

S problémem neporadím. Diskusi mohou smazat adminky - napiš zprávu na admin. Jinak držím pěsti, ať najdeš pomoc.

• Citovat
  • Upravit
308
@Anonymní píše:

Já toho našla více už dříve, není až tak abnormální, ta britská slečna se jen zviditelnila. Podle statistik se vyskytují obdobné abnormality holčiček 1:200, jen se o tom nemluví. Konkrétně dvě vagíny má až 100 milionů žen na světě.

Zdravotně je v podstatě v pořádku. Snažila bych se spíš, aby neměla jednou komplex, co se týče sexuálního života :nevim: Kadžý má něco, já a moje dcera bohužel handicap, který vidět je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí