Dvouletá stále pláče

Anonymní
29.6.16 10:37

Dvouletá stále pláče

Ahoj, potřebovala bych poradit.

Mám dvouletou dceru, která pláče kvůli všemu-jako miminko. Nejde mi to do hlavy a moc normální mi to nepříjde. Pláče opravdu kvůli všemu jako když byla malá. Ráno se vzbudí s brekem, že má hlad. Vůbec se nechová na dvpuleté dítě spíš na roční miminko :lol:.Nějaká slova umí (základní),tak aby si řekla o jídlo o pití apod. Nedávno jsem u kamáradky viděla stejně staré nebo dokonce o pár měsíců mladší než moje dcera dítě a to mluvilo ve větách a odpovidalo na otázky. Divila jsem se, že tomu rozumí. Zatímco moje dcera stále žvatlá slov umi asi 10.Snažím se jí vše učit, ale ona se učit nechce.Je nedonošená. Narodila se 31 tt, napadlo mě jestli to není tím. Může mi někdo sem napsat jak jste to měli vy s vašemi dětma? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.16 10:51

Moje dcera nedonošená 29.týden, naprosto v pohodě, od roka mi přes den teda nespala, prostě aby o něco nepřišla, ale plačtivá teda rozhodně nebyla spíš naopak..ale s tím mluvením, to bylo dost podobný, nevím teda jestli uměla víc než deset slov, ale komolila co se dalo, ale rozuměla mi co říkám, co po ní chci, a uměla si říct o to co chce ona, to si mimochodem umí říct rukama nohama i moje rok a půl stará:-) takže to mluvení bych neřešila, ale to proč je tak plačtivá..to neznám, vůbec, ale jistě ti napíše spousta mamin, že to tak taky měli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6875
29.6.16 11:14

Syn je každé ráno na facku a to jsou mu 3. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.6.16 11:35

Jak ja ti rozumim - mam dcerku za 2 tydny ji budou 2 roky.
Mam pocit, ze se celym dnem jen prorve.
Rano otevre oci a uz to jede.
Ted mame nova slova,,boli,, a,,bojim,,. Takze cely den rve, ze ji neco boli (opravdu neboli), nebo se boji.
Minuly tyden rvala pres 2 hodiny, ze si mela oblect ponozky a nasledne hodinu a pul, ze se nebude koupat. Ale to byl hystericky zachvat.
Neznam zadne podobne dite. Je tedy extremne uplakana od malicka. A vsichni kolem na nas koukaji jako na blazny a rikaji: no to ja vubec neznam…
Jako jit s ni nekam, no to je o nervy. Mame jeste starsiho syna. Minule rvala v cukrarne, az z toho usnula.
Je neskutecne psychicky narocne toto denne absolvovat a byt nekolik hodin denne v tom jekotu.
Radu nemam, ale priznam se, ze kolikrat uz brecim od nervu taky… :oops: :?
Jinak mluvi adekvatne jejimu veku, rekla bych…
Narozena je v 36. tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
29.6.16 11:43

Podle mě to vypadá spíš na citlivější dušičku. Ony ty citlivé děti to mají těžší, jsou často lítostivé, všechno je rozbrečí a vyžaduje to i od rodičů citlivější přístup. Nebo může být hodně náladová a když má špatnou náladu, tak je „zle“. Pro okolí to jsou rozmazlenci nebo uřvanci a pro rodiče to je hodně těžké.
Základ je nesrovnávat, každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.6.16 11:46

Ano, na ty slova může mít vliv nedonošenost. K tomu pláči…opravdu pláče a nebo si vyřvává? Malá 1,5 poslední dobou kvůli všemu řve (nepláče, řve aby na sebe strhla pozornost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.16 12:05

Našemu jsou taky dva. Nemluví, má několik citoslovcí a hodně se „dorozumívá“ zvuky - hlavně samohlásky a a e, kterými se snaží komunikovat a odlišuje se jen intonace. No a pak má HAMF, kterým vyjadřuje jídlo, pití a dudlík. Ale řekne si jen když je v pohodě.
Taky brečí kvůli všemu. Jsou dny, které prakticky celé prořve. Vstane a řev, že chce jíst, pak řve, že ho chci převléct, pak řev, že ho chci posadit na nočník, když mu chci dát plínu, tak řev, posadím do kočáru - řev, obuju boty - řev… A tak to jde až do večera. Dneska jsme měli celodopolední hru na téma obleč chlapečka, kdy jsem ho oblékla, on se s řevem svléknul… a po 10. pokusu jsem mu dala oběd a šel spát :lol:
Pak pláče z cizích lidí, z přemíry podnětů…
Upřímně doufám, že se to zlepší, až bude lépe mluvit. Zatím se to potvrzuje, když není unavený, přetažený, naštvaný, tak už lépe komunikuje a má méně důvodů k pláči a je to tak krásné.
Jinak pláč a vyřvávání je tak 50:50.
Máme ještě staršího a od něj to neznám.
A. B.

• Citovat
  • Upravit
9909
29.6.16 13:59

Mela jsem to u syna.ten se probouzel uz s revem no a tak to bylo skoro cely den kazdy den na palici.je hodne citlive dítě. fakt mu vadilo vsechno. a jeste k tomu zacal mluvit az ve 3,5.
Dcera je jina ale obcas me taky hne žlučí jako dneska, ale ona se spise vztekala az, z toho usla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.16 14:59
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit.Mám dvouletou dceru, která pláče kvůli všemu-jako miminko. Nejde mi to do hlavy a moc normální mi to nepříjde. Pláče opravdu kvůli všemu jako když byla malá. Ráno se vzbudí s brekem, že má hlad. Vůbec se nechová na dvpuleté dítě spíš na roční miminko :lol:.Nějaká slova umí (základní),tak aby si řekla o jídlo o pití apod. Nedávno jsem u kamáradky viděla stejně staré nebo dokonce o pár měsíců mladší než moje dcera dítě a to mluvilo ve větách a odpovidalo na otázky. Divila jsem se, že tomu rozumí. Zatímco moje dcera stále žvatlá slov umi asi 10.Snažím se jí vše učit, ale ona se učit nechce.Je nedonošená. Narodila se 31 tt, napadlo mě jestli to není tím. Může mi někdo sem napsat jak jste to měli vy s vašemi dětma? Děkuji

necelé 2 roky, jsou chvíle, kdy se probudí zadkem napřed a protivný je jak vosina, prořve půl dne, mrzutý je atd. Jinak ale normální, ukecaný, živý tvor, pusu nezavře od rána, pohybově je na tom o chlup hůř, doteď se klidně rozplácne na rovině :lol: Ale umí základní barvy, skoro celou abecedu - tedy poznat písmena, né že by to odříkal, počítat do 5 :mrgreen: exot.. přenášen. U Vás - ano, může to být tím, nemusí.. pokud máš nějaké obavy, konzultovala bych s dr :think: mmchdm, u nás jednu chvíli „fungovalo“ vyřvávání, teď pro změnu mamánkovské období, kdy je schopný vřeštět jen tak.. je možné, že je to aji u vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.16 15:27

Ahoj, mám syna, kterému budou dva roky. Umí tak možná 50 slov, občas se pokouší o krátké věty (Máma hají a podobně). Umí počítat do 5, pozná zvířátka, barvy, zpívá si…A furt kvůli všemu brečí. Nemocný není, nemá teplotu, bolestí se nekroutí. Už jsem kvůli tomu breku 2× navštívila doktorku, zda mu něco není a byl to planý poplach. Na psychologa je prý ještě brzy. Nejsem ale schopná s ním jít v klidu ani nakoupit. Zuří při oblékání, cestou tam i zpět a v obchodě se po všem sápe. Teď o Vánocích jsme byli u rodiny, kde byla spousta lidí a pořád se mu někdo věnoval. A světe div se - za ty 4 dny brečel mnohem méně (jen u převlékání a jídla). Jak mu mám ale věnovat sama tolik pozornosti jako 7 lidí? Normálně vše vysvětluju: Nejdřív dáme prát prádlo, potom si s tebou budu hrát s autíčkama. Pomůžeš mi? Když mi pomůžeš, bude to dřív hotovo a můžeme si hrát. nebo Oblečeme se a půjdeme nakoupit. Vezmeš si ten teplý svetr, aby ti nebyla zima. Po cestě se podíváme na auta. Jestli tam parkuje to tvoje oblíbené žluté? Co myslíš? Když budeš plakat, bude to dlouho trvat a nebudeme si pak moct hrát…Jako bych mluvila do dubu. Řev a řev. Jo a když si ho nevšímám, má tendenci poškozovat věci kolem nebo ubližovat sám sobě - škrábe se do krve nebo si trhá vlasy. Taky při breku často zvrací. Co s takovým malým křiklounkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
30.12.16 15:51

Normální období vzdoru. Co s tím ti neporadím. Plácáme se v tom taky, je to na palici, ale musíme vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
30.12.16 17:15

Mam také dvouletou a úplně stejnou, začínám se s ní bát kamkoliv chodit :,( přeji pevné nervy :hug: prý se musí vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
30.12.16 17:25

Mám velmi podobného dvouletého :-) Je to normální v tomto věku…až na to sebepoškozování…to neznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
30.12.16 17:41

No koukám že výše co jsem psala příspěvěk už u mě neplatí. :mrgreen: Dcera je už to samé věčně upištěná uječená naprosto u všeho. ted je ještě marod takže je to dvojnásob. Už mě z toho… už aby zase z toho vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí