Dvouletá - uspávání bez prsa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
25.1.20 07:56

Jsou ji dva roky, odstav ji. A kdyz ne, nedavej ji v noci, je to zbytecne, jen ji huntujes zuby. Pokud mas potrebu kojit dvoulete dite, nedavej ji prso v noci a neuspavej ji prsem. Tam vubec nejde o jidlo, ale dudlani prsa. Takze ji dej rano, kdyz to musi byt, pul hodiny nepije ani kojenec, jehoz je to hlavní zdroj jidla, pak ji dej vecer, pokud ti zalezi na tom, aby mela materske mleko. Ale mimo postel, treba v obyvaku. Pak vycistit zuby a v noci nedat. Nepodlehnout ani jednou. Proste v noci neni a je to. Pochopi rychle a bude pravdepodobne spat celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6878
25.1.20 08:59

Tady na těchhle diskuzích, se mi líbí jak to každá vnímáme jinak a nic není špatně, co se týče délky kojení. Dcera má třeba 7m a přes den prso 1-3×, ale jí mí krásně, v noci si ze mě začala dělat dudel. Takže budu přestávat i s tím… Na jaře odjíždím se starším pryč a doma děj se vůle Boží. Nejsem prostě kojící typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18636
25.1.20 09:01

Taky jsem odstavila že dne na den, krátce před 2.narozkama. Prostě jsem se po 1 prokojene noci polomrtva vzbudila a řekla dost, už fakt končím, už to nedávám. Měla jsem doma pro sichr i prášky na zastavení laktace, takže jak jsem vzala 1.,a večer 2., nebylo už cesty zpet:) Zabandazovala jsem si prsa, který se mi právě i pri nekojení přes den pořád šíleně nalejvaly, a par dni si musela dávat do podprdy ty chladící polštářky. O víkendu s ní spal tatinek a i kdyz pak odjel a spala se mnou, snášela to úplně v pohodě. Když zkoušela smatrat, rekla jsem ji ze mlíčko není, že už všechno vypila a je jen pro miminka, který mají dudlík a plenky. A ona že už je velká, dudlík nemá a plenky taky už skoro nepotřebuje, když chodí na nočník. A ona jenom zamumlala „neni íko“, pritulila se a spala celou noc. Do té doby neexistovalo, a co bylo horší, lezla po mně a loudila i přes den, no pak se mi neměly prsa pořád nalivat… Párkrát ji předtím zkusil manzel vzít na noc k rodičům nebo si s ní lehnout doma a já vedle, ale stejně se pak po mně sapala, hned jak měla možnost - občas mi ještě rukou do výstřihu hrabne (spí pořád se mnou, tak už spíš třeba v polospanku automaticky), jen ji za ni chytím a odtahnu, ale nekomentuju, dělá to fakt jenom před usnutim nebo když se vzbudí v noci, tak se tím asi chce ujistit, že tam jsem… ;) Nám nějaké postupne odstavovani teda fakt nefungovalo. Už v roce jsem se jí snažila naučit na UM na spaní, jako to měl malej, protože to spaní byla katastrofa - no vůbec, ani z flašky ani z uciciho hrnku, ani jinou znacku nebo takové ty krabičky s brčkem od Nestlé, vsechno odmítala, i jen ochutnat, a to jakože dost zuřivě, s revem. Tak jsem se na to vykašlala, nelamala nic přes koleno a řekla si že ji nechám do 18 mes. pres tu zimu - taky kvůli očkování a imunite. Je fakt, že nemocná byla tu zimu i předtím minimálně. Chytla jen v 8 mes. od bráchy neštovice, když je přitáhl ze skolky, ale s poměrně mírným průběhem a má je aspoň za sebou. Kluk se mi odstavil sam v tom roce a půl - 3/4, slečnu to ani nenapadlo:) Do té doby po prsu přes den už ani nevzdechl, na noc vypil 250-300 ml sunaru a stejně se v noci budil na prso :zed: Tak jsme ho přesunuli do akorát dodelaneho pokojíčku, kde jsem s ním chvíli ještě spala, ale pak už nechtěl být v postýlce, tak šel do velké postele a bylo, ještě mu ani nebyly 2 roky. U nás to bylo s kojením v duchu známé Peliskovske hlasky: „Já dávám bolsevikovi rok. Maximálně dva!“ :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
25.1.20 10:06
@Saarka_O píše:
@LaraA Proč vlastně chceš přestat uspávat kojením? Protože se to už „nesluší“? Nebo bys ráda někdy večer vyrazila ven a nemusela být přesně v sedm na značkách? (v tom bych soucitila… :)) Pokud ještě kojit chceš, tak bych to nelamala a pro klid všech si užila ještě 3 měsíce „miminko“ a nechala to ve starem režimu. Utla bych to najednou až na jaře, protože toto polovicate řešení vám moc nefunguje.PS: mám to doma jako přes kopírák a ráda čtu, že v tom nejsem sama :D vůbec nevím, jak to bude u nás… Občas mě to štve, když ne a ne usnout a furt cumlá. Nicméně zatím vyčkávám. Doufám v nějaký uvědomělý samoodstav, snad se to nebude krýt s nástupem do školy. :mrgreen:

:lol: co se sluší a nesluší je mi úplně šumák, ale mít to MOŽNOST jít večer na kafe, na procházku nebo i jen sama nakoupit chleba a mlíko je úžasná :mrgreen:
Nechci se teď toho vzdát plus myslím, že když teď povolím a dám zpátky prso, bude to později o to horší.
Tohle je moje třetí, každé bylo u odstavování úplně jiné, i tentokrát jsem prostě překvapená a rozhozená, že to neprobíhá tak, jako u starších nebo tak, jak jsem si to představovala… Ach ta naivita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí