Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem píše:
jinak hele na jednu stranu o ní mluvíš jako o přisátém klíštěti nenecháš na ní nit suchou a na druhé straně ji kámoška chce v podstatě využít kvůli koncertu.. taky se nechováte moc fér.. zkus o tom přemýšlet jestli je to fajn
Nó, ony se na ten koncert dohodly ještě v době, kdy bylo vše relativně v pohodě. To mi nepřijde jako využívání, jen tam budou sedět vedle sebe a pokud by tam bylo takové to vzájemné napětí, tak by si asi koncert neužila ani jedna…
@jdukolem píše:
já do toho neryla
mě je celkem jedno jestli je ti fakt 13 nebo je t prča ale podobný příběh kdy jedno kamarádství končí kvůli jinému a ted tam jsou ošklivé třenice není až tak neobvyklý - v těch 13 se to stává často
Né, sranda to fakt není, to by mne nenapadlo si dělat legraci z takovýchto věcí…
@Dívka píše:
Nó, ony se na ten koncert dohodly ještě v době, kdy bylo vše relativně v pohodě. To mi nepřijde jako využívání, jen tam budou sedět vedle sebe a pokud by tam bylo takové to vzájemné napětí, tak by si asi koncert neužila ani jedna…
no ale pak si minimálně kamarádka nesmí stěžovat na tu třetí že.. to by přece nebylo správné.. jít na koncert s někým koho nesnáším.. je to myslíš charakterní? co to vypovídá o té kámošce kterou máš ted ráda? co myslíš?
@jdukolem Prosim te adolescence =dorostove období, netřeba me poučovat -me uz 13 bylo. A propo, kdybych uz se někoho jala poučovat dala bych si hodne záležet aby mnou upravována informace byla nahrazena pravdivou ![]()
Dnešní puberťáci mají jiný přístup k informacím. Mně se o mobilu v pubertě mohlo leda zdát…Víc mě ale zajímala Bárbína, ta „hrozná“ panenka, co ničí dívkám zdravý pohled na vlastní proporce. Netušila jsem, co je to bipolární, ale s kamarádkou, pokud jsem ji tak nazývala, jsem jednala férově. Byla jsem celkově ťuňťa, platonicky zamilovaná imrvére
a když mě něco trápilo, řekla jsem to ségře. Ptát se na „dospěláckém“ emiminu mi přijde trošku mimo a zavání mi to legráckou nastraženou pro místní nespavce.
![]()
Ukázala bych to jejím rodičům. Tohle rozhodně není normální.. Kdo jiný by ti mohl pomoci než ty rodiče a tady nehrozí, že ti nebudou věřit, když na vlastní oči uvidí, co ti píše.. Měla by začít navštěvovat psychologa s tímhle chováním.. Už je to dávno, ale měli jsme zase ve třídě holčinu, co chronicky pomlouvala, taky radost..
@Lucy1987JJ píše:
Ukázala bych to jejím rodičům. Tohle rozhodně není normální.. Kdo jiný by ti mohl pomoci než ty rodiče a tady nehrozí, že ti nebudou věřit, když na vlastní oči uvidí, co ti píše.. Měla by začít navštěvovat psychologa s tímhle chováním.. Už je to dávno, ale měli jsme zase ve třídě holčinu, co chronicky pomlouvala, taky radost..
To bude asi nejlepší, já ty smsky sice pravidelně promazavam, ale když po prázdninách tak měsíc až dva počkám, tak už jich budu mít ‚nasbíráno‘ dostatek. Jen mne mrzí to, že její rodiče jsou celkem sympatičtí lidé a mají takovouhle dceru…
@Dívka píše:
Asi máte pravdu. Nejspíš to uděláme po prázdninách, možná až v říjnu. Kámoška s ní jde právě v říjnu na koncert Seleny Gomez a nechce si to tím také zkazit, ale potom už to asi opravdu uděláme. Kamarádka mi každý den říká - hlavně to musíme vydržet do října… :'(
to je teda hrozný přístup… takové kamarádky bych teda chtěla mít…
@Jitusee píše:
@jdukolem tak ja myslim, ze adolescence je vek zpravidla od 15 let, nekde uváděno i od 13 let -pokud uz se chces pouštět do poucekPříspěvek upraven 27.06.16 v 23:49
@Dívka
Ahoj potřeboval bych poradit ohledně kamarádství. Moje přítelkyně má svou bandu kamarádů a kamarádek. Občas si zajdou někde sednout a pokecat. (Všichni společně) Ale jedna věc mi dělá problém. V té bandě je pár kluků s kterýma spala. (Dávno před naším vztahem) Nevím jak se k tomu postavit. Nějak extra netoužím po tom abych se bavil s někým s kým spala. Možná jsem jen citlivka. Jaký na to máte názor?
@Anonymní píše:
@Dívka
Ahoj potřeboval bych poradit ohledně kamarádství. Moje přítelkyně má svou bandu kamarádů a kamarádek. Občas si zajdou někde sednout a pokecat. (Všichni společně) Ale jedna věc mi dělá problém. V té bandě je pár kluků s kterýma spala. (Dávno před naším vztahem) Nevím jak se k tomu postavit. Nějak extra netoužím po tom abych se bavil s někým s kým spala. Možná jsem jen citlivka. Jaký na to máte názor?
Hm, co bylo, to bylo, čas nevrátíš. To s nima jen spala, nebo měla vztah? Proč se s nima nechceš bavit?
Neřeš její minulost, řeš to, co je teď. Podvedla tě snad s někým z té party?
![]()
@arinecka píše:
Hm, co bylo, to bylo, čas nevrátíš. To s nima jen spala, nebo měla vztah? Proč se s nima nechceš bavit?
Jen spala (Kamarádství s výhodama)