Ekonomická krize - jak bude velká a bojíte se jí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@matkabagristy píše:
@Nimie nevim, proc mi podsouvas, ze ja pisu, ze kazdy najemce je problematicky. Jen ti dobre radim, ze hrat si na hrdinu s kamosem policajtem, v pripade, ze dojde k nejakemu problemu, je nesmysl.
Proč hned kámoš policajt? O tom tady nikdo nepsal, to máš bujnou fantazii. PČR tady je i pro nekamose.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Slušní a solventní si vyřizují hypotéky na vlastní bydlení. Pak jsou ti slušní, z těch si vybíráme my. No a pak je ten zbytek…
Zcela slušných a solventních nájemníků, kteří z bytu neodejdou do roka, je opravdu velmi málo. Ti si z těch všech bytů vážně můžou vybírat, protože nemovitostí je násobně více.
Někdo psal, že jste odbornice na reality, ale tento výrok teda byl solidní úlet.
A další věc je, že nechápu, proč by si solventní a slušný člověk nemohl pronajmout byt, ale musel mít hned hypotéku na vlastní byt? Takový člověk často nemůže, ale hlavně nechce hnít na jednom místě v jednom blbým bytě jak naši předci 50 let a umřít tam. Svět je dnes dynamický. Já žil chvíli v Londýně, chvíli v Curychu a dnes jsem zpět v ČR v Brně, ale nekupuji si nemovitost, protože tady neplánuji zůstat dlouho. Takže asi nejsem solventní a slušný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, bojím se. Partner se věnuje obchodnímu právu - má vlastní praxi a k tomu v Německu pracuje jako externí zaměstnanec pro jednu firmu. Takže mám tyhle prognózy a odbornosti doma z první ruky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 není to úlet. Ono hodně záleží na tom, kde žiješ. Je rozdíl jestli pronajímáš byty ve městech, kde je velká fluktuace lidí nebo je pronajímáš tam, kde se lidi jsou zvyklý usadit a žít dlouho. My jsme ta druhá možnost. Ze spousty důvodů jsme nikdy nepořizovali byty ve velkých městech i když ta možnost byla.
- Citovat
- Upravit
@david74 píše:
Tak to rozhodně ne. Takový člověk možná reálně má nějaký majetek či prachy, ale oficiálně nemá samozřejmě nic, jinak by na něm majitel ty náklady nakonec vymohl. Tento člověk dělá melouchy na černo a majetek má prostě skrytý před úřady, případně napsaný na kámoše apod. Z nich nikdy nic nedostaneš a nemá cenu se o to ani pokoušet, protože to jsou zase další náklady a starosti.
Jak který ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 píše:
No na základě toho, že situace s předešlým nájemníkem ještě není vyřešena. Až se to vyřeší a z bytu ho člověk vystěhuje, tak pak může někomu jinému dát novou smlouvu, to dá rozum. Nic v tom nehledej, prostě pokud natrefí člověk na takového podvodníka, tak má černého Petra a možná ještě tomu člověku rád odpustí nezaplacené nájemné, jen aby vypadl a nedělal další problémy.
Takže máš něčím podloženo že bude mít nový nájemník legální problém? A podložíš mi to teda něčím? Tvá úvaha je sice teoreticky hezká, ale řeší úplně něco jiného.
@david74 píše:
U nás taky bohužel není zájemci o nájem běžně akceptováno, že je majitel bude lustrovat a vyslýchat typu kolik berou v práci peněz, jakou tam mají smlouvu apod. Tady se každý druhý otočí na patě a odejde s tím, že co si to ten majitel dovoluje. Proto nikdy nezjistíme všechno a riziko je tu vždy. A právě ti, kteří působí nejvíce sympaticky jsou často nejhorší.
To je ale na tobě jak si to uděláš a jak moc si zájemce budeš proklepávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 píše:
Zcela slušných a solventních nájemníků, kteří z bytu neodejdou do roka, je opravdu velmi málo. Ti si z těch všech bytů vážně můžou vybírat, protože nemovitostí je násobně více.
Hele a proč ty máš tak hrozný problém odpovědět jestli reálně pronajímáš nebo ne? Protože zatím to fakt vypadá že nikdy…
@david74 píše:
Někdo psal, že jste odbornice na reality, ale tento výrok teda byl solidní úlet.
A další věc je, že nechápu, proč by si solventní a slušný člověk nemohl pronajmout byt, ale musel mít hned hypotéku na vlastní byt? Takový člověk často nemůže, ale hlavně nechce hnít na jednom místě v jednom blbým bytě jak naši předci 50 let a umřít tam.
No, kdybys o tom trhu reálně něco věděl, tak tohle neřekneš ![]()
@david74 píše:
Svět je dnes dynamický. Já žil chvíli v Londýně, chvíli v Curychu a dnes jsem zpět v ČR v Brně, ale nekupuji si nemovitost, protože tady neplánuji zůstat dlouho. Takže asi nejsem solventní a slušný
Jo, jenže trh u nás tomu neodpovídá no
ale jo, jasně, slušných normálních nájemníků je tak strašně málo že evidentně tady pár pronajímatelů z emm je všechny vybrali pro sebe
co mi tohle jenom připomíná… ah, už vím… „všichni jsou podvodníci! všichni jsou podvodníci!“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit