Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já bych taky prodejci napsala s otázkou, jestli chce pouzdro zaslat na jeho náklady zpět a pokud ano, tak jak ti ty náklady zaplatí. Nejspíš nebude chtít nic.
Rozhodne bych nic neplatila, dokud bych nekontaktovala prodejce
@Loll píše:
Prodejce si to jistě vyreklamoval u přepravce. Já bych nic neplatila, napsala bych jim a pokud by chtěli, max. bych poslala zpět na jejich náklady.
No jo, ale taky se může stát, že při reklamaci zjistili kde se zásilka nachází a doručili ji a tak prodejce ví, že má pouzdro 2×. Nevím jak to bylo posláno, ale balík měla buď nepřijmout nebo zanést na poštu s tím ať se vrátí původnímu majiteli.
@Lenny0 píše:
No jo, ale taky se může stát, že při reklamaci zjistili kde se zásilka nachází a doručili ji a tak prodejce ví, že má pouzdro 2×. Nevím jak to bylo posláno, ale balík měla buď nepřijmout nebo zanést na poštu s tím ať se vrátí původnímu majiteli.
V každém případě je to chyba pošty. Zakladatelka psala poprvé, že pouzdro nemá. Prodejce to pravděpodobně reklamoval na poště a napsal zakladatelce, ať ještě počká. Pošta to ani za dalších 10 dní nebyla schopna doručit. I kdyby to někdy potom našla, už je to chyba, už je to pozdě.
Já jsem si jednou na Amazonu objednávala zavinovačky. Po 20 dnech jsem napsala, že nedorazily (byla to pravda) a pouze na základě tohoto e-mailu mi vrátili okamžitě peníze včetně poštovného. Takhle funguje konkurence, ne že se objednání pouzdra změní v půlroční martyrium, během kterého budou ležet nevyzvednuté balíky na poště atd.
Neměla bych žaludek nechat si věc, která mi nepatří.
Kontaktovala bych prodejce a nechala ho navrhnout řešení. S tím, že poslat zpět ano, ale případně na jeho náklady ![]()
Resila jsem podobny problem (ne na ebay, ale jinem webu) a prodejce mi sam rekl, ze pokud dorazi puvodni zasilka, at si ji necham jako darek od nich, za to, ze to tak trva.
Takze bych napsala prodejci a domluvila se s nim, co ted
@Loll píše:
Napiš prodejci, že dorazilo i druhé pouzdro. S největší pravděpodobností to zpátky chtít nebude a ty budeš mít čisté svědomí
taky bych to tak udelala ![]()