Dvojčátka - jedno srdíčko netluče

1854
11.8.13 07:43

Dvojčátka - jedno srdíčko netluče

Ahojte,
chtěla bych se na něco zeptat, podle PM jsem v 8TT a gynekolog mi dnes potvrdil, že čekáme dvojčátka, jedno miminko je zcela v pořádku, ale u druhého nešla vidět akce srdíčka. Mám dojít za 14dní na kontrolní ultrazvuk jak to s miminkem vypadá, říkal, že je to poměrně časté, ale také mě upozornil na to, že miminko může zaniknou a vstřebat se. Máte s tím některá z maminek zkušenost? Mám si dělat naděje, že se mu srdíčko ještě roztluče? Děkuji za jakoukoliv odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7312
11.8.13 08:01

Ahojky. taky jsem měla dvojčátka. v 6tt tam byli dvě tlukoucí srdíčka. cca 9tt jsem začala špinit. na ko dr. říkala, že tomu jednomu přestalo být srdíčko-syndrom zamlklého dvojčete.
jde o to jestli ti tam ty srdíčka tloukly už obě. pokud nevíte jestli tam tloukly obě tak to pozná za 14 dní a šance je. no i když já si myslím, že v 8tt už by tam měli být tlukoucí obě. to spíš ´vypadá, že bud ani tlouci nezačalo-může se stát. nebo začalo a přestalo. uvidíš za 14 dní. naděje, že tam budou obě do té doby je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
11.8.13 08:05

Já to zažila u syna a teď jsem v 16tt a měli jsme to zase. Jedno mimi se srdeční akcí už v 6tt a druhé ještě v 8tt nic, pak se začalo vstřebávat až se zcela vstřebá. Říká se tomu syndrom mizejícího dvojčete a stává se to často. Pro mne to byla lepší varianta, dvojčátka jsou přeci jen riziko-co se týče těhu, tak pak i že jsou třeba nedonošená… Byla jsem radši, že je jen jedno.
Držím pěstičky, ať je vše, tak jak si přeješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.8.13 08:56

Tak uvidis za ty dva tydny, myslim, ze osmy tyden uz je pozde na rozjezd srdecni akce, ale clovek nikdy nevi, ze… :(
Kazdopadne to ber tak, ze pokud se miminko nevyviji tak jak ma, patrne by nebylo do zivota stejne dost silne a jeste by to mohlo ublizit silnejsimu plodu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
11.8.13 08:58

@Milli.19 ahojky, opravdu to tak bývá a poměrně často, me na to Dr. někdy od 6 tt upozorňoval, on je stará škola, takže mi dal prukazku snad az ve 14 tt.. Neřekla bych, ze bych byla rada, kdyby se jedno mimco nechytlo, ac samozřejmě jsou tam rizika, ja jsem 30+2 a straší předčasným. Drž se a at probíhá tehotenstvi co nejlépe, uvidíš kolik srdicek bude vidět příště :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
11.8.13 09:11

@Milli.19 Já dvojčata mám a holčička celé těhotenství byla podle UZ o dva týdny mladší než chlapeček, i srdeční akce byla vidět u jednoho už v šestém tt a u obou až v 8 tt. záleží, jestli už máš 8 tt ukončený, nebo jsi 7+něco…,mohla být pozdější ovulace, viděl lékař na UZ nějaké struktury, nebo jen prázdný váček?
Je toho hodně, na čem záleží, ještě se uvidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
11.8.13 09:23

Mela jsem u dvojčat srdeční akci u obou plodů už v 6.TT, v 8. ještě taky, ale jedno se vyvíjelo pomaleji, dr. mne upozornil, že může zaniknout a to se i stalo. Pak jen připsal diagnózu „syndrom mizejícího dvojčete“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.8.13 09:56

@Milli.19 v 7tt jsem měla dvě dutinky, na další kontrole už bylo vidět krásně jedno srdíčko a druhé ne. druhé miminko zaniklo, srdíčko se vůbec nerozeběhlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.8.13 10:03

@Milli.19, kamarádky dvojčátka byla celé těhotenství jakoby týden od sebe a to přesto že byla z IVF, takže dvojí posunutá ovulace byl tím pádem vyloučená možnost. Taky po jedné kontrole čekala 14 dní, jestli tam to druhé ještě bude nebo zanikne a bylo. Možné je obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
11.8.13 10:37

Ahojky, já jsem teď ve 34. týdnu těhu a na začátku jsem čekala také dvojčátka… u mě šlo o syndrom mizícího dvojčete. Na ULZ v jedenáctém týdnu jednomu netlouklo srdíčko a mělo i rozmazané struktury. Do té doby jsem ani nevěděla, že tam jsou dvě! Nakonec se vstřebalo. Bylo mi to líto, to je jasné, ale člověk je rád i za to jedno zdravé mimi po roce a půl snažení… ;) Ale jak už tady padlo - v tvém případě může jít o to, že je jedno miminko mladší o několik dní než druhé - to se u dvojvaječných dvojčat stává… V osmém týdnu ještě není nic ztraceno! Uvidíš za 14 dní… Držím palce, ať to dopadne dobře! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
11.8.13 13:22

Moc děkuji všem za reakce. Bohužel nám nikdo moc šance nedává, miminka jsou jednovaječná, byli obě krásně vidět, lékař jen řekl, že se mu zdá menší a srdíčko bylo vidět jen u jednoho, pořád si říkám, že naděje umírá až poslední, že ho třeba jen špatně změřil(protože mě se opravdu zdají, že jsou obě stejně velká), ale samozřejmě, nejdůležitější je srdíčko. Tak uvidíme. Jen teda doufám, že aspoň to jedno bude zcela v pořádku a nebude mít nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí