Dysfázie řeči

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35029
22.9.17 19:06
@Qwentin píše:
Ahoj, ono jde mít odklad i dva roky?

ano jde, jak už psaly holky, psycholožka tedy doporučila spíš variantu nejdřív rok odklad a tedy školka a ten druhý rok přípravná třída, tak ještě uvidíme, až to bude vyloženě aktuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.9.17 19:08
@Qwentin píše:
@Klarča.K Aha,to jsem nevěděla, myslela jsem, že jen jeden rok a pak musí do školy, možná tak dělají v závažných případech neurovývojových poruch.

Podle toho, co mi řekli v SPC, tak právě to dost dělají u dětí, které brzdí jen ta řeč, ale jinak mají dobrou inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
22.9.17 20:27

Aha, to znamená, když špatně mluví a má velmi špatnou sluchovou paměť (jestli jsem to nazvala dobře),tak by mohl jít až v osmi? Děkuji :-).

• Citovat
  • Upravit
35029
22.9.17 20:54

@Qwentin Přesně nevím, odborník nejsem, ale laicky si to vysvětluji tak, že pokud je šance, že pak dítě zvládne běžnou základku, tedy že o rok později na ni bude připravený, tak ještě o ten druhý rok navíc počkají, pokud ta šance není, dají dítě rovnou do speciální školy, protože tím rokem navíc by se už nic nezískalo :nevim: :think: Zřejmě by to mohlo jít i u toho, jak píšeš, ale záleží na mnoha dalších okolnostech myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
22.9.17 21:09
@ixule píše:
ano jde, jak už psaly holky, psycholožka tedy doporučila spíš variantu nejdřív rok odklad a tedy školka a ten druhý rok přípravná třída, tak ještě uvidíme, až to bude vyloženě aktuální :nevim:

Do přípravné třídy muze jít hned ten první rok, co bude mít odklad. Bohužel to nemívá každá škola, dcera ted chodí, sice ji vozíme dál, ale vyplatilo se to. Je tak moc spokojená a od těch starších deti v družiny zase pochytila spoustu novych věcí. Snaží se jim vyrovnat. Zapsala jsem ji na judo, pry je to na VD dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.9.17 21:37
@brisco píše:
Do přípravné třídy muze jít hned ten první rok, co bude mít odklad. Bohužel to nemívá každá škola, dcera ted chodí, sice ji vozíme dál, ale vyplatilo se to. Je tak moc spokojená a od těch starších deti v družiny zase pochytila spoustu novych věcí. Snaží se jim vyrovnat. Zapsala jsem ji na judo, pry je to na VD dobrý.

Ano to může, ale pokud by ten rok nestačil, tak pak nevím, jaký je další postup, ale to snad posoudí psycholožka na jaře, podle aktuálního stavu :nevim: Jinak my tu třídu máme naštěstí přímo tady, takže to by problém nebyl. U nás žádný kroužek nehrozí, on se nikde nedomluví, navíc si dělá naprosto co chce, takže smůla. Chodí akorát na plavání se školkou, už chodil loni a byla jsem v kontaktu s plavčicí a ta z něj byla nešťastná a teď mají jinou a ta na férovku na první hodině řekla, že jestli se ještě jednou bude chovat takhle, tak ho vyrazí :nevim: takže kroužky asi ještě dlouho nebudou :zed: Jinak já dělám bojové sporty 25 let, takže zrovna na tohle bych ho zapsala velmi ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
22.9.17 22:30

@ixule Pro tu moji i hodně znamená, ze v tom judu má trenéra. I kdyz byla v létě na logo-táboře ( s tátou), tak hrozne prožívala vedoucího logopeda. On chlap má zase jinou autoritu. Jinak plavání v té pripravce mají taky, to byla nadšená. A zapsala jsem ji na angličtinu v druzine, at si to aspon naposlouchá, stejne se porad ptá jak se co řekne anglicky. Ikdyz hlavně z toho mám pocit, ze mě chce nachytat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.9.17 09:56

@brisco No jo, ale tak očividně mluví, syn nemluví, resp. mu nikdo nerozumí a prostě si fakt dělá co chce, a aby někde na judu lezl bůh ví kde v tělocvičně nebo i mimo ni, to prostě nejde. Angličtinu u něj třeba neřeším vůbec, neumí ani česky, nebudu ho blbnout tímhle, stačí občas co je v televizi. Pokud se tě ptá, tak na tom asi není tak špatně, jako můj malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
23.9.17 10:27

Jen bych se chtěla zeptat, je vhodné zapisovat dítě na učení cizích jazyků, když neumí pořádně česky?

• Citovat
  • Upravit
16244
23.9.17 11:32

@Qwentin ja bych to nedelala. Syn predskolak a nedala jsem ho. Staci ze je od prvni tridy uz anglictina. Neumi poradne cesky nebudu mu plest hlavu dokud to neni nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
23.9.17 12:24
@Qwentin píše:
Jen bych se chtěla zeptat, je vhodné zapisovat dítě na učení cizích jazyků, když neumí pořádně česky?

Máš pravdu, ale od urcite fáze to už možné je. Ona uz bude mít 7 let. Takze mluví uz celkem slušně. Má teda VD i ADHD, podle dr oboje spíš těžší forma, podle mě střední. Ona má spis horší motoriku nez řeč. Špatně kreslí atd. Takze vloni chodila na keramiku a tanecky, ted jsem ji dala na to judo. Ted mi přijde, ze ji hodne táhnou ty starší deti. Včera se treba ptala, jestli hasič je dobry zaměstnání, nebo jestli to znamená, ze se špatně učil ve škole :mrgreen:. Proto jsem ráda, ze jsem ji nenechala ten rok ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.9.17 15:38

Ani já to neudělala, i když ve školce angličtinu mají, ale neumí ani česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
23.9.17 18:14
@aknah31 píše:
@Qwentin ja bych to nedelala. Syn predskolak a nedala jsem ho. Staci ze je od prvni tridy uz anglictina. Neumi poradne cesky nebudu mu plest hlavu dokud to neni nutne.

Určitě, s tím souhlasím i naše logopedka.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
23.9.17 18:17
@brisco píše:
Máš pravdu, ale od urcite fáze to už možné je. Ona uz bude mít 7 let. Takze mluví uz celkem slušně. Má teda VD i ADHD, podle dr oboje spíš těžší forma, podle mě střední. Ona má spis horší motoriku nez řeč. Špatně kreslí atd. Takze vloni chodila na keramiku a tanecky, ted jsem ji dala na to judo. Ted mi přijde, ze ji hodne táhnou ty starší deti. Včera se treba ptala, jestli hasič je dobry zaměstnání, nebo jestli to znamená, ze se špatně učil ve škole :mrgreen:. Proto jsem ráda, ze jsem ji nenechala ten rok ve školce.

Tak to blahopřeji, že máte školu, která tohle umožňuje, u nás ten přípravný ročník není. A syn ani u ničeho nevydrží má také ADHD+VD, takže je to velmi složité. Zaostalá kresba, sice se rozmluvil, ale stále trvá dyslalie, chodíme na logo každých čtrnáct dnů, doufám, že do něj nebudou v první třídě nebo druhé hustit cizí jazyk, nevím, jak to teď je, my měli cizí jazyk až od páté třídy.

• Citovat
  • Upravit
16244
23.9.17 18:28

@Qwentin bohuzel vetsina zakladnich skol ma od prvni tridy anglictinu a od druheho stupne druhy jazyk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí