Ebay - etický problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
SAJ
17073
4.12.13 12:30

Ebay - etický problém

Ahoj, řeším problém.

• V září jsem koupila na ebay pouzdro na mobil (cca 150 Kč, poštovné zdarma).
  • Po měsíci jsem napsala prodejci, že zboží nedorazilo, požádal mě, abych ještě počkala 10 pracovních dní, souhlasila jsem.
  • Po deseti dnech jsem napsala, že pouzdro nedorazilo. Prodejce nabídl vrácení peněz nebo nové zaslání zboží, chtěla jsem zaslat zboží.
  • Prodejce na začátku listopadu odeslal nové pouzdro.
  • Pouzdro v pořádku dorazilo 29.11. (s listopadovým datem)

Jenže 2.12. dorazila i ta původní zásilka (s datem odeslání v září).

Jak se mám zachovat? Nechci druhé pouzdro, nechci ho ani posílat zpět (poštovné bych nejspíš platila já, že?). Jsem ale poctivec a trochu mě hryže svědomí, že mám ta pouzdra dvě.

S tím pouzdrem jsem objednávala u jiného prodejce i krytku na mobil, také nedorazila. (nechala jsem si vrátit peníze a koupila ji jinde - zatím nedorazila) Takže si myslím, že tam byl někde hromadný problém s poštou.

Co mi poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
4.12.13 12:32

Jo holka, buď si to nechat nebo holt zacvakat poštu, napsat mu mail a poslat zpět… Osobně bych si to nechala - s tou poštou by se to těžce nevyplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.12.13 12:34

Já bych ho prodejci zaplatila a prodala ho tady na aukru třebas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
4.12.13 12:34

@SAJ Zaplatila bych druhé pouzdro a prodala ho, nebo někomu dala. Vyjde tě to levněji, než posílat zpátky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9649
4.12.13 12:35

Taky bych si nechala… neudelala jsi to schvalne, a posta by byla snad drazsi nez cena pouzdra! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.12.13 12:35
@Krkael píše:
Jo holka, buď si to nechat nebo holt zacvakat poštu, napsat mu mail a poslat zpět… Osobně bych si to nechala - s tou poštou by se to těžce nevyplatilo

To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.12.13 12:36
@Ve-ru píše:
@SAJ Zaplatila bych druhé pouzdro a prodala ho, nebo někomu dala. Vyjde tě to levněji, než posílat zpátky :nevim:

Jo, to je rozumny!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.12.13 12:36
@SAJ píše:
To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem. :nevim:

No, tak ho pak prodas a budes mit cisty svedomi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.12.13 12:37
@SAJ píše:
To už by bylo levnější zaplatit i druhé pouzdro… Ale já dvě nechci. Jako když budu mlčet, prodejce se to nedozví a pravděpodobně ho ani nenapadne, že by pouzdro mohlo ještě dorazit. Jenže… Mně to přijde jako vyčůranost a nepoctivost - byť to rozhodně nebylo mým úmyslem. :nevim:

Tak to udělej jak psaly holky výš. Zaplať mu ho a prodej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.12.13 12:38

Napiš prodejci, že dorazilo i druhé pouzdro. S největší pravděpodobností to zpátky chtít nebude a ty budeš mít čisté svědomí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.12.13 12:40

@SAJ Nechala bych to být. E-bay tratná nebude, určitě udělali reklamaci na poště (třeba Amazon má speciální pojištění, ztracené balíčky vyúčtuje poště). Takže druhé pouzdro zacvaká pošta, což je správné, protože není v pořádku, že doručení trvá 3 měsíce.

Pokud pojištění nebo reklamaci nevyužili, je to jejich chyba, poučení pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
4.12.13 12:40

Já bych si ho nechala, napsala prodejci že došlo i to druhé. Buď ho bude chtít zaplatit, nebo s největší pravděpodobností nebude chtít nic.

• Citovat
  • Upravit
1010
4.12.13 12:42
@SAJ píše:

Pokud chceš mít čistý štít tak ho prostě zaplať, zase tolik to nestojí. Myslím, že prodejce byl fér k tobě když ti poslal druhé byť to poslal i před tím. Bych se musela hodně stydět si ho nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.12.13 12:44

Já souhlasím s Loll, napsala bych prodejsi, ze dorazilo, že by jsi ho normálně vrátila, ale že kvůli ceně poštovného se to moc nevyplatí a cekala a odpověď. Pravděpodobne ho zpět chtít nebude.

odkud to šlo? pravdepodobne to bude chyba pošty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.12.13 12:44
@Lenny0 píše:
Pokud chceš mít čistý štít tak ho prostě zaplať, zase tolik to nestojí. Myslím, že prodejce byl fér k tobě když ti poslal druhé byť to poslal i před tím. Bych se musela hodně stydět si ho nechat.

Prodejce si to jistě vyreklamoval u přepravce. Já bych nic neplatila, napsala bych jim a pokud by chtěli, max. bych poslala zpět na jejich náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák