Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, reklamovala jsem zboží z eshopu z Tchiba a nevrátili mi do dnešního dne peníze. Zboží jsem odesílala zpět. Jedná se zhruba o tři týdny. Máte s tím holky někdo zkušenost? Reklamovali jste někdo v nejbižší době něco?
Já jen vracela zboží a to peníze nevrátili, nechali je na „účtu“ a šly na úhradu příští objednávky. Tehdy mi to nevadilo, ale teď už tam tolik neobjednávám, tak by to štvalo.
Ja vracela rovnou v obchode, i kdyz jsem nakupovala v eshopu a penize dostala hned - bylo to nevyhovujici zbozi. Jinak jak rika prvni prispevek, na reklamaci maji 30 dni
@Ukulina píše:
Já jen vracela zboží a to peníze nevrátili, nechali je na „účtu“ a šly na úhradu příští objednávky. Tehdy mi to nevadilo, ale teď už tam tolik neobjednávám, tak by to štvalo.
Ja prave nevidim ani ze bych to mela v souhrnu objednavek pod svym uctem. tak nevim.
asi nezbyva nic jineho, nez cekat ![]()
Mne se to stalo cca pred mesicem - ten mesic zhruba trvalo nez Kc vratili, tak je to asi bezne. Kdyz tak urguj telefonicky.
Ted už prý rovnou vrací, žádný přeplatek na účtu nenechávají. Mě to zatím zpátky nepřišlo, je to cca 14 dní ![]()
@LLLL
Ahojky, jsem ve stejné situaci, budu vracet zboží koupené v eshopu a teď koukám jak puk, že to jde vrátit v prodejně??? Tím totiž odpadá ještě poplatek za zpětné poštovné!! A místo účtenky si ukázala fakturu?..
Dobré ráno, před několika měsíci jsem také kupovala v e-schopu Tchiba a vracela jsem to v kamenném obchodě ve městě. Hned mi vrátili peníze.
@PitbulLenka jj, fakturu, zbozi, kartu a behem minuty bylo vyrizeno. Maji to napsane i v podminkach, ze lze vratit v obchode
Pokud ho tedy mas po ruce ![]()
@LLLL
Diky, urcite to vrátím v obchodě, zdá se mi to fakt jednodušší, než čekat, jestli peníze vrátí a kdy! ![]()
Obnovuji diskusi:
Mam dotaz. Mate nekdo zkusenost, ze jste chteli vratit zbozi zakoupene na eshopu v kamenne prodejne a zbozi Vam na prodejne neprijali?
Chtela jsem totiz vratit zbozi objednane z eshopu kvuli spatne dodane velikosti. Na infolince mi rekli, ze nejlepsi je to vratit pres Geis, objednat si u nich prepravu, Geis vyzvedne, pak preposlat fakturu atd. Ze pry ne na vsech prodejnach mi vracene zbozi mohou prijmout, muzou mit treba plny sklad, coz mne prekvapilo. ![]()
Dalsi dotaz: kdyz mi prisla faktura z Geis za zpetnou prepravu, musim ji uhradit nebo staci ji jen preposlat na Tchibo?
Dekuji.
@PID nevím, vracím vždy v obchodě. Ale fakturu určitě musíš uhradit ty, je na tebe vystavená a po tobě jí bude Geis vymáhat. S tím bych si nezahrávala. Leda tak ještě zkusit jiné Tchibo.
J8 ted začala využívat zasílání na pobočku ![]()
@PID píše:
Obnovuji diskusi:
Mam dotaz. Mate nekdo zkusenost, ze jste chteli vratit zbozi zakoupene na eshopu v kamenne prodejne a zbozi Vam na prodejne neprijali?
Chtela jsem totiz vratit zbozi objednane z eshopu kvuli spatne dodane velikosti. Na infolince mi rekli, ze nejlepsi je to vratit pres Geis, objednat si u nich prepravu, Geis vyzvedne, pak preposlat fakturu atd. Ze pry ne na vsech prodejnach mi vracene zbozi mohou prijmout, muzou mit treba plny sklad, coz mne prekvapilo.
Dalsi dotaz: kdyz mi prisla faktura z Geis za zpetnou prepravu, musim ji uhradit nebo staci ji jen preposlat na Tchibo?Dekuji.
Koupila jsem na eshopu, vracela v kamenné prodejně, mají to i v obchodních podmínkách. Jediné co po mě chtěli byla ta jejich karta, protože se z ní musí odečíst ty kávová zrnka. Jinak u nich vždy bez potíží.
A nevíte když jsem si něco objednala a zaplatila přes účet mohu to ještě zrušit když zatím věci neodeslali?