Dvouleťák hromotluk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
17.5.14 09:12

Kazde dite, ktere zatim objimal, ho zacalo objimat taky. Pokud uvidim, ze dite protestuje, pujdu tam a usmernim si svy dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
17.5.14 10:41

@Colombina já patřím k těm maminkám, co stojí celou dobu tomu svému dítku za prdelkou a hlídá ho, aby někomu něco neudělal. Ale i přes to tomu nezabráním, malý se rozběhne za dítkem a chce ho obejmout, chce ho dotáhnout někam jinam atd. I když hned zasáhnu tak některé maminky se na mě koukají jak na vyvrhela, že moje dítě dělá něco. Ano dělá, i přes vysvětlování vím, že to udělá za chvíli znova a příště znova, zatím to holt nechápe. Proto my chodíme na hřiště, jen v době, kdy tam nikdo není a jinak chodíme radši ke kamarádce na zahradu, kde vím, že ta to neřeší a že když se děti pošťuchujou a některé z nich spadne a nic se nestane, tak se nic neřeší. A hlídáme obě, obě děti.
Mě osobně vadí i to, že některé maminky mají hodné děti a sedí si na lavičce a vůbec jim nedochází, že jim některé dítko může něco udělat. Proč já mám stát svému dítěti, také hodnému za zadkem a oni si své nehlídají.

@Vrtul s tou prolézačkou si myslím, že ta maminka si u toho dítěte taky měla stát a hlídat. Mohl spadnout i sám svou neopatrností, ani mu nemusel nikdo pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.5.14 11:14
@Aspera píše:
@Colombina já patřím k těm maminkám, co stojí celou dobu tomu svému dítku za prdelkou a hlídá ho, aby někomu něco neudělal. Ale i přes to tomu nezabráním, malý se rozběhne za dítkem a chce ho obejmout, chce ho dotáhnout někam jinam atd. I když hned zasáhnu tak některé maminky se na mě koukají jak na vyvrhela, že moje dítě dělá něco. Ano dělá, i přes vysvětlování vím, že to udělá za chvíli znova a příště znova, zatím to holt nechápe. Proto my chodíme na hřiště, jen v době, kdy tam nikdo není a jinak chodíme radši ke kamarádce na zahradu, kde vím, že ta to neřeší a že když se děti pošťuchujou a některé z nich spadne a nic se nestane, tak se nic neřeší. A hlídáme obě, obě děti.
Mě osobně vadí i to, že některé maminky mají hodné děti a sedí si na lavičce a vůbec jim nedochází, že jim některé dítko může něco udělat. Proč já mám stát svému dítěti, také hodnému za zadkem a oni si své nehlídají.@Vrtul s tou prolézačkou si myslím, že ta maminka si u toho dítěte taky měla stát a hlídat. Mohl spadnout i sám svou neopatrností, ani mu nemusel nikdo pomoc.

Tenhle přispěvek se mi líbí a souhlasím s ním. Možná blbé přirovnání ale přijde mi to jak kecy pejskařů, on nikdy nikoho nekousl!! Taky jsme měli psa a tohle tvrdit bych si nikdy netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.5.14 18:14

@Colombina tak mě teda ani nenapadlo, že by ta maminka nezasáhla, když by viděla, že její dítko dělá něco, co je druhému nepříjemné. To mi přijde jako samozřejmost. Ale přes to všechno se to prostě stane. Vždycky říkám, že je mi celkem jedno, co udělá takové malinké dítě, to má prd rozum, ale jak se k tomu postaví rodič. A pokud přiletí, řeší, zasáhne, vysvětluje, tak je to prostě normální a komu to vadí, ať nechodí mezi lidi :mrgreen: A pokud nepřiletí, můžu s zlobit jedině na rodiče, ale ne na to třeba dvouleté dítě, proboha 8o

Můj starší byl taky takový - on byl vyhukaný, i když proti němu běžely děti a smály se. Tak jako by třeba radši neměly děti na hřišti běhat, kdyby tam přišel náhodou někdo takový? :mrgreen: To je přece blbost.

