Rada o kamarádství

21
27.6.16 21:18

Rada o kamarádství

Ahoj, potřebovala bych poradit o ‚kamarádství‘s jednou slečnou.

Minulý rok jsem začala chodit na jedno osmileté gymnázium. Našla jsem si tam plno kamarádů, ale jedna z nich mi přišla nejlepší. Postupně jsem se začala bavit jen s ní a když jsem si všimla, bylo už pozdě. Zbyla mi jen ona. Postupem času jsem začala zjišťovat, že její názory jsou naprosto odlišné a i ji tajně nenávidět. Nechtěla jsem ji ovšem zranit, tak jsem si to nechala pro sebe. Během toho roku jsme se začaly hádat (o blbostech), ale ona se vždy urazila a místo toho, abychom si to vyříkaly, mi začala psát sprosté smsky. Navíc hádky v 99% zavinila ona a já se obecně s lidmi téměř nehádám (raději mlčím a myslím si svoje…)

Na začátku tohoto školního roku k nám do třídy přistoupila nová holka. Velmi jsme se skamarádily a ve 3 jsme byly nejlepší kamarádky. Jenže ta ‚loňská‘ kamarádka nám po nějakém čase obou začala psát sprosté smsky a obviňovat nás z toho, že ona je ta odstrcena. Dnes té kamarádce dokonce poslala i fotku, jak brečí - to je citové vydírání!!! A já mám pocit, jako kdyby se nás snažila poštvat proti sobě.

Žádné náznaky o tom, že se s ní už moc nechceme kamarádit, nebere a ani si nechce nic vyříkat (je tak zbabělá) a pokud bychom ji chtěly ignorovat, tak stále dolejzá. Takto intenzivně se baví pouze s námi. Také NIKDY nepřizná chybu…

My začínáme mít pocit, že má nějakou psychickou nemoc/poruchu, protože toto není ve 13 letech normální! Jenže si myslíme, že když to řekneme jejím rodičům, tak nám nebudou věřit a nevíme, co máme dělat… Poraďte prosím. (ne, přes prázdniny se to samo nevyřeší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2909
27.6.16 21:38

Casem zjistis, ze jsou pouze dve moznosti: totalne ignorovat/ vyrikat si to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 21:42
@ejhle píše:
Casem zjistis, ze jsou pouze dve moznosti: totalne ignorovat/ vyrikat si to :nevim:

To je právě ten problém - vyříkat jsem se to s ní pokoušela, jenže ona prostě nepřizná svoji chybu, nó a ignorovat? - to by nám psala smsky tak dlouho, dokud by se z toho kámoška nezbláznila (já jsem psychicky celkem silná a dala bych to, ale ta druhá kámoška by s tím měla velké problémy…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
27.6.16 22:05
@Dívka píše:
To je právě ten problém - vyříkat jsem se to s ní pokoušela, jenže ona prostě nepřizná svoji chybu, nó a ignorovat? - to by nám psala smsky tak dlouho, dokud by se z toho kámoška nezbláznila (já jsem psychicky celkem silná a dala bych to, ale ta druhá kámoška by s tím měla velké problémy…)

No tak ať si ji blokne v mobilu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
27.6.16 22:16

:think: prázdniny. Na 13 let musím uznat, že psaný projev na výbornou. :potlesk: Ale radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 22:18
@Spokojení píše: :think: prázdniny. Na 13 let musím uznat, že psaný projev na výbornou. :potlesk: Ale radu nemám.

Děkuji, já vím, na psaní mám celkem talent :)
Ale co se týče psychologie, tak ta by mi očividně moc nešla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.6.16 22:42

@Dívka
Pokud mi někdo píše sprosté SMS, nenazvala bych ho kamarádkou. Co třeba to ukázat rodičům, mohli by si popovídat s jejími rodiči.
Pokud bych to měla řešit sama, blokla bych si její číslo a ignorovala ji. Snad by si našla jinou „oběť“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 22:49
@Russet píše:
@Dívka
Pokud mi někdo píše sprosté SMS, nenazvala bych ho kamarádkou. Co třeba to ukázat rodičům, mohli by si popovídat s jejími rodiči.
Pokud bych to měla řešit sama, blokla bych si její číslo a ignorovala ji. Snad by si našla jinou „oběť“.

Já jsem to již v minulosti rodičům ukazovala, jenže oni také nejsou ten ‚hádací typ‘, tak jsme to nechali být. A co se týče jejích ‚obětí‘, tak ona nám z mého pohledu ubližuje nevědomky. Jednoduše nás chce jen pro sebe a nic jí nedochází. Dalo by se ji přirovnat třeba k sedmiletému dítěti. (ale inteligenčně jr na tom normálně)

Občas mi také přijde, že je trochu bipolární. To by chtělo toho psychologa, ale jak ji k němu dostat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
27.6.16 22:55

A nemá ta holka nějaké problémy v rodině, že se občas chová tak agresivně? Třeba je jen hodně nešťastná. Já tady ty sdružovací aliance proti někomu vůbec nemám ráda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.6.16 22:59
@Dívka píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit o ‚kamarádství‘s jednou slečnou.

Minulý rok jsem začala chodit na jedno osmileté gymnázium. Našla jsem si tam plno kamarádů, ale jedna z nich mi přišla nejlepší. Postupně jsem se začala bavit jen s ní a když jsem si všimla, bylo už pozdě. Zbyla mi jen ona. Postupem času jsem začala zjišťovat, že její názory jsou naprosto odlišné a i ji tajně nenávidět. Nechtěla jsem ji ovšem zranit, tak jsem si to nechala pro sebe. Během toho roku jsme se začaly hádat (o blbostech), ale ona se vždy urazila a místo toho, abychom si to vyříkaly, mi začala psát sprosté smsky. Navíc hádky v 99% zavinila ona a já se obecně s lidmi téměř nehádám (raději mlčím a myslím si svoje…)

Na začátku tohoto školního roku k nám do třídy přistoupila nová holka. Velmi jsme se skamarádily a ve 3 jsme byly nejlepší kamarádky. Jenže ta ‚loňská‘ kamarádka nám po nějakém čase obou začala psát sprosté smsky a obviňovat nás z toho, že ona je ta odstrcena. Dnes té kamarádce dokonce poslala i fotku, jak brečí - to je citové vydírání!!! A já mám pocit, jako kdyby se nás snažila poštvat proti sobě.

Žádné náznaky o tom, že se s ní už moc nechceme kamarádit, nebere a ani si nechce nic vyříkat (je tak zbabělá) a pokud bychom ji chtěly ignorovat, tak stále dolejzá. Takto intenzivně se baví pouze s námi. Také NIKDY nepřizná chybu…

My začínáme mít pocit, že má nějakou psychickou nemoc/poruchu, protože toto není ve 13 letech normální! Jenže si myslíme, že když to řekneme jejím rodičům, tak nám nebudou věřit a nevíme, co máme dělat… Poraďte prosím. (ne, přes prázdniny se to samo nevyřeší)

svěřte se třídní učitelce, výchovnému poradci nebo metodikovi prevence, jistě vám pomůžou najít nějakou vhodnou formu jak spolu komunikovat a někdy úhel pohledu dospělého pomůže získat jasno všem stranám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 23:00
@Any83 píše:
A nemá ta holka nějaké problémy v rodině, že se občas chová tak agresivně? Třeba je jen hodně nešťastná. Já tady ty sdružovací aliance proti někomu vůbec nemám ráda :zed:

Já nevím, její rodiče mi přijdou sympatičtí, její bratr také. Rodinu má úplnou a s žádným traumatem se, pokud vím, nesetkala. Jen na její minulé škole se prý velmi hádala s jednou holkou, která proti ní údajně následně poslala pár lidí ze třídy. Ale stejně tam prý měla dostatek kamarádů… Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 23:05
@jdukolem píše:
svěřte se třídní učitelce, výchovnému poradci nebo metodikovi prevence, jistě vám pomůžou najít nějakou vhodnou formu jak spolu komunikovat a někdy úhel pohledu dospělého pomůže získat jasno všem stranám..

Nó, nevím, já se s ní už upřímně ani moc bavit nechci, už párkrát mě zradila. Byly to sice prehlednutelné blbosti, ale nějak mi i intuice říká, že není dobré jí věřit. Já bych se jí potřebovala prostě jen nějak zbavit, ale tak, aby ji to nějak nezranilo… A zatím to vypadá tak, že zbavit se jí jakkoliv, je nemožné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.6.16 23:10
@Dívka píše:
Nó, nevím, já se s ní už upřímně ani moc bavit nechci, už párkrát mě zradila. Byly to sice prehlednutelné blbosti, ale nějak mi i intuice říká, že není dobré jí věřit. Já bych se jí potřebovala prostě jen nějak zbavit, ale tak, aby ji to nějak nezranilo… A zatím to vypadá tak, že zbavit se jí jakkoliv, je nemožné…

a s tím by ti mohli dospělí právě pomoct, aby to nepřerostlo v něco nehezkého, výchovná poradkyně by jí mohla doporučit rozhovor se školním psychologem atd.. šlo by spíš o to abyste měly s kámoškou klid a aby i ta holčina trochu srovnala sama sebe… musí se to řešit včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.6.16 23:11
@Dívka píše:
Já jsem to již v minulosti rodičům ukazovala, jenže oni také nejsou ten ‚hádací typ‘, tak jsme to nechali být. A co se týče jejích ‚obětí‘, tak ona nám z mého pohledu ubližuje nevědomky. Jednoduše nás chce jen pro sebe a nic jí nedochází. Dalo by se ji přirovnat třeba k sedmiletému dítěti. (ale inteligenčně jr na tom normálně)Občas mi také přijde, že je trochu bipolární. To by chtělo toho psychologa, ale jak ji k němu dostat?

Fajn, hádat se nemusí. Můžou prostě říct, ať jejich dceruška píše sprosťárny někomu, kdo má na to žaludek.
K psychologovi ji asi můžou poslat jen rodiče nebo škola. Kdyby třeba šikanovala ostatní.
Pokud ubližuje „nevědomky“ a někdo ji na to upozorní, měla by se srovnat. Když v tom pokračuje, nebavit se s ní. Já se teda kamarádím jen s tím, s kým je mi dobře. Ne s tím, kdo mě obtěžuje a trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.16 23:15
@jdukolem píše:
a s tím by ti mohli dospělí právě pomoct, aby to nepřerostlo v něco nehezkého, výchovná poradkyně by jí mohla doporučit rozhovor se školním psychologem atd.. šlo by spíš o to abyste měly s kámoškou klid a aby i ta holčina trochu srovnala sama sebe… musí se to řešit včas

Asi máte pravdu. Nejspíš to uděláme po prázdninách, možná až v říjnu. Kámoška s ní jde právě v říjnu na koncert Seleny Gomez a nechce si to tím také zkazit, ale potom už to asi opravdu uděláme. Kamarádka mi každý den říká - hlavně to musíme vydržet do října… :'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí