Dvouleťák hromotluk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3347
16.5.14 21:17

dvouleťák hromotluk

Ahoj holky, jdu pro radu!
Náš dvoleťák je živý, normální klučina. Je to silák. Problém nastává ve chvíli když je s jinými dětmi. Přijde k nim chce je objímat, chovat, pohladit.
Většinou je ale povalí, a dětičky se ho pak bojí. Minule takhle schodil kloučka z prolézačky. Maminka naštestí měla pochopení ale ne všechny jsou takové že! Nedělá nic špatného. Jak to vysvětlit. Jo a taky má zrovna super období vzdoru takže to vysvětlování ani jiné praktiky moc nezabírají! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
16.5.14 21:19

Proste tomu dat cas :kytka:
Porad lepsi, kdyz chodi a chce je hladit, nez kdyz je ma dcera (byt ve dvou letech sotva devitikilova) valila kyblickama po hlave :roll:

Ted ma tri a pul a sama od sebe se casem uklidnila. Syn take casem pochopi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
16.5.14 21:22

@Vrtul náš se taky na všechny vrhá, objímá, naštěstí nemá ani 9kg, takže nikoho ještě nepovalil. Myslím, že to by snad měly pochopit všechny maminky, že to myslel hezky, ne :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
16.5.14 21:22

@Vrtul mám doma to samé, taky je samou láskou porazí. Věci jim sebere atd. Tak jen hlídám, aby si nějaké prtě při pádu neublížilo a malému dokola vysvětluju, že musí dávat pozor a nesmí strkat do dětí, nesmí je tahat za ruce… A jsem ráda, že aspoň neubližuje úmyslně, je vidět, že to je vždy omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
16.5.14 21:23

@Vrtul ještě mě napadlo, kolik váží tvůj malý. Náš má kolem 15kg a přes 90cm, tak je proti drobkům krapet větší. Vypadá tak na 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
16.5.14 21:26

@Aspera no já se snažím taky.
Ale třeba s tou prolézačkou jsem zrovna kojila mrňavýho no. A prolejzačka takovej ten domeček ve výšce. Naštěstí se nic nestalo.
Ale mě bylo tak trapně. Vůbec jsem nevěděla co říct. Mohlo se něco stát :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
16.5.14 21:28

@Vrtul :mrgreen: my máme doma to samo, dcera mi připadne, že je oproti ostatním větší a je víc průbojná. Děti miluje, takže jak nějaké uvidí ( menší, větší ), tak hned k němu běží a objímá, pusinkuje :mrgreen:. Když je dítko menší, tak ji brzdím a pokaždé vysvětluji, ale má 17 měsíců a moc z toho nepobere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
16.5.14 21:28

@Aspera no asi k 15kg a taky tak 90cm to nevím přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.5.14 22:25

Ale já třeba tak chápavá nejsem a už vůbec mi to nepřijde roztomilé jako vám, spíš naopak. Proč bych měla chápat to, že se vaše dítě sápe na cizí děti? Chápejte zase vy mé dítě, že nemá rádo, když mu někdo cizí takovým způsobem zasahuje do osobního prostoru. Prostě to ty děti nenechávejte dělat, obzvlášť, pokud je to druhé dítě cizí a nemůžete vědět jak takové věci snáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.5.14 22:54

@Colombina tak už jenom to, že to maminka řeší na netu, bych považovala za signál, že jí to není úplně u pr… a zřejmě to v ten okamžik řeší a dítě to dělat nenechá ;) Ony zase na druhou stranu některé maminky jsou na ty svoje bobátka krapet přecitlivělé - aby jim je náhodou někdo nepomačkal :jazyk: To, že se taková věc stane, přece neznamená, že se k tomu rodič staví laxně. To by musel to dítě přivázat na hřišti za nohu k plotu - a ani tak by nebyla jistota, že zrovna to citlivé děťátko nebude chtít jít náhodou kolem a nebude mu narušen jeho osobní prostor nebo jiné občanské svobody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 08:03

@Angua Však @dani24687 tu zmiňuje, že ostatní maminky musí být chápavé. A to teda nemusí. Nevím proč podceňuješ to, že někomu vadí objímání cizími lidmi (Jak by se tobě samotné líbilo, kdyby k tobě někdo přišel na ulici a začal tě objímat? Asi bys uvažovala o zavolání PČR?). Moje dítě to prostě nesnáší a já ho naprosto chápu, tak jenom proto, že to ostatním maminkám připadá neskutečně roztomilé u toho jejich bobánka, tak to nebudu tolerovat. Takže já to dělám tak, že pokud tyto matky nereagují a nechávají dělat toho jejich bobánka všechno co chce, tak já ho prostě od mého dítěte odstrkuju a může na mě při tom čumět jak chce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.14 08:13
@Colombina píše:
@Angua Však @dani24687 tu zmiňuje, že ostatní maminky musí být chápavé. A to teda nemusí. Nevím proč podceňuješ to, že někomu vadí objímání cizími lidmi (Jak by se tobě samotné líbilo, kdyby k tobě někdo přišel na ulici a začal tě objímat? Asi bys uvažovala o zavolání PČR?). Moje dítě to prostě nesnáší a já ho naprosto chápu, tak jenom proto, že to ostatním maminkám připadá neskutečně roztomilé u toho jejich bobánka, tak to nebudu tolerovat. Takže já to dělám tak, že pokud tyto matky nereagují a nechávají dělat toho jejich bobánka všechno co chce, tak já ho prostě od mého dítěte odstrkuju a může na mě při tom čumět jak chce!

Dělám to stejně, navíc moje ana já vim že je cíta a nemá ráda kontakt od cizích, ale když se k ní nekdo tímto zpusobem sápe, tak se sbalí a proste jdeme domu a já bych teda rada na to hriste chodila, nechce se mi sedet doma, jen proto ze je kazdé díte jiné. Je jasné, že to dítko za to nemůže ani z jedne strany, ale vzdycky jde o přístup maminky, bohuzel mám štěstí práve na ty které sedí na lavičce, povídají si s kamarádkou a dítě si muze delat co chce…asi je to velkým mestem, že jich je tu tolik :-( Ale kdyz maminka zareaguje, tak se rozhodne nezlobim a usmívám se na ni a nevadí mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.5.14 08:30

Právě proto že vím že to někomu může vadit tak se tady ptám. Ale jaksi nevím jak to řešit. V podstatě nic špatného nedělá tak ho za to nechci nějak kárat. Nemlátí je nic. On kolikrát chce aby třeba ňekam šli, tak je tlačí na klouzačku, chce zvedat na houpačku apod. Ale nechce ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 08:37

@Vrtul Proč myslíš, že nedělá nic špatného? Nauč ho, že objímat může jen ty, které zná a ví, že mu to dovolí. Tohle je totiž o výchově a respektu k ostatním. Pokud chce, aby s ním některé dítě šlo na klouzačku, tak buď ať mu to řekne, případně mu s tím pomoz ty, anebo ať zkusí jen chytnout za ručičku a uvidí jestli se dítko chytne. Ale proč by měl nějaké dítko někam tlačit? Já zase nesnáším na hřišti ty děti, které se snaží ostatním dětem diktovat kam mají jít a ještě se zlobí, když nejde. To už zavání takovým tím poroučením a ve školce to pak bude peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.5.14 09:00

@Colombina ježiši marja tak co asi dělám?? Tak jako furt lepší než aby je mlátil apod. Proto se ptám. Samozřejmě že ho usměrňuju. Řeknu že dítko si s ním nechce hrát apod. Asi to bude fakt o tom vyčkat až dospěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí