Nedokážu se odpoutat od dětí

1097
28.6.16 20:24

nedokazu se odpoutat od deti

Zravim.
Nazev diskusi neni tak vystizne, jak to myslim…Nevim, jak to rict. Dcera ma 6 let a syn skoro 3.Je leto, jsme na dedine.Dum v ulicce, kde skoro nic nejezdi, je tu klid.Mame velkou zahradu, dvur. Dcera ma kamosky ze skolky, ktere chodi za ni.Pres celou dedinu, k nam, a to bez amminek. Maminy nebehaji kazdou minutu se ptat kde jsou dcery. Holky obcas jsou sami na houpackach v dedine u hospody. A ja se bojim o sve deti. Chvilku nemuzu je nechat bez kontroly, az mi je trapne a chaou, ze asi to tak neni spravne.Ja mam strach, ze nekde spadnou, ze nejak ublizi sobe.
Dcera chtela jit k sousedumse hrat, a ja nechtela ji pustit. Nakonec ano, ale bez syna. Myslim, neni vhodne, aby 6 leta mela na starost 3 leteho. A asi ji neverim v tom.
Myslim, ze nejsem zcela v tom normalni, ze tak nemam brat zivot, musim take nechat deti zit sve detstvi. Ovsem, pripada mi, ze je brzo.Nu a co ostatni maminy tech devcat, ktere k nam chodi, sami? Oni se netrapi. A kdy neni brzo a kdy muzu pustit dcerku samu na houpacky s holkama?
A chtela jsem jit na brigadu a jen kvuli urazu ruky momentalne neresim to.Jen predstava, ze budu z domu pryc a co deti? Manzel docela je tvrdy na ne, ma vysoke naroky. Neprehanim. treba dcerku posadi a nuti ji psat abecedu. pokud nenapise celou, a to nechodi jeste do skoly, volno nema.
Jak to mate vy doma? Mit strach o deti je v poradku, ale mate strach stejne velky, jako ja? Co je normalni a co uz ne? Diki. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kobliha51
28.6.16 20:30

@toooja
Manzel docela je tvrdy na ne, ma vysoke naroky. Neprehanim. treba dcerku posadi a nuti ji psat abecedu. pokud nenapise celou, a to nechodi jeste do skoly, volno nema.

A co tím taťka sleduje? Aby měl od holky klid, tipuju. Magor.
Strach o děti je běžný a teď už ho budeš mít celý život. Smiř se s tím. Budou s tebou bojovat, ale nikdy tě to nepřejde. To si nikdo neuvědomí, když ty děti chce. Jistě, jsou matky, kterým jsou děti ukradené. Ale to nebude tvůj případ.

• Citovat
  • Upravit
6875
28.6.16 20:31

Já jsem ve 3 letech chodila sama s konvičkou pro mléko do kravína. Na kravín mamka viděla i na kus cesty, ale pustila mě.
Syn bude mít tři a určitě bych ho tak nepustila, ale už ho učím samostatnosti, jako že počkej, tady zajdu pro vozík do obchodu - takže se mu ztratím z dohledu, obejdi panelák zprava, já zleva.
V 6 letech myslím, že děti na dědině můžou být samy, ale poblíž dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
28.6.16 20:33

Chápu tě. Kde je zdravá nebo jakákoliv hranice, nevím. Taky mám děti prakticky pořád na očích a 5 a 3 letá chodí k sousedům, ale tam zase vím, že je s nima sousedka. Pošlu je třeba hřiště, ale vím, že tam za 10 minut půjdu. Chci, aby byli samostatnější, tak je sem tam pošlu třeba něco vyřídit a tak. Ale taky trnu.
Chce to postupně a nelámat to přes koleno.
Mmch, chlapa taky nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
28.6.16 20:40

No asi k sousedům bych holku pustila, ale jinak teda ne. Tříleťáka teda vůbec a nechat ho hlídat šestiletou je opravdu nezodpovědné. My to máme podobně. Od vzdálenějších sousedů děcka jdou klidně ke splavu se koupat, táta je na ně sám a neřeší to. Když je tam vidím, tak mám teda strach. Jinak to máme se sousedkou od naproti, její děti k nám, naše k nim. Věříme si a hlídáme. Ven do terénu mimo zahradu bych je nepustila. (4-9let.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
28.6.16 20:43

Manzel take nevim, co sleduje. Vysvetlila jsem mu, ze tak male deti, skolkove, nemaji jeste tu trpelivost a nema cenu, aby umela vse, co umi skolak 2 tridy jeste pred tim, ne z pujde do 1!!!tridy. V zari jde. Vysvetlila jsem mu, ze ucit se dobre, ale pomalu.10 min nebo jak se inavi a jde hrat a pak opet, pokud chce. Urcite bude mit jeste spousty casu, ve skole se naucit i trpelivosti i vsemu.On usadil mne, ze nemam se do toho michat a mam hledet svyho, nechat ho ji ucit! MA sve postupy,pry.Bylo mi lito holky. a po tomhle jsem se rozhodla, ze nebudu hledat praci na smeny.Coz puvodne byla predstava, ze budem se stridat. Ranni, odpoledni. Koukam, ze by spis kvuli praci ja zanedbala skolu a hlavne dcera by byla neurostenikem diki manzelovi. Predstava, ze se uci v 1 tride s ni takhle… :nevim: Ne. a druha vec, ze diki smenam bych na odpoledni smene videla deti jen rano, kdy je chystala do skoly a skolky. Tohle pisi a mam pocit, ze se mi utrhne srdce predstavou.
Na druhou sranu, fakt nechci byt takova matka-dusicka, ktera dusi sve deti svou peci.
Kdyz jsem tak citliva, asi nemela jsem mit deti…Jsem stastna, ze je mam a bez deti zivot na nic, ale je to obrovske vrime-pustit je do samostatneho zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
28.6.16 20:49

Chapu te ale trosicku bych zacala trenovat s sestiletym didetem aby bylo samostatnejsi. jestli bydlite na dedine tim lepe.
Bydlime v praze na okraji a syna bych nepustila nekam aby prechazel silnici mam proste strach on je nekdy nepozorny, ale vim ze budu muset mu zacit verit v zari jde do skoly a tam samostatnymusi byt.
Na chalupe ho poustime na prochazku s kamaradem nebo s bratrancem o rok mladším. o velikonocich chodi s partou deti mistnich uz od 5 let jsou to nervy ale vrati se vzdycky spokojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.6.16 20:52

Ehm, manžel je trochu mimo, ne? No a jak souvisí psaní abecedy s chozením po venku?

Já mám holku skoro 8 a kluka 3 a kousek.

Dcera už chodí sama do/ze školy, takže tady po ulici (vedlejší, malý provoz) může, má tu kamarádky, tak jsou u některé na zahradě většinou, nebo u nás. Nemůžou k rybníčku - požární nádrž. Takhle mohla už i ten předškolní rok ve školce.
Ten mladší s nimi může jen na dohled a doslech od baráku, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
28.6.16 20:53

Je to o povaze, já jsem flegmatik. Syn chodí od 5 let sám nakupovat a to bydlíme na malém městě. na vesnici je to jiné, všechny kamarádky bydlící na vesnici pouští děti od první třídy samotné do školy i ze školy, ve městě je to jinak. Ale u nás na malém městě už třeba mé děti od druhé třídy chodí taky ze školy samy domů, samy chodí i do kroužků.
Já myslím, že pokud jsi úzkostná, tak s tím budeš mít problém, teď to ještě tolik nevadí, hlavně bych měla strach, abys je tou péčí příliš nedusila až budou starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
28.6.16 21:15

Ani nevis, jak ti rozumim :srdce: Citim vse uplne stejne. Jak s praci, silnym vztahem k detem, tak s tim strachem o ne. Co je normalni a co ne? Pro me je prirozene, ze predskolni deti - pokud chteji - maji svate pravo byt s maminkou jak chteji, vsak jednou odpadnou. A taky jo. Hodne se to zmenilo s nastupem do prvni tridy. Z maleho skolkacka je najednou samostatny skolak, ktery funguje spolecne s pubertaky.
Jeste ho treba neposlu samotneho autobusem, ale vim, ze i to uz by zvladl. Na tvem prikladu - loni bych sestileteho skolkace na ty houpacky nepustila, asi sla s nimi nebo aspon aby tam nekdo s nimi byl. Letos uz klidne.

Krasne o detech pises, citlive. Musis je mit moc rada - vrati se ti to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
28.6.16 21:33

Majdula1 Moc dekuji… :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
28.6.16 22:05

@toooja v 6 letech bych už asi dítě na vesnici k sousedům atd pustila samotné. S 3 letým bráchou ani náhodou. Sama vím, jaké to je uhlídat 3 leťáka venku a 6 letému dítěti bych tohle na krk nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.16 06:38

Tak já se taky bojím o decka, ale chci zůstat opatrná.
Před barakem, ale decka na chodníku jezdivat necham. Po tomhle chodniku k sousedum jsem poustela asi od 5r. Musí se teda pravidelně hlásit.
Psala jsem teď v jiné diskusi, že dcera teď dokončila první třídu a resim s ní. Že si stěžuje proč s ní chodime ke škole.
My s ní nechodime, jdeme od baraku k jednomu přechodu a tam se rozdělíme, ona jinam, my jinam směr skolka. To už od pololetí takže má prostor být samostatná, přesto má pocit, ze jsme ji furt v patach a krivdime ji, že s ní děláme malé neschopné dítě.
Ale my ten kousek máme společnou cestu. Přesto má pocit, že ji krivdime, že to nezvládne sama od baraku nebo zpět.
Na vlastni zahradě decka nechavam, temer 5r. a 8r. neresim, ale 3r.jsem ve střehu, že už jsme napuštěný bazén.
I si vybehnu do krámu a decka necham hlídat prvnackou, aby teda měla pocit, že je starší a my ji nekrivdime, že je neschopná a nic nezvládne.
Stěžuje si, že s ní chodime z družiny, tak jsem ji v tydnu už dala prostor, šla sama, vzala skolkarku sebou a šly, my se synem daleko za nima, ale viděla jsem jak jdou přes přechody, jestli ji menší poslechla.
To víš, taky se bojím, ale zas takhle se budeme bát celý život.
Ty nech trošku víc prostoru, když je mas na očích, ale dělej, že ten prostor samostatnosti maji a pak během první třídy uvidis co zvladne.
A takový učební dril co má vaše malá neměla ani naše prvnacka. Ta se chvilku poučila, dělala teda většinu úkolů sama, napreď do cvičných sesitu, donesla ukázat a pak do školního. A mi podepsat. Nikdy krom snad prvního úkolu jsme u ní neseděli co a jak má dělat, holka to nechce. Akorat by jsme ji rušili.

Příspěvek upraven 29.06.16 v 06:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.16 06:43

My máme ve skolce od 2r. i nejmladšího kvůli moji práci rovnou celý den, že jsem dělala od 8-15h. teď sice kratsi dobu, ale vic odpoledne delam asi od 13-15:30-16h.
Takze my jsme nějak už zvykli nebýt závislaci nikdo na nikom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
15.8.16 02:00

Mám to naprosto stejně. Také stále hledám hranici.
Nejhorší je, že je složité pochopit, že to má někdo jinak…
:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect