Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je EKG povinné v těhotenství? Děkuji za odpovědi
Jestli je povinné nevím, ale mně obvoďáka řekl, že je součástí vyšetření, aby mi mohl dát razítko do těhotenského průkazu.
nikdo mi ekg nedělal, razítko od obvodní do průkazky jsem dostala mezi dveřmi
Me rovnou řekli na gynde ze mi to EKG mají u obvoďaka udělat. Mam to zaškrtněte v těhotenske prikazce. Ale ještě he brzy a nebyla jsem tam tak uvidím.
Mně ho dělal obvodní lékař. Teprve pak mi dal razítko do těhotenské průkazky.
Mě se obvoďačka ptala, jestli moje gynekoložka EKG vyžaduje. Ta ho chtěla, tak mi ho udělali. Povinné asi nebude, ale myslím, že hodně doktorů na něm trvá.
Jo delala mi prakticka…, nevim jestli je povinne, dite se i bez nej nakonec narodi..
Měla jsem to v průkazce a gynekolog mi řekl ať si na to EKG někam zaskočím. Objednají jen na základě těhotenské průkazky. Dají razítko a je to.
Mne bylo na gynde receno, ze to chtej v porodnici. Takze praktik udelal, predal mi papir s kusem toho zaznamu a ten jsem musela mit v prukazce dokud si ho v porodnici nevzali k sobe. Ted ve druhym tehotenstvi postup stejny.
Dvakrát jsem byla těhotná, na EKG mě poslala obvodacka, když jsem si tam byla pro razítko a nedal se jí poslech srdce. Gynekolog je nevyžadoval ani u jednoho těhotenství.