Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
máme doma trochu problém s mojí matkou - je to takový ten uklízecí blázen. Můj muž a táta našich dvou dcerek (máme mít v létě svatbu hahaha..) se s ní teď strašně pohádal a řval na ni před domem (sprostý ale prý nebyl). Bydlíme každý ve svém domě a ona k nám občas jezdí a vyzvedává děti ze školky. No, a druhý den řvala zase ona na mě na ulici, když jela domů. Muž se mnou nějak úplně přestal mluvit a úplně se mě straní - před tím jsme se ale o tom spolu chvíli bavili. Prý nám leze do postele a zkoumá velikost wet-pache a spotřebu gelu a taky mu leze do trenek…
Ona k nám domů pravidelně chodí kvůli dětem - vodí je nebo je vyzvedává ze školky párkrát do týdne už několik let. No a když nejsme doma tak u nás uklidí a vypere prádlo. Nějak se mi podařilo jí donutit, aby přestala mýt koupelnu a záchod.. Další problém je v tom, že tchyně taky jezdí takhle uklízet a prát k ségře do jejího domu (ten je ale blíž..) a s jejím mužem se už roky strašně nesnese. Já to mám se svým mužem jinak úplně v pohodě..
Ona s tou postelí ale fakt něco dělá - chodí ji takzvaně přestýlat (to přiznala). Navíc, i když to ráno ustelu a hodím přes to veliký přehoz, tak ona to celý srovná i pod tím přehozem.. Nic zvláštního se tam ale vlastně stejně neděje
Spíme v pokoji s dětma.. Všude nám strašně leze - protože nám musí „pomoc“ a musí nám uklidit. S mužem jsme to spolu mnohokrát řešili a já jsem jí to taky mockrát říkala - nejsem úplně tupá.. Ale ona si dělá co chce. Muž se s ní jednou už strašně moc pohádal kvůli dětem - když jsem byla v nemocnici s nejmladší dcerou (dobře to ale dopadlo..). Oni se spolu od tý doby moc nebaví - ale nijak se nepohádali.. Co mám s matkou dělat? Potřebujeme, aby nám občas pomohla s dětma. Blbý co… ![]()
Dík za rady,
Petra
Já bych si hlídání vyřešila jinak a babička by chodila jen na návštěvu. Mě by toto strašně vadilo, i kdyby to byla vlastní máma. Ta by mi tohle teda neudělala, maximálně mi při hlídání dítěte vyžehlila, protože se u nás nudila
.
Buď chceš manžela a pak si najdeš jiné hlídání nebo p nej prijdes. Nějak nechápu a osobně bych nedovolila, aby mi kdokoliv uklizrl domácnost natož!!! Intimní věci jako praní prádla a prolejzani ložnice.
Jak dlouho děti chodí do školky, když je vyzvedává už několik let? Jinak chlapovi se nedivím, toto je fakt divný. Spíš až k smíchu.
Vyzvedávejte si děti ze školky sami a bude klid.
Prý nám leze do postele a zkoumá velikost wet-pache a spotřebu gelu a taky mu leze do trenek…
Cože to zkoumá? ![]()
Jediná cesta je podle mě placené hlídání někým cizím. Ale to asi nechcete ![]()
Mě by to teda nevadilo, kdyby mi chtěl někdo uklidit a vyprat ![]()
Já ji adoptuju
u nás uklízí tchyně, ale mě to nevadí, naopak. My jsme oba bordelari, tak aspoň někdo tu aspoň někdy uklidí. Co bych dala za to, kdyby nám umyla i záchod a koupelnu.
Každopádně pokud vám to vadí a s ní není žádná domluva (dělá to i přes opakovaně upozornění, aby to nedelala), tak nezbývá nic jiného, než najít jiné hlídání a ji zvát jen na klasické návštěvy. Pokud ji na to hlídání fakt potřebujete, tak se s rim asi budete muset smířit. Protože když na ní půjdete jakkoliv tvrdě, ona se na vás může zvysoka vytento… to je prostě něco za něco.
Vyměnit zámek, nedat klíče. Když vyzvedává děti ze školky, ať je hlídá u sebe. Tečka.
Nevím, že je tady vždycky třeba dělat ze všeho takovouhle kovbojku.
@Petra12334 chtěla jsem napsat, ať si zamykáte ložnici a bylo by to jednoduché řešení, ale pak píšeš, že spíte v pokoji s dětma??? a to proč? a to provozujete sexuální hrátky před dětmi? to je celé nějaké divné
Čeho zkoumá velikost??? Pokdu to je pravda, jakože doufám, že ne
tak existuje taková věc jako placené hlídání a nebo klíč, kterým ty dveře do ložnice prostě zamkneš
a jinak ji pošli k nám. Za úklid zdarma ji s ládkou uvařím kávu a pohostím čerstvě upečeným koláčem
Nestačím se divit co píšeš. V životě bych nestrpěla, aby se nám někdo hrabal v osobních věcech, i když je to vlastní matka. My to máme doma tak, že doma jsme jen my, a ostatní členové rodiny se u nás chovají jako na návštěvě. Tohle by mně hodně vadilo. Vůbec se nedivím partnerovo reakci. ![]()
@pikola píše:
Prý nám leze do postele a zkoumá velikost wet-pache a spotřebu gelu a taky mu leze do trenek…Cože to zkoumá?
také nějak nechápu? navíc, když ta postel je v pokoji dětí
![]()
Vyměnit zámky a zamknout se. Chudák tvůj manžel. Tvoje matka mu leze i do prádla.
Vrchol drzosti. ![]()
@stinga píše:
@Petra12334 chtěla jsem napsat, ať si zamykáte ložnici a bylo by to jednoduché řešení, ale pak píšeš, že spíte v pokoji s dětma??? a to proč? a to provozujete sexuální hrátky před dětmi? to je celé nějaké divné
Tak třeba mají 2+1 to je celkem běžne ne