Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Angua Prosim tě, nedělej z toho drama, prostě dítě trochu odstrčím, co jiného s ním, když je to pohodlné matince jedno? Buď ráda, že ho nemlátím, jak jsem se tu dočetla v jiné diskusi, že mají některé matky i taková řešení
.
@1Luca Máš vůbec děti? Asi to bude pro tebe novinka, ale některé se neumí pořádně bránit ani v pubertě. A co bys pak chtěla od dvouleťáka?
@Barca12345 píše:
No nevim, kdo z toho dela vetsi drama
No, tak ňák ![]()
@Colombina Děti mám a i u mladších znám, že pokud na ně dítě sahá a ono nechce, tak se buď odtáhne, strčí zpátky do dítěte a nebo uteče. Nemyslela jsem to zle, ale proč takhle ochraňovat? Pak z něj bude plakající žalující mamánek
.
@1Luca píše:
@Colombina Děti mám a i u mladších znám, že pokud na ně dítě sahá a ono nechce, tak se buď odtáhne, strčí zpátky do dítěte a nebo uteče. Nemyslela jsem to zle, ale proč takhle ochraňovat? Pak z něj bude plakající žalující mamánek.
Právě, že se stáhne a začne řvát, ale to si jaksi některé děti nedokáží správně interpretovat. Nevím čim to…
Mému malému je skoro 2,5 roku, takže trochu starší. Hodně se mi osvědčilo mu vysvětlit, že se musí zeptat. Miluje pejsky a já mu vysvětluji, že se musí vždy zeptat, když si chce pejska pohladit, teda pokud pejska neznáme. Sám si to srovnal tak, že když vidí malé dítě a chce ho pohladit, tak se mě zeptá a jde se zeptat i dítěte. To jsem ale u toho a dělám překladatele, protože se zeptá jen „malá“. ![]()