Podle mě maminka citlivého dítka by měla dítě nenásilně postrkovat směrem, aby se trochu osmělilo a vysvětlovat, že to druhé děťátko to nemyslelo zle, že si chce hrát atd. a maminka toho společenského zase hlídat a zasahovat a vysvětlovat, že pokud se to druhému nelíbí, tak mu to nemůže dělat. Upřímně, nikdy by mě ani nenapadlo, že by to někomu mohlo připadnout normální nějak jinak :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
17.5.14 19:08

Já myslím, že prostě stačí, když se nějak zareaguje nenechávaj se děti úplně bez dozoru, zas úplné stání za prdelí taky není od určitého věku potřeba. Jen je fajn vědět ke komu to dítě patří ať už je jakékoli. Děti za nic nemůžou, jsou prostě takové jaké jsou a my je taky takové milujem ne? A to že dítko má prostě nějakou povahu musí holt tolerovat všechny matky. Znám maminku, úžasnou, bohužel chlapeček je agresivní a dost ubližuje ostatním dětem a ač maminka dělá co muze, moc se to nelepší, ale chudák přeci kvui tomu nebou zavrení doma v bytě. Holt se hlídá a ostatní by to měly tolerovat. Nenáviďme jen ty matky co si svých dětí hodných či méně hodných nevšímají a na ostatní se usmívejme ne??? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.5.14 19:13

@abela a mě jsou ukradený i ty co si jich nevšímaj když se mě to přímo nedotýká.
Jenže právě ty většinou nejvíc vyváděj. A člověk ještě aby na hřišti usměrňoval cizí dítě.
To je mi taky nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 19:18

@Angua A kdo se zlobí na dítě? To, že jsem napsala, že to cizí dítě od mého dítěte odstrčím, je snad adekvátní reakce na to, že jeho matka to neřeší a ještě se tlemí jak je to strašně roztomilé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.5.14 19:27

@Colombina a máš pro mě tada radu, jak na něj. Jako bít do za to nebudu.
Vysvětlovat vysvětluju, odvedu pozornost nebo dítě ale radši bych aby to nedělal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
17.5.14 19:30
@Vrtul píše:
Vysvětlovat vysvětluju, odvedu pozornost nebo dítě ale radši bych aby to nedělal!

dělej to co děláš a buď v klidu a na matky které nechápou že mu to vysvětluješ, ale ještě nemá věk na to aby to pochopil se vyser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 20:08
@Vrtul píše:

Dělej co děláš, reaguj, odváděj pozornost, vysvětluj a hlídej si ho hlavně (nejhorší je, když matky vůbec nereagujou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.5.14 20:18

@Colombina mně přijde odstrkování cizího dítěte teda trochu přes čáru… To bych si asi nedovolila :think: A připadá mi to jako přehnaná reakce.

Na druhou stranu perspektivou matky dvou dětí, z nichž jedno je už pětileté, musím říct, že mi tenhle „problém“ připadá jako úplná, s prominutím, pi*ovina :lol: :lol: :lol: Chápu, že u prvního oprašovaného děťátka je to šílená kauza - někdo na něho sáhnul, ta druhá nemožná ženská nezasáhla a on z toho bude mít celoživotní trauma… Ale víš ty co? Nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.5.14 20:23

@Vrtul a na tvém místě bych byla v klidu… Prostě je takový, tak vysvětluj, ukazuj, vytrvej - on to časem pochopí. Je to dítě, proboha. A pokud má nějaká paní problém, tak má zůstat doma. Mezi dětma se takové věci dějou, nikdo tomu nikdy úplně nezabrání, i kdyby se na hlavu stavěl, prostě budou na sebe zkoušet sahat, strkat, házet kamínky, mlátit lopatkama a sypat si vzájemně kyblíky na hlavu a kdo není schopen to pochopit, ať mezi děti nechodí :nevim:

Svoje dítě bych zarazila, vysvětlila, pokud bych viděla, že druhé dítko je z toho na prášky, tak bych se mamince třeba i omluvila, ale pokud by měla dále problém, tak bych ji víc prostě neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 21:28

@Angua Abych tě vyvedla z tvého omylu, tak upřesním, že děti mám dvě, mladšímu jsou dva roky a nesnáší, když ho někdo cizí objímá, to prostě řve. Tak nechápu proč bych mu v tom neměla pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
17.5.14 21:30
@Colombina píše:
@Angua Abych tě vyvedla z tvého omylu, tak upřesním, že děti mám dvě, mladšímu jsou dva roky a nesnáší, když ho někdo cizí objímá, to prostě řve. Tak nechápu proč bych mu v tom neměla pomoct.

Ve dvou letech by se už mohl bránit, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.5.14 21:39

@Colombina ale jo, asi měla, ale tak nějak mi tvoje podání nesedlo ;) Takto pro mě prostě ne :nevim: Vzít svoje dítě, odvést ho, slovně upozornit druhé dítě - to všechno ano, ale strkat do cizích dětí proboha? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí