Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V případě, ze chodí platby na účet, není povinnost. Musí byt při platbach v hotovosti a paradoxne i platbách kartou, které Vám ale taky dojdou na účet, tak to nechápu. Obchodum by jste musela dávat jen na fakturu, aby to šlo převodem.
@Laureatka děkuju, takže u e-shopu trošku neproveditelný, budu muset eet nastudovat ![]()
Od 1.3.2018 se tržby placené kartou EET evidovat nemusí.
Jinak pokud to bude oblečení vlastní výroby, spadá to do 4.vlny a ta ještě není spuštěna.
Více na www.etrzby.cz ![]()
@Anonymní píše:
@Laureatka děkuju, takže u e-shopu trošku neproveditelný, budu muset eet nastudovat
Co je u eshopu neproveditelneho na platbe prevodem?
@j.a.n.i1 píše:
Co je u eshopu neproveditelneho na platbe prevodem?
myslela jsem pouze faktury ne platby převodem
@Laureatka píše:
V případě, ze chodí platby na účet, není povinnost. Musí byt při platbach v hotovosti a paradoxne i platbách kartou, které Vám ale taky dojdou na účet, tak to nechápu. Obchodum by jste musela dávat jen na fakturu, aby to šlo převodem.
obchodům může dávat i hotově, pokud prodává vlastní výrobky, zatím EET vůbec nepotřebuje… a platby kartou taky EET nepodléhají… a mimo jiné, faktura je jen doklad, ne způsob platby, i faktura může být placená hotově…
@Anonymní píše:
myslela jsem pouze faktury ne platby převodem
co je těžkého nebo neproveditelného na vystavení faktury? Navíc, většina eshopů už má vystavení faktury nastaveno automaticky kliknutím na jedno tlačítko… takže něco, co zvládne i malé dítě, když mu ukážeš, kam kliknout…
@Regina Hero děkuji na informace
@Regina Hero píše:
co je těžkého nebo neproveditelného na vystavení faktury? Navíc, většina eshopů už má vystavení faktury nastaveno automaticky kliknutím na jedno tlačítko… takže něco, co zvládne i malé dítě, když mu ukážeš, kam kliknout…
myslela jsem tím, že by e-shop fungoval jen na faktury, ale pokud eet zatím mít nemusím o to líp
@Anonymní píše:
myslela jsem tím, že by e-shop fungoval jen na faktury, ale pokud eet zatím mít nemusím o to líp
A kde je problem, aby tak fungoval?
@j.a.n.i1 píše:
A kde je problem, aby tak fungoval?
vlastně nevím,ještě si ten nápad musím nechat projít hlavou, jen zatím zjištuju co by mě čekalo za překážky a jestli posbírám odvahu to zkusit
@Anonymní píše:
@Regina Hero děkuji na informacemyslela jsem tím, že by e-shop fungoval jen na faktury, ale pokud eet zatím mít nemusím o to líp
zkus si pročíst pořádně www.jakpodnikat.cz
Faktura je faktura, EET není faktura… v eshopu stejně musíš vystavit zákazníkovi doklad, a je jedno, jestli ti zaplatí hotově při osobním odběru nebo na účet… neznám eshop, který by neuměl generovat automaticky faktury k objednávkám… a je jedno, jestli spadáš do EET nebo ne… máš trochu asi zmatek v pojmech, mrkni na ty stránky, tam je vše krásně rozepsané…
@Regina Hero díky kouknu, přiznávám že zmatek v tom mám
nechci do toho vletět po hlavě a pak se divit
Prosím anonym zatím jen uvažuji a rodina to nemusí vědět.
Moc prosím o radu, pokud bych prodávala, oblečení které sama vyrobím, týká se mě EET? Mám v plánu jak e- shop, tak nabídnou na přímo do obchodu.
děkuji za opověď