Dysfázie řeči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
20.9.17 12:13

@Alena27 jdete do SPC pro vady řeči nebo jen SPC? Ve školce záleží hodne na učitelce a jak je dite prubojne, hlavne jestli se dokaže začlenit do kolektivu-popripadne by mo mela pomoc začlenit učitelka…nevim zdali školkou nebo věkem, ale už krasne tvoři věty, ale u nas je problem že nejake pismenka vyslovuje špatne :? letos je u předškolaku(pět a pul let) a určite bude mit odklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
20.9.17 18:48

@Klarča.K Jdeme do SPC logopedické. Tak u něj je problém hlavně to že on se strašně těžko učí slova. Já něco řeknu, jemu se to nějak pomýchá v hlavě a vysloví totální nesmysl, který si tedy hned uvědomí ale nevysloví to. Musíme slovo rozložit na hlásky/písmena např. slovo opice jsem musela rozložit na o-pi-ce po několikrátém opakování na opi-ce a následně opice. Přitom rozumí všemu co mu kdo řekne. Pravda je že pak z naučených slov dělá automaticky ty 2-3 slovné věty. Logopedna sice pravila že měla spoustu dětí co měly ty samé problémy a nastoupily do normální Zš bez asistenta, počítám ale s tím že syn bude mít na 100% odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.17 19:21

@Alena27 právě jsi mě „potěšila“, že v tom nejsme sami. Syn aktuálně má podobný problém. Naučí se slovo. Jednou ho vysloví správně a pak trvá víc jak týden, než ho řekne znovu správně. Musíme ho to učit po písmenech a po slabikách a za hodinu to zase zapomene a učíme znovu. Navíc slova nepoužívá a musíme mu připomínat, že to už umí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.17 20:34

Máme to podobně. Po vakcinaci regres v řeči, nástup mírnější, ale lékařsky potvrzené formy autismu, vázne jemná motorika. Věk aktuálně 4,5 roku. Hodně pomohl detox podle chelation therapy s DMSA (ne EDTA, ta je toxická!) https://www.dmsachelation.com/ a taky tento protokol: http://www.childrenandautism.com/first-steps/
Na detoxu a dalším pracujeme 3/4 roku, obrovské zlepšení na všech frontách a změna diagnozy na dysfázii řeči. Ve všem ostatním se dorovnal.. až na řeč a stále jemná motorika je na úrovni držení krompáče, nicméně i kreslení se zlepšuje a syn má i sám zájem :)

Zmiňované DMG jsem nezkoušela, ale koupím a vyzkouším na 100%. V Česku je předražené, v US se balení kupuje v každém obchodě, kde mají byť malou lékarnu, za 11 USD.

• Citovat
  • Upravit
346
20.9.17 21:26
@Anonymní píše:
@Alena27 právě jsi mě „potěšila“, že v tom nejsme sami. Syn aktuálně má podobný problém. Naučí se slovo. Jednou ho vysloví správně a pak trvá víc jak týden, než ho řekne znovu správně. Musíme ho to učit po písmenech a po slabikách a za hodinu to zase zapomene a učíme znovu. Navíc slova nepoužívá a musíme mu připomínat, že to už umí.

Tak to si syn naštěstí pamatuje všechny slova. Hodně pomáhá mu dávat otázky. Např. jedeme kolem louky kde se pase kráva a koně. Řeknu podívej na louku co je tam za zvíře? Kráva. A co dělá kráva? Kráva papa. A jaké zvíře tam ještě je? Kůň. A co dělá? Kůň papa. :-) A tak všemožně. Kdykoliv, kdekoliv, kamkoliv jedeme,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
21.9.17 14:33

Ahoj, syn 5,5let ma Vývojovou dysfazii expresivni. Diagnozu jsme dostali ve 4rech letech. Od 3,5let je v klasicke statni skolce 28deti. Od lonskeho roku zacal docházet 2× tydne do logopedického stacionare a zbyle tri dny do statni. Tento rok je predskolak a pokracujeme v tomto duchu, protože se nam tato kombinace velmi osvědčila. I přes povinnou predskolni docházku od tohot roku nam byla tato kombince umoznena.
Budeme ted asi resit odklad skolni docházky. Ve trech letech když nastoupil do skolky tak mu nerozuměl vůbec nikdo. V soucasne době uz je mu rozumět ale stale neumi š, č, ž a měkčení nemá uplně osvojene. r a ř je samozdrejmosti. Do toho se pridala porucha soustredeni, ale nerekla bych ze nejak vyrazna. Ucitelka ve skolce jse snim spokojena i když odklad doporucuje.
Syn ma dysfazii expresivni takze problémy byly a jsou zejména ve vyjadrovani. Porozumění ma dobre.
Davam mu rybi ruk (moellers, presli jsme y eye q), vitamin B v kapkách a magnezium. o DMG jsem cetla spousty diskuzi i clanku. Ale v CR není zadna podlozena studie takze jsem se rozhodla ze do toho nepujdeme.

Se synem uz skoro 3roky chodíme na logopedii. Od 3,5let denne pracujeme. Je to beh na dlouhou trat. Vetsinou je zasazeno vice slozek ne jen mluveni. Cvicime fonematicky sluch, zrakovou pamet, sluchovou pamet, grafomotoriku, jemnou a i hrubou motoriku, ted delame hodne predskolni pripravu… Rozvoj slovni zasoby.

@Alena27 rytmizace, vyleskavani a rozkladani slov na slabiky je velmi dobre pro deti s touto vadou. Delam to se synem doted a to uz je predskolak. Ve skolce to zvlada bez asistenta bez problemu a doufam ze beznou zs zvladne bez omezeni a bez asistenta.. ale uvidíme.

Budeme se ted objednávat do PPP nebo SPC kvůli odkladu. Zatím jsem ani v jedne instituci nebyli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.9.17 15:54

Holky jak dáváte dětem eye Q? Já to do ničeho nemůžu propašovat :nevim: :zed: Jinak tedy malý má VD, porozumění i řeči, k tomu porucha pozornosti, je teď předškolák, ale bude mít určitě odklad, nejspíš 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
21.9.17 16:29

@ixule syn mi ji ty tobolky. Proste je rozkouse. zadny olej v tekute forme do nej nedostanu.
My jsme teda z eye q presli na mollers ma lepsi koncentraci EPA A DHA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.9.17 21:14

@aknah31 tobolky u nás nehrozí vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
22.9.17 10:23
@ixule píše:
Holky jak dáváte dětem eye Q? Já to do ničeho nemůžu propašovat :nevim: :zed: Jinak tedy malý má VD, porozumění i řeči, k tomu porucha pozornosti, je teď předškolák, ale bude mít určitě odklad, nejspíš 2 roky.

Ahoj, ono jde mít odklad i dva roky?

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
22.9.17 10:29

@nisale Do tří let nemluvil vůbec, jen slabiky a něco žvatlal a od 4 let nám doporučili logopeda, takže chodíme doteď (je mu 6 let),slova začal říkat až od 4 let věku, ve školce mu moc nerozuměli, vznikaly konflikty kvůli tomu, že neuměl mluvit a ani nerozuměl, co mu kdo říká.

• Citovat
  • Upravit
247
22.9.17 10:33

@aknah31 mužu se zeptat ktery magnezium(znacku) davate?
@Qwentin co ja vim tak odklad jde do 8 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
22.9.17 10:45

Muze se dat dodatecny odklad. S tim ze dite nastoupi do ZS a pak se vrati zpet do MS. Praktikuje se to tak ze je s tim reditel skoly obeznamen. Dite do skoly nastoupi jen papirove a po prvnim dnu je ze zdravotnich a telesnych duvodu vraceno do MS. Podle zakona musi dite v roce ve kterem dovrsi 8mi let nastoupi do skoly tak se to resi tatkto. Mam kamaradku ktera to takto udelala. Syn jin astoupil do skoly v 8r2m. Ale nedava se to moc casto.

@Klarča.K davam tento. Jednu tabletku denne vecer pri veceri. Syn ji rozkouse behem jidla.
https://vitaminy-a-mineraly. heureka. cz/swiss-magnesium-1-420-mg-90-tablet/#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
22.9.17 11:15

@Klarča.K Aha,to jsem nevěděla, myslela jsem, že jen jeden rok a pak musí do školy, možná tak dělají v závažných případech neurovývojových poruch.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
22.9.17 11:16

@aknah31 Děkuji za info :-).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení