Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@korinkovna
Individuální plán měla až od druhé třídy, v první třídě (možná na začátku druhé) jsme byli v PPP, ucitelka má dnes možnost pracovat individuálně i bez podkladů z PPP. V podstatě by měla ona začít a když to, co vymyslí nebude stačit, začne řešit v PPP. I kdyby měla plán ve školce, do školy už neplatí.
@korinkovna přesně tak. Uvidíme co vykompenzuje inteligencí a co nepůjde.
@korinkovna kolegyne syn sel, ale udelali mu individualni plan. Jsou spokojeni s rozhodnutim…teda kdyz mi popisuje, jak probiha jejich priprava do skoly (ma stredne tezkou dyslexii), jezi se mi vlasy hruzou na hlave, anzto vim, ze me to taky ceka. Maji super ucitelku, ktera mu nedava diktaty a nenechava ho nahlas cist pred tridou. Blbe je ze prvni, druha trida je prakticky jen o cteni a psani a to jde dost spatne, kdyz nektere halsky neslysis, nedokazes slovo rozdelit na slabiky, natoz hlasky a samohlasky…a ta grafomotorika… syna ted prihlasuji do logopedicke skolky a budu doufat - radeji bych odklad, aby byl co nejdele v logoskolce
@tereskacz děkuji za příspěvek…
my se tedy rozhodli že dcera do školy půjde. Nejen že se těší, ale věříme jí že se chytne. Je šikovná a snaživá. Zvážili jsme snad všechno. A jsem velmi vděčná za vaše příspěvky
a zkušenosti které jste vypsaly.Pro nás je ohromný plus paní učitelka kterou bude mít (za rok by asi takové štěstí neměla)i podpora naší logopedky, která ji, byť jen ústně, podpořila. Víme že má dcerka co dohánět (výslovnost),ale je snaživá. Prostě jí věříme a věříme i paní učitelce.
@tereskacz dcerka také chodí do logopedické třídy, ale letošní rok mi přijde pro ní nešťastný. Žádný posun pro ní., je to ale o kolektivu i jiných okolnostech. Navíc mě docela mrzí přístup školky jako celkově. Jak se postavily k našemu rozhodnutí. Svoje jsem jim už řekla i vysvětlení, které jsem podávat nemusela. Nicméně si říkám ted že už jen měsíc a kousek a ze školky už vystřelí. Oni ji tam ale hrozně podceňují (ohledně školy)a to mrzí hodně.
@korinkovna píše:
@tereskacz děkuji za příspěvek…my se tedy rozhodli že dcera do školy půjde. Nejen že se těší, ale věříme jí že se chytne. Je šikovná a snaživá. Zvážili jsme snad všechno. A jsem velmi vděčná za vaše příspěvky
@tereskacz dcerka také chodí do logopedické třídy, ale letošní rok mi přijde pro ní nešťastný. Žádný posun pro ní., je to ale o kolektivu i jiných okolnostech. Navíc mě docela mrzí přístup školky jako celkově. Jak se postavily k našemu rozhodnutí. Svoje jsem jim už řekla i vysvětlení, které jsem podávat nemusela. Nicméně si říkám ted že už jen měsíc a kousek a ze školky už vystřelí. Oni ji tam ale hrozně podceňují (ohledně školy)a to mrzí hodně.a zkušenosti které jste vypsaly.Pro nás je ohromný plus paní učitelka kterou bude mít (za rok by asi takové štěstí neměla)i podpora naší logopedky, která ji, byť jen ústně, podpořila. Víme že má dcerka co dohánět (výslovnost),ale je snaživá. Prostě jí věříme a věříme i paní učitelce.
To je mi hrozne lito a drzim palce. Mate pravdu, to, ze je skolka logo, jeste nemusi nic znamenat, je to v lidech. Mohu se zeptat, co to bylo za skolku? Doufam, ze nejdeme prave do te ![]()
@tereskacz píše:Žijeme na Liberecku na malém městě, tak to asi není tak pravdepodobne.Ona do ní chodí od 3let, zatím bylo vše v pohodě. Jen tento rok nehodnotim moc dobře. Ona je tam v podstatě nejstarší a žádna kamarádka. Nehlede i na jiné věci. Vetsinou ale tyhle třídy jsou ku prospěchu jen tento rok se moc nepovedl.
To je mi hrozne lito a drzim palce. Mate pravdu, to, ze je skolka logo, jeste nemusi nic znamenat, je to v lidech. Mohu se zeptat, co to bylo za skolku? Doufam, ze nejdeme prave do te