Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, řeším problém.
Jenže 2.12. dorazila i ta původní zásilka (s datem odeslání v září).
Jak se mám zachovat? Nechci druhé pouzdro, nechci ho ani posílat zpět (poštovné bych nejspíš platila já, že?). Jsem ale poctivec a trochu mě hryže svědomí, že mám ta pouzdra dvě.
S tím pouzdrem jsem objednávala u jiného prodejce i krytku na mobil, také nedorazila. (nechala jsem si vrátit peníze a koupila ji jinde - zatím nedorazila) Takže si myslím, že tam byl někde hromadný problém s poštou.
Co mi poradíte?
Jo holka, buď si to nechat nebo holt zacvakat poštu, napsat mu mail a poslat zpět… Osobně bych si to nechala - s tou poštou by se to těžce nevyplatilo
Já bych ho prodejci zaplatila a prodala ho tady na aukru třebas
@SAJ Zaplatila bych druhé pouzdro a prodala ho, nebo někomu dala. Vyjde tě to levněji, než posílat zpátky ![]()
Taky bych si nechala… neudelala jsi to schvalne, a posta by byla snad drazsi nez cena pouzdra! ![]()
@Krkael píše:
Jo holka, buď si to nechat nebo holt zacvakat poštu, napsat mu mail a poslat zpět… Osobně bych si to nechala - s tou poštou by se to těžce nevyplatilo
To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem. ![]()
@Ve-ru píše:
@SAJ Zaplatila bych druhé pouzdro a prodala ho, nebo někomu dala. Vyjde tě to levněji, než posílat zpátky
Jo, to je rozumny!!! ![]()
@SAJ píše:
To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem.
No, tak ho pak prodas a budes mit cisty svedomi ![]()
@SAJ píše:
To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem.
Tak to udělej jak psaly holky výš. Zaplať mu ho a prodej…
Napiš prodejci, že dorazilo i druhé pouzdro. S největší pravděpodobností to zpátky chtít nebude a ty budeš mít čisté svědomí ![]()
@SAJ Nechala bych to být. E-bay tratná nebude, určitě udělali reklamaci na poště (třeba Amazon má speciální pojištění, ztracené balíčky vyúčtuje poště). Takže druhé pouzdro zacvaká pošta, což je správné, protože není v pořádku, že doručení trvá 3 měsíce.
Pokud pojištění nebo reklamaci nevyužili, je to jejich chyba, poučení pro příště.
Já bych si ho nechala, napsala prodejci že došlo i to druhé. Buď ho bude chtít zaplatit, nebo s největší pravděpodobností nebude chtít nic.
@SAJ píše:
Pokud chceš mít čistý štít tak ho prostě zaplať, zase tolik to nestojí. Myslím, že prodejce byl fér k tobě když ti poslal druhé byť to poslal i před tím. Bych se musela hodně stydět si ho nechat.
Já souhlasím s Loll, napsala bych prodejsi, ze dorazilo, že by jsi ho normálně vrátila, ale že kvůli ceně poštovného se to moc nevyplatí a cekala a odpověď. Pravděpodobne ho zpět chtít nebude.
odkud to šlo? pravdepodobne to bude chyba pošty ![]()
@Lenny0 píše:
Pokud chceš mít čistý štít tak ho prostě zaplať, zase tolik to nestojí. Myslím, že prodejce byl fér k tobě když ti poslal druhé byť to poslal i před tím. Bych se musela hodně stydět si ho nechat.
Prodejce si to jistě vyreklamoval u přepravce. Já bych nic neplatila, napsala bych jim a pokud by chtěli, max. bych poslala zpět na jejich náklady.