Dvojí život otce

Anonymní
28.5.21 10:40

Dvojí život otce

Ahoj, cítím v sobě hněv, vztek, zklamání a všemožné zlé pocity a potřebovala bych se vypsat. je mi 24, sestře 21 naši se rozvedli, asi 8 let zpět. Tehdy mi bylo cca 16 a sestře 13.

Otec si nás se sestrou k sobě bral, staral se o nás. Jezdili jsme na výlety atd. Bydlel tehdy v malém bytě, ale 2 víkendy v měsíci jsme se vlezli. Později, až já sama jsem se odstěhovala od mamky a sestra šla na intr nám tvrdil, že se odstěhoval. Na návštěvy chodil jen on ke mě, nikdy mě ani sestru k sobě domů nepozval. Tvrdil, že má novou známost a že nám ji nechce představovat, protože to nic vážného není. Sice to v nás hlodalo, ale neměly jsme žáden důvod pátrat po pravdě.
Já mám už své 2 malé dcerky (4roky a 8mesicu) a sestra studuje VŠ. Jednoduše jsem si myslela, že asi ta jeho nová známost o nás neví, ale bylo mi to jedno.

Asi půl roku zpět přišlo znamení, které mě zarazilo nejvíc. Otec ke mě domů přišel s taškou nákupu a volal na starší dcerku ať se jde kouknout, co ji koupil. Ta nadšeně začla prohrabávat tašku a vytahovat jeho nákup. Vytáhla bodycko v modré barvě, s vláčky… Otce tehdy nic jiného nenapadlo a řekl jí, že to je pro její malou sestru. Bodycko bylo typický klučičí a navíc bylo ve velikosti 56. Asi by mě to vůbec nezarazilo, ale otec kupuje holkám pořád nějaké oblečení a do velikosti se vždy trefi a navíc v té stejné tašce bylo i bodycko ve velikosti mladší dcery, které opravdu pro ní bylo. Opět to odůvodnil tak, že se asi popletl. Sama jsem si to pak odůvodnila tak, že se opravdu jen přehlédl a navíc, proč by holka nemohla mít bodycko s vláčky :nevim: takže jsem to vůbec neřešila.

Vždy, když jsem se na tu jeho známost zeptala tvrdil, že chvíli spolu jsou, pak ne, a že to mají dost složité. Věděla jsem akorát jméno té paní, protože když byl u nás a ona mu volala, oslovoval ji tak a taky jsem věděla, že pracuje s postiženými dětmi…

Včera se ale stala věc, která mi už opravdu nedala… když přišel k nám tvrdil, že jen na skok, že ho paní čeká doma s večeří. Udělala jsem mu teda rychlou kávu a za chvíli mu paní volala. Seděla jsem od otce jen kousek a tak jsem slyšela, že v telefonu je dětský křik. Nebyl to křik velkého dítěte, ale malého miminka. Ze srandy jsem se zeptala, co to tam tak kvílelo. Odpověděl, že pes… Nejsem přece blbá a poznám štěkot od dětského křiku. Možná, kdyby mi odpověděl že hlídají nějaké dítě, asi bych to přešla, ale zarazilo mě, že tvrdí že pes, když žádného nemá a navíc to štěkot fakt nebyl. Ještě v noci jsem šla na Facebook a začla paní hledat přes taťkové kamarády
Našla jsem ji, dokonce tam s tatou měla fotky, ale co víc- měla jeho příjmeni a mají spolu 2 kluky a holku. Nevím kolik jim je, na fotce z 5tych narozenin nejstaršího je paní ještě těhotná a mladší dítě vypadá tak na 2-3roky. dál tam má i fotky miminka. :zed: toto mě opravdu zaskočilo, kdyby mi to řekl, byla bych fakt ráda, nezlobila bych se… Přeji mu to. Ale vytáčí mě, že mi neřekl že má manželku a 3 další děti. Upřímně nevím, co teď dělat, nevím zda otci říct, že to vím, nebo ne? Být na něj naštvaná? Jsem opravdu zklamaná z toho, že mi to neřekl a lhal mi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41603
28.5.21 10:45
@Anonymní píše:
Ahoj, cítím v sobě hněv, vztek, zklamání a všemožné zlé pocity a potřebovala bych se vypsat. je mi 24, sestře 21 naši se rozvedli, asi 8 let zpět. Tehdy mi bylo cca 16 a sestře 13.

Otec si nás se sestrou k sobě bral, staral se o nás. Jezdili jsme na výlety atd. Bydlel tehdy v malém bytě, ale 2 víkendy v měsíci jsme se vlezli. Později, až já sama jsem se odstěhovala od mamky a sestra šla na intr nám tvrdil, že se odstěhoval. Na návštěvy chodil jen on ke mě, nikdy mě ani sestru k sobě domů nepozval. Tvrdil, že má novou známost a že nám ji nechce představovat, protože to nic vážného není. Sice to v nás hlodalo, ale neměly jsme žáden důvod pátrat po pravdě.
Já mám už své 2 malé dcerky (4roky a 8mesicu) a sestra studuje VŠ. Jednoduše jsem si myslela, že asi ta jeho nová známost o nás neví, ale bylo mi to jedno.

Asi půl roku zpět přišlo znamení, které mě zarazilo nejvíc. Otec ke mě domů přišel s taškou nákupu a volal na starší dcerku ať se jde kouknout, co ji koupil. Ta nadšeně začla prohrabávat tašku a vytahovat jeho nákup. Vytáhla bodycko v modré barvě, s vláčky… Otce tehdy nic jiného nenapadlo a řekl jí, že to je pro její malou sestru. Bodycko bylo typický klučičí a navíc bylo ve velikosti 56. Asi by mě to vůbec nezarazilo, ale otec kupuje holkám pořád nějaké oblečení a do velikosti se vždy trefi a navíc v té stejné tašce bylo i bodycko ve velikosti mladší dcery, které opravdu pro ní bylo. Opět to odůvodnil tak, že se asi popletl. Sama jsem si to pak odůvodnila tak, že se opravdu jen přehlédl a navíc, proč by holka nemohla mít bodycko s vláčky :nevim: takže jsem to vůbec neřešila.

Vždy, když jsem se na tu jeho známost zeptala tvrdil, že chvíli spolu jsou, pak ne, a že to mají dost složité. Věděla jsem akorát jméno té paní, protože když byl u nás a ona mu volala, oslovoval ji tak a taky jsem věděla, že pracuje s postiženými dětmi…

Včera se ale stala věc, která mi už opravdu nedala… když přišel k nám tvrdil, že jen na skok, že ho paní čeká doma s večeří. Udělala jsem mu teda rychlou kávu a za chvíli mu paní volala. Seděla jsem od otce jen kousek a tak jsem slyšela, že v telefonu je dětský křik. Nebyl to křik velkého dítěte, ale malého miminka. Ze srandy jsem se zeptala, co to tam tak kvílelo. Odpověděl, že pes… Nejsem přece blbá a poznám štěkot od dětského křiku. Možná, kdyby mi odpověděl že hlídají nějaké dítě, asi bych to přešla, ale zarazilo mě, že tvrdí že pes, když žádného nemá a navíc to štěkot fakt nebyl. Ještě v noci jsem šla na Facebook a začla paní hledat přes taťkové kamarády
Našla jsem ji, dokonce tam s tatou měla fotky, ale co víc- měla jeho příjmeni a mají spolu 2 kluky a holku. Nevím kolik jim je, na fotce z 5tych narozenin nejstaršího je paní ještě těhotná a mladší dítě vypadá tak na 2-3roky. dál tam má i fotky miminka. :zed: toto mě opravdu zaskočilo, kdyby mi to řekl, byla bych fakt ráda, nezlobila bych se… Přeji mu to. Ale vytáčí mě, že mi neřekl že má manželku a 3 další děti. Upřímně nevím, co teď dělat, nevím zda otci říct, že to vím, nebo ne? Být na něj naštvaná? Jsem opravdu zklamaná z toho, že mi to neřekl a lhal mi

a nelže spíš on jí o vás? třeba si nepřeje, aby se s váma stýkal, finančně vám jakkoli přispíval atd. těch verzí může být tolik. Asi bych s ním v klidu sedla, řekla mu, že o tom vím a promluvila si s ním o tom. A až po jeho zdůvodnění bych se rozhodla jestli budu naštvaná, zklamaná, nebo je to omluvitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
28.5.21 10:47

Tak to je síla teda. Nechápu, proč to před tebou tají. Proč tolik let lže a mlží? 8o
Já bych mu řekla, že to vím a že mě teda hodně mrzí že celé ty roky lhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
28.5.21 10:54

Tak to je slušnej fičák. 8o
Otce bych požádala, ať vám to se sestrou nějak vysvětlí. Nechápu, proč má důvod lhát. Nejvíc by mě vytočilo to jeho lhaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 10:55

@Keyllah to si nemyslím, mě finančně nijak nepřispívá a sestře platí akorát alimenty. Dokonce o nás i ví, protože jak s ní telefonuje říká, že je u mě.

• Citovat
  • Upravit
31292
28.5.21 11:02

Je dospělý, vy taky, holt nechce no…není páka.
Ale osobně to nechápu, tátovi bych řekla, že nejste hloupé, že o jeho druhé rodině víte a že nechápete, proč hraje tyhle hry :nevim: a že právě proto, že jste všichni dospělí, je to o to trapnější.
A upřímně, asi by mi chvíli trvalo, to zkousnout, že v tak důležité věci vám takhle lže. Roky… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
28.5.21 11:06

Vytiskla bych tu spolecnou fotku a priste. U to prilozila ke kávě. Pak uz by to bylo na něm. Mozna bych utrousila neco o tom, ze tech psů má nejak víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.5.21 11:22

Hele máš právo být zklamaná, otec je holt zbabělec a měl pocit že někomu bude ubližoovat, kdyby hrál otevřenou hru.

Takhle ubližuje tím, že zamlčoval.

Takže se vyvztekej a pak to nějak urovnejte a holt bude tvoje rodina najednou výrazně větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.5.21 11:28
@Anonymní píše:

Našla jsem ji, dokonce tam s tatou měla fotky, ale co víc- měla jeho příjmeni a mají spolu 2 kluky a holku. Nevím kolik jim je, na fotce z 5tych narozenin nejstaršího je paní ještě těhotná a mladší dítě vypadá tak na 2-3roky. dál tam má i fotky miminka. :zed: toto mě opravdu zaskočilo, kdyby mi to řekl, byla bych fakt ráda, nezlobila bych se… Přeji mu to. Ale vytáčí mě, že mi neřekl že má manželku a 3 další děti. Upřímně nevím, co teď dělat, nevím zda otci říct, že to vím, nebo ne? Být na něj naštvaná? Jsem opravdu zklamaná z toho, že mi to neřekl a lhal mi

Úplně normálně bych si s ním sedla a řekla „Hele, tati, zjistila jsem na FB, že máš dvě děti. Proč jsi nám to neřekl? Čeho ses bál? Vždyť jsou to naši sourozenci? Promluvíme si o tom?“

Rozhodně bych mu netiskla fotky a netrousila ironické poznámky o psech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
28.5.21 11:35

Zakladatelko a ty mas nejakou teorii PROC vam novou rodinu zatajil? Neni to treba proto, aby se to nedozvedela vase mamka, protoze se tezko vyporadavala s rozvodem, treba byla ta nova pani duvod, proc se rozvedli? Samozrejme legitimni duvod zadny neni, ale on pro to nejaky asi musi mit. :think:

• Citovat
  • Upravit
1950
28.5.21 12:03

Chápu, že tě to štve, ale co třeba, že tě nechtěl ranit?

Na příští návštěvě bych mu v klidu řekla:

Tati, nemyslíš si, že už jsem dost velká na to, aby jsi přede mnou přestal dělat takové divadlo? Ráda své sourozence poznám, třeba si budou rozumět s mými dětmi. Už nejsem dítě, abych ti vyčítala, že jsi si založil novou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
28.5.21 12:23

Já si myslím, že jeho manželka o vás vůbec neví a on tají, že měl před ní rodinu s dětmi. Proč? To se ho musíš zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.5.21 12:39

Tyjo to je drsný 8o Mas důvod být zklamaná, nastavana… být to můj, otec rozhodne bych byla. A při prvni příležitosti bych ho konfrontovala a chtěla znát pravdu.
Jestli jeho paní dává na fb fotky s nim a dětmi, bylo jen otázkou času než na to přijdete, podle mě s tím musel nějak podvědomě celou dobu počítat.
Zřejmě se vidate a asi i funguje jako dědeček, je to celý nepochopitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
28.5.21 13:35
@Kipa22 píše:
Já si myslím, že jeho manželka o vás vůbec neví a on tají, že měl před ní rodinu s dětmi. Proč? To se ho musíš zeptat.

Ví o nich, vždytˇpíše, že když s manželkou telefonoval, tak jí řekl že je u ní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 15:04

@Kipa22 Jeho manželka o mě a o sestře ví.

@Kazimíra Olejovka @Silverine247 novou rodinou by mě opravdu neranil, co bylo mezi ním a mámou je už dávno pryč, máma má taky nového partnera na tátu ani nepomysli, když se u mě potkají buďto náhodou, nebo na oslavě narozenin holek tak spolu zvládnou sedět u jednoho stolu a normálně se bavit, ale to je tak vše. Dokonce na oslavy chodí i mamin partner, takže táta zná i jeho a navzájem mezi sebou žáden problém nemají.

Naopak bych byla za nové sourozence ráda. Nejstarší syn bude asi o rok a půl starší než moje dcera a holčina bude mít teď tak 3-3,5, takže věkově taky dost podobně mé dceři. No a nejmladší, kdyby se narodil +-v době, kdy táta přišel s tím bodyckem tak bude mít tak půl roku, takže moje holky by určitě měly radost, obzvlášť ta starší je dost společenské dítě.
Navíc, by určitě i paní ocenila, kdyby táta vzal na 2-3 hodiny starší děti a přijel s nimi k nám. Děti by si vyhrály u nás na zahradě a neseděly by na bytě a paní by měla chvíli klid. :roll:
Takže vlastně žáden důvod přede mnou a sestrou novou rodinu tajit nevidím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová