Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ronja Zajímavé. No aspoň, že se to dá operativně vyřešit - ve Vašem případě.
@Seizdra píše:
Já to právě ze začátku nekontrolovala vůbec (jen klas. hygiena), měla jsem strach, že jí nějak ublížím a pak na KO u dětské při tom rozevírání měla ten vchod zčásti srostlej, tak jsem musela začít promazávat olejíkem jednou za 2 dny a roztahovat - při přebalování…
No ja se ti ani nedivim, taky bych mela strach
hlavne jestli je mala uz v poradku
nam prohmatala mudr vzdycky jen kulky a bylo hotovo ![]()
Ty brďo, to slyším poprvé. Taky by mě zajímalo jak jsi na to přišla ![]()
@Seizdra vůbec to nebylo vidět, ten otvor „navíc“ jí ústil těsně vedle pochvy a byl úplně malilinkatý. Holčička měla při narození 2.5 kg, takovýmuhle prckovi není pomalu vidět ani ta pochva… no na dětské gynekologii ji prohlížela asi 50ti letá doktorka a říká „tak to jsem ještě nezažila, já tam nic nevidím, vy jste matka? A ten únik stolice jste jako pozorovala vy, ano? A jste si jistá???“ takovým tónem, jako bych byla mentálně zaostalá. No děs…no ale pak si tam všimla malinkaté tečky, tak tam zkusmo zavedla sondu (tenký drátek) a malá se zrovna právě vykakala a ta stolice jí tím otvorem částečně odešla, takže se to na místě potvrdilo a už jsem nebyla za debila…
@Hanka79 píše:
No ja se ti ani nedivim, taky bych mela strachhlavne jestli je mala uz v poradku
![]()
nam prohmatala mudr vzdycky jen kulky a bylo hotovo
Jj, to stačilo jen rozlepit, pak už to měla OK. Ale taky jsem stresovala a i když to je docela běžný, na netu prd.. Mně přijde rozbalenej kluk… divnej
Ty jo ale kluci to taky nemaj jednoduchý, viz. třeba ty nesestouplý varlata atd… Teda myslím že varlata… No, dost OT…
Zakladatelko, ať je to v mezích možností co nejvíc v pohodě ![]()
@Seizdra píše:
Tak to je mazec… A jinak by se na to myslíš nepřišlo? Normálně „okem“ to vidět nebylo? Že by si třeba všimla mudra…?
Když jsme s malou jezdila kvůli těm ledvinám,, tak mi dr, řádně ukázala jak jí mám čistit pipku a jak moc otevírat, aby jí nezarostla dirka blankou, kterou pak oni odstraňují skalpelem… docela jsem čuměla, protože samozřejmě jsme to do té doby nedělala, protože jsem se bála a te´d jí to už dělám v pohodě, je to takové divné, ale lepší než jí nechat řezat… byla chudinka kontrolováno každý týden, kvůli infekci moč. trubice
@Seizdra Jo jasny, on si clovek asi nevybere, jestli je lepsi na tohle kluk nebo holka…nejlepsi je, kdyz nejsou zadne takove problemy
ale uz nebudem OTuckovat
ale diky, zas vim neco vic ![]()
@Ronja píše:
Vidličky a nože. Normálně taky takhle reaguješ, když se ti někdo svěří s hodně osobním problémem?![]()
![]()
@Lendík27 můžu se zeptat jak ji teda správně čistit??
roztahovat roztahuju ale čistit sama nevím jak a kde můžu zajet…navíc se mi zdá, že malá má pipku roztáhlou až až
zdá se mi, že dírku má velkou ![]()
@Nicolink Prostě roztáhni pysky a projed´to kolem té „mega“ dírky pěkně tamponem s olejíčkem ![]()
Ahoj, nemám sice dvě dělohy, ani dvě pochvy…ale uprostřed pochvy mám přepážku a ta mi z toho dělá dvojitou pochvu…nikdo to u mě nezjistil až do doby než jsem šla poprvé na gyndu
Dr ultrazvukem zjišťovala jestli je to jen anomalie pochvy nebo celeho pohlavního systému…nakonec zjistila že se jedná jen o tu přepážku v pochvě. ![]()
@Nicolink já holku myla stejně jako sebe, žádný něžný dotyky, žádný crcání, a nikdy žádný problém neměla. Myslím že nejvíc problémů vzniká tím, že se maminy bojí sáhnout, ale to je naprosto zbytečné, frnda není z cukru ![]()
@berry4 haha to je práce pro šampiony teda
malá mi vždycky utíká z pultíku jen co ji tam šáhnu
a dovnitř teda " zajíždět " nemám? někdy mi příjde, že se jí tam dostane trošku krému ale nevěděla jsem jestli tam šahat ![]()
@Nicolink
dovnitř nee, to pak nech na chlapovi
Jinak se s tím nemazli, neboj se tlaku, holka at´vydrží, žádný útěky. Ty at´si nechá, až ji nějakej bude chtít vohnout ![]()
@berry4 malé to vyřídím díky
takže prostě otřu jen ty pysky zevnitř chápu to dobře jo?? ![]()