Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, prosim Vás máte někdo zkušenost s internetovým nakupováním v USA (např. oblečení pro dětičky Carter´s a vůbec i oblečení pro dospělé a tak… Vánoce…). Zatim co sem slyšela, mají tam prý vše o moc levnější a i kvalitnější. Ale co doprava do ČR? A máte nějaké vyzkoušené internetové stránky? Díky moc za tipy. Pěkný poklidný večer ![]()
Ahoj, já pravidelně nakupuji na Ebayi a mohu vřele doporučit. Doprava do ČR trvá většinou cca 10 dní. U některých prodejců je poštovné zdarma. Nejvíce jsem platila snad 500,– za dopravu, ale to za kabelku, která tady stojí přes 5.000,– a z tama jsem ji měla i s tím poštovným asi za 2.000,–. Zatím mi vždy přišlo zboží naprosto v pořádku. Takže tak ![]()
Ahoj Koty, díky moc. A na jakym ebayi? Přímo na tom americkym (ebay.com)?
Ano, přímo na něm. Za chvíli se tam ček zorientuje. Český mi příjde nepřehledný a s malým výběrem
akorát teda musíš mít zřízenou možnost platby v zahraničí. Většina plateb se akceptuje přes paypal.
V USA jsem nakupovala několikrát, přes ebay, amazon i přímo z obchodu a nikdy nebyl problém. Zboží tu bylo ccaza týden od zaplacení. Platím přes paypal.
Poštovné jsem platila od 10-50$, záleží an velikosti zásilky. Většinou to vidíš přímo při objednávání nebo se stačí zeptat.
To by bylo pak dobrý se třeba domluvit a na půl zaplatit poštovné, pak by to vyšlo ještě levnějc.
No ted uz to nema cenu, protoze zavedli clo a cena se pak dostane na temer stejnou jako stoji zbozi u nas…
@Pherenike píše:
No ted uz to nema cenu, protoze zavedli clo a cena se pak dostane na temer stejnou jako stoji zbozi u nas…
Presne…clo. A to mne nauctovali aj pausalny poplatok tusim 150Kc, za to ze to posta bude spracovavat + clo
. Tak nas vysli 2 DVD tusim na 1000Kc
a to stali 30USD.
@Monika123 @erika.du Ja uz proto nakupuju jen v Anglii…ale to uz neni takove, jako v USA. Clovek uz tam ty levnejsi veci hleda, ale jako da se najit…mam jeden oblibeny eshop se sportovnima vecma a to si nemuzu stezovat…tenisky za par korun a do tydne jsou doma. Jen postovne je 15 liber, takze vzdycky shanim par lidi, kdo si objedna se mnou, abychom se na nej slozili…
@Pherenike NO to bych si také objednala kdybych měla s kým, aby jsme se složili na poštovným, ale neumím anglicky a ani nemám paypal. Já zase chci nakupovat na tom německém ebay.
@erika.du Jako ja byla prekvapena hlavne z te rychlosti, protoze do cca 5 dnu jsem to mela - to kolikrat clovek nema z eshopu u nas ![]()
Ale je to fakt za hubicku…znackove tenisky tam vyjdou treba na 300,– kdyz jsou v akci…
@Pherenike píše:
@erika.du Jako ja byla prekvapena hlavne z te rychlosti, protoze do cca 5 dnu jsem to mela - to kolikrat clovek nema z eshopu u nas
Ale je to fakt za hubicku…znackove tenisky tam vyjdou treba na 300,– kdyz jsou v akci…
Teda to znie dobre
A neprezradis nam stranku